fbpx

7 X recept: pesto zelfmaken!

Door |2017-01-08T19:21:27+00:008 augustus 2014|Categorieën: Foodbasics, I'm a Foodie blog|Onderwerpen: , , |
  • 7 pesto recepten
Marjolein Vos schreef onlangs een blog over pesto uit de supermarkt. Wist jij dat daar bestanddelen inzitten die helemaal niet pesto in thuishoren? En nog erger, de meeste supermarktpesto’s bevatten de belangrijkste ingrediënten van pesto helemaal niet.

Pesto recepten

Ik moet eerlijk bekennen dat ik me er niet helemaal bewust van was. Maar, nu ik dat weet hoef ik toch echt geen pesto uit een potje meer. What to do? Zelf maken dus! Gelukkig hebben verschillende enthousiaste foodbloggers mij voorzien van hun pestorecept en kon ik direct aan de slag. De echter kenners zweren bij het gebruik van een vijzel. Ik ben meer van het snelle werk 🙂 Hop gewoon zo’n hele basilicumplant met stengel en al fijn maken met een staafmixer of keukenmachine. Kaas, pijnboompitten en olie erbij en klaar ben je. Echt geloof me, dit is zo makkelijk en snel! En zooooo lekker, als je dit geproefd hebt wil je echt nooit meer wat anders!

Pesto recepten

Supermooi in beeld gebracht door Veggie Very Much

Pesto recepten

Met rucola en zonnebloempitten

Pesto recepten

Gemaakt mbv een vijzel. Originele Pesto alla Genoveze van een chefkok

Pesto recepten

Natriumarme rucola pesto

Pesto recepten

Simpele pesto met de blender

Pesto5

Voor de echte fijnproever

Pesto recepten

Supersnelle pesto


Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?