8 uur, 3 films, een serie, 2 tijdschriften en 2 vliegtuigmaaltijden verder en eindelijk daar zijn we dan, JFK New York City! Na een krappe 45 minuten zijn we ingechecked in het hotel. Vanuit het raam zie ik de skyline, daar wil ik heen! Het is al laat maar op Times Square lijkt het alsof het midden op de dag is. Honderden billboards en knipperlichten komen op me af, WOW. We moeten nog eten, en Fresh en Go trekt mijn aandacht: Pure & Clean Foods, nou dat klinkt goed voor take-away. Een paar minuten later zit ik helemaal happy aan mijn Smoked Tofu Edamame Quinoa Bowl. Dit vat meteen de huidige foodtrends goed samen: vegan/ancient grains/organic/to-go, en nog local en sustainable ook! Meteen ben ik ben ik benieuwd wat voor foodiestuff ik nog meer ga zien deze week!

Smoked Tofu Edamame Quinoa Bowl.

De volgende dag kan ik niet wachten tot ik een koffie-met een lange-naam kan bestellen, maar het eerste tentje wat ik tegen komen is een theetentje. Nou okay, tea will do. Vorige week net gelezen dat Starbucks met haar nieuwe aankoop Teavana in gaat springen op de theetrend. Thee is blijkbaar helemaal HOT en dat is aan de vele tentjes in New York duidelijk te zien. Een thee-met-een-lange-naam kan gelukkig ook. Green Tea Ginger Twist, White Tea Acai Sqeeze of Pumpkin Chai. Eén nadeel…tussen de 150 en 300 kcal! Dat is geen thee meer toch? Gelukkig hebben ze ook koffie, en even later loop ik als een echter Newyorker met mijn cappuccino-to-go door de stad!

koffie-to-go

De rest van de week komen we nog meer theezaakjes tegen en naast het drinken van thee kun je daar ook terecht voor allerlei hebbedingetjes en heerlijke losse theesoorten voor thuis. Ben je benieuwd naar de rest van mijn Foodie belevenissen? Lees dan deze week verder!

teabar