Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?

4x fruitwater

Door | 2017-01-07T09:47:59+00:00 16 augustus 2015|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Onderwerpen: |
  • feestelijke ijsblokjes
Zoals je hier kunt lezen hebben wij op 15 augustus in samenwerking met Sylvia van SYSCH het e-magazine Gezond Drinken gelanceerd. In het kader van de Gezond Drinken week publiceren we iedere dag een item uit het e-magazine. Vandaag: 4x fruitwater van lekkeretenmetlinda.nl.

4x fruitwater: wat heb je nodig

fruitwater-groen

  • 4 aardbeien
  • handje blauwe bessen
  • 1 takje
  • basilicum
fruitwater-groen

  • 1 sinaasappel in 8 stukken
  • 1 kaneel stokje
  • 1 cm gember in plakken

 

fruitwater-groen

  • 1 sinaasappel in plakjes
  • handje blauwe bessen
  • 1 takje munt
fruitwater-groen

  • 3 linten komkommer
  • 1/2 limoen
  • 1 takje munt

Tips

  • Druk met een lepel of vork op het fruit en/of de groente zodat de sappen vrijkomen en het fruitwater extra smaak krijgt;
  • Zet het water even in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken;
  • In plaats van water kun je ook kiezen voor kokoswater;
  • Varieer eens met koolzuurhoudend water.

Water en thee drinken saai? Nee hoor, lees snel verder in ons Zomer E-Magazine (online lezen via issuu of pdf downloaden uit onze openbare dropbox folder) over gezond drinken, fruitwater, ijsblokjes met bloemen, thee uit een theelab, watercocktails en nog veel meer!

gezond drinken

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I’m a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I’m a Foodie, analyseert ze – samen met zo’n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers – trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Schrijf een reactie