#126: Hoe herken je voedselvervalsing? In gesprek met prof. dr. ir. Saskia van Ruth
Vandaag is Saskia van Ruth te gast. Saskia is sinds augustus dit jaar hoogleraar bij de University College Dublin in Ierland. Zij is gespecialiseerd in voedselvervalsing (is het olijfolie of iets anders?). Daar gaan we [...]
Mijn baby wil geen/amper melk meer drinken, naast de vaste voeding. Wat nu?
Hoewel je bent begonnen met het introduceren van vast voedsel, blijft melk tot het eerste levensjaar de belangrijkste bron van voeding voor je kindje. Maar hoe ga je om met de situatie wanneer je baby [...]
#125: Wat wil de nieuwe coalitie met ons voedsel in Broodje Jaap! met prof. dr. ir. Jaap Seidell!
Na de verkiezingen is het informeren en formatie proces in volle gang. Wat wil de nieuwe toekomstige coalitie met ons voedsel? Voor de verkiezingen hadden we met Maud een mooie aflevering gemaakt over de standpunten [...]
Welke drinkbeker is het best voor mijn kleintje?
Als je een babywinkel binnenstapt, word je overweldigd door een enorm aanbod aan spullen. Maar welke drinkbeker is het beste voor je kleintje? Dichte bekers Anti-lekbekers, tuitbekers, 360° bekers… Ze voorkomen allemaal dat je baby [...]
#124: Ask me anything in Broodje Jaap! met prof. dr. ir. Jaap Seidell!
Ask me anything met Jaap! We bespreken diverse vragen die zijn binnengekomen. Mocht je zelf nog een vraag hebben voor Jaap laat het ons weten (check de shownotes). Broodje Jaap!: iedere woensdag bellen we met [...]
Fruitsuiker/fructose is gezond?
Fructose (wat hetzelfde is als fruitsuiker) is niet per se slechter of beter dan gewone kristalsuiker. Eigenlijk is het best interessant: de helft van die gewone suiker bestaat uit fructose, en de andere helft uit [...]