IMG_2067Het was gisteren zelfplukdag bij De Olmenhorst in Lisserbroek. Dat betekent wandelen door de appelboomgaard en hier en daar een lekkere biologische appel plukken voor in je eigen fruitmand.

Zelf je appels plukken is een echte aanrader het is een leuke buitenactiviteit om samen met je kids te doen. En tegelijkertijd kun je je kinderen laten zien hoe appels groeien.

Landgoed De Olmenhorst is een 31 hectare groot gebied met duizenden appels- en perenbomen. En al het fruit wordt op biologische en ecologische wijze geteeld.

In het appelseizoen zijn er verschillende appels te plukken en afgelopen weekend waren dat de soorten; Santana, Topaz en Dalinco.
Wanneer je uitgeplukt ben kun je je tas met appels laten wegen en betaal je 1,95 per kilo.

IMG_2061Naast het appelplukken is er nog veel meer te beleven op de Olmenhorst je kunt hier o.a. lunchen, borrelen of een high tea nuttigen. En voor kinderen; appels schilderen,  ponyrijden, kaarsen maken in een kaarsenmakerij, en er is een grote speeltuin.

Adopteer een eigen appelboom!

A.s. woensdag kun je bijv. langskomen voor een workshop pompoenlantaarns maken. En Sinterklaas komt eind november ook nog langs!

Maar als bovenstaande je niet enthousiast maakt om langs te gaan. De lekkerste troebele appel-en perensap is hier ook verkrijgbaar. En die moet je echt geproefd hebben!

IMG_2072De zelfplukdagen zijn er in september en oktober en volgend weekend 1,2,3 november kun je voor de laatste keer plukken dit jaar.

Tip: adopteer een eigen appelboom. Dan is alle oogst voor jou en dat kan variëren tussen circa acht en achttien kilo per boom. In de oogsttijd is er een speciaal plukschema voor adoptiehouders. En er zijn meer plekken in Nederland waar dat kan: kijk op adopteer een appelboom voor meer informatie.