
Evidence-based food collectief, geschreven door professionals
De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét collectief waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?
Wat we doen
I’m a Foodie Publishing
Wij inspireren onze lezers sinds 2013 via onze blog. Sinds 2016 publiceren we ieder jaar een boek 🙂 Eet als een expert (2016), Eet als een atleet (2017), Eet als een expert – Party Time (2018), Eet als een expert – zwanger! (2019), Eet als een atleet hardloop editie (2020).
Instagram cursus: Kick-start your health & Maaltijdplannen met Claudia
In 10 werkdagen met kleine haalbare stappen naar een gezond eetpatroon! En met Maaltijdplannen bouw je aan je persoonlijk plan waarmee jij het voor elkaar krijgt iedere dag een voedzame en lekkere maaltijd op tafel te zetten zonder hier te veel tijd aan kwijt te zijn.
Congres & workshops
Een presentatie verzorgen tijdens een congres, event, symposium, workshop? Wij komen graag iets vertellen over feiten & fabels, hypes & trends of gewoon gezonde voeding.
Voedingsadvies
Heb jij een specifiek voedingsvraagstuk waarbij je onze expertise wilt inzetten? Stuur Bart een mail met je vraag!
Content
Interesse van goede content voor je eigen community, nieuwsbrief of magazine? In opdracht schrijven wij content voor jouw organisatie
WhatsApp de Diëtist Spreekuur
Opzoek naar een nieuw communicatiekanaal voor jouw community? Laat jou doelgroep eenvoudig voedingsvragen stellen aan de diëtisten van I’m a Foodie via het WhatsApp de Diëtist Spreekuur.
Over I’m a Foodie

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals
Wanneer we eten, wat we eten, en hoe we eten… Da’s echt een wereld van verschil met 50 jaar geleden. Door de snelle opkomst van de levensmiddelenindustrie en de logistieke mogelijkheden hebben we steeds meer verschillende soorten (fabrieks) voedsel tot onze beschikking. De overdaad van het aanbod en onze huidige manier van eten veroorzaakt deels de huidige Westerse gezondheidsproblematiek.
Het is tijd voor een onderbouwd tegengeluid!
De voedingsindustrie houdt je voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding. Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?
Een initiatief van Ir. Marijke Berkenpas
Ik ben initiator en eigenaar van foodplatform I’m a Foodie. Daarnaast ben ik zo’n 10 jaar werkzaam als klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc. Voedingswetenschap vertalen op een eigentijdse en aansprekende manier is mijn passie.