fbpx

Appels plukken bij De Olmenhorst

Door |2017-01-08T20:06:37+00:0028 oktober 2013|Categorieën: I'm a Foodie blog, Reviews|Onderwerpen: |
IMG_2067Het was gisteren zelfplukdag bij De Olmenhorst in Lisserbroek. Dat betekent wandelen door de appelboomgaard en hier en daar een lekkere biologische appel plukken voor in je eigen fruitmand.

Zelf je appels plukken is een echte aanrader het is een leuke buitenactiviteit om samen met je kids te doen. En tegelijkertijd kun je je kinderen laten zien hoe appels groeien.

Landgoed De Olmenhorst is een 31 hectare groot gebied met duizenden appels- en perenbomen. En al het fruit wordt op biologische en ecologische wijze geteeld.

In het appelseizoen zijn er verschillende appels te plukken en afgelopen weekend waren dat de soorten; Santana, Topaz en Dalinco.
Wanneer je uitgeplukt ben kun je je tas met appels laten wegen en betaal je 1,95 per kilo.

IMG_2061Naast het appelplukken is er nog veel meer te beleven op de Olmenhorst je kunt hier o.a. lunchen, borrelen of een high tea nuttigen. En voor kinderen; appels schilderen,  ponyrijden, kaarsen maken in een kaarsenmakerij, en er is een grote speeltuin.

Adopteer een eigen appelboom!

A.s. woensdag kun je bijv. langskomen voor een workshop pompoenlantaarns maken. En Sinterklaas komt eind november ook nog langs!

Maar als bovenstaande je niet enthousiast maakt om langs te gaan. De lekkerste troebele appel-en perensap is hier ook verkrijgbaar. En die moet je echt geproefd hebben!

IMG_2072De zelfplukdagen zijn er in september en oktober en volgend weekend 1,2,3 november kun je voor de laatste keer plukken dit jaar.

Tip: adopteer een eigen appelboom. Dan is alle oogst voor jou en dat kan variëren tussen circa acht en achttien kilo per boom. In de oogsttijd is er een speciaal plukschema voor adoptiehouders. En er zijn meer plekken in Nederland waar dat kan: kijk op adopteer een appelboom voor meer informatie.

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  ?

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?