Marjolein Vos schreef onlangs een blog over pesto uit de supermarkt. Wist jij dat daar bestanddelen inzitten die helemaal niet pesto in thuishoren? En nog erger, de meeste supermarktpesto’s bevatten de belangrijkste ingrediënten van pesto helemaal niet.

Pesto recepten

Ik moet eerlijk bekennen dat ik me er niet helemaal bewust van was. Maar, nu ik dat weet hoef ik toch echt geen pesto uit een potje meer. What to do? Zelf maken dus! Gelukkig hebben verschillende enthousiaste foodbloggers mij voorzien van hun pestorecept en kon ik direct aan de slag. De echter kenners zweren bij het gebruik van een vijzel. Ik ben meer van het snelle werk 🙂 Hop gewoon zo’n hele basilicumplant met stengel en al fijn maken met een staafmixer of keukenmachine. Kaas, pijnboompitten en olie erbij en klaar ben je. Echt geloof me, dit is zo makkelijk en snel! En zooooo lekker, als je dit geproefd hebt wil je echt nooit meer wat anders!

Pesto recepten

Supermooi in beeld gebracht door Veggie Very Much

Pesto recepten

Met rucola en zonnebloempitten

Pesto recepten

Gemaakt mbv een vijzel. Originele Pesto alla Genoveze van een chefkok

Pesto recepten

Natriumarme rucola pesto

Pesto recepten

Simpele pesto met de blender

Pesto5

Voor de echte fijnproever

Pesto recepten

Supersnelle pesto