fbpx

a Foodie in New York City! Part one

Door |2017-01-08T20:06:37+00:005 november 2013|Categorieën: I'm a Foodie blog, Reviews, Trends & Hypes|Onderwerpen: |
  • Foodie-in-NYC
8 uur, 3 films, een serie, 2 tijdschriften en 2 vliegtuigmaaltijden verder en eindelijk daar zijn we dan, JFK New York City! Na een krappe 45 minuten zijn we ingechecked in het hotel. Vanuit het raam zie ik de skyline, daar wil ik heen! Het is al laat maar op Times Square lijkt het alsof het midden op de dag is. Honderden billboards en knipperlichten komen op me af, WOW. We moeten nog eten, en Fresh en Go trekt mijn aandacht: Pure & Clean Foods, nou dat klinkt goed voor take-away. Een paar minuten later zit ik helemaal happy aan mijn Smoked Tofu Edamame Quinoa Bowl. Dit vat meteen de huidige foodtrends goed samen: vegan/ancient grains/organic/to-go, en nog local en sustainable ook! Meteen ben ik ben ik benieuwd wat voor foodiestuff ik nog meer ga zien deze week!

Smoked Tofu Edamame Quinoa Bowl.

De volgende dag kan ik niet wachten tot ik een koffie-met een lange-naam kan bestellen, maar het eerste tentje wat ik tegen komen is een theetentje. Nou okay, tea will do. Vorige week net gelezen dat Starbucks met haar nieuwe aankoop Teavana in gaat springen op de theetrend. Thee is blijkbaar helemaal HOT en dat is aan de vele tentjes in New York duidelijk te zien. Een thee-met-een-lange-naam kan gelukkig ook. Green Tea Ginger Twist, White Tea Acai Sqeeze of Pumpkin Chai. Eén nadeel…tussen de 150 en 300 kcal! Dat is geen thee meer toch? Gelukkig hebben ze ook koffie, en even later loop ik als een echter Newyorker met mijn cappuccino-to-go door de stad!

koffie-to-go

De rest van de week komen we nog meer theezaakjes tegen en naast het drinken van thee kun je daar ook terecht voor allerlei hebbedingetjes en heerlijke losse theesoorten voor thuis. Ben je benieuwd naar de rest van mijn Foodie belevenissen? Lees dan deze week verder!

teabar

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?