- I'm a Foodie - https://www.iamafoodie.nl -

April recept: Lentesalade met groene asperges

In de maanden maart, april, mei en juni is het lente! De maanden waarin we ons voorbereiden op de zomer. In maart en april wennen we langzaam aan wat mooier weer. In mei en juni kunnen we heerlijk buiten eten in de zon en genieten van het eerste zomerfruit. Milieubewuste keuzes in de lente zijn zoete aardappelen, bloemkool, rodekool, asperges, veldsla en witlof. De komende maanden presenteer ik iedere maand een lenterecept voor een gezonde avondmaaltijd op basis van producten uit het seizoen en volgens de RGV.  Een gerecht dat voldoet aan de RGV levert tussen de 400 en 700 kcal per persoon, bevat veel groenten en vezels, en weinig zout en verzadigd vet. De verschillende soorten groente en fruit van het seizoen vind je terug in de Groente- en fruitkalender van Milieu centraal.

Inspiratie

Het is april, dus weer tijd voor een lenterecept! Hier in Groningen op de markt zijn de asperges inmiddels volop verkrijgbaar en die kon ik natuurlijk niet laten liggen. Deze maand kwam ik terecht op de Italiaanse website www.naturalmentebuono.com voor een heerlijke lentesalade met groene asperges. De salade is super geschikt voor op een warme lentedag en eventuele restanten kunnen de koeling in zodat je alvast lunch hebt voor morgen. Alle groenten in deze salade zijn een milieubewuste keuze volgens Milieu Centraal. Bij gebrek aan groene erwten heb ik grote witte bonen gebruikt, bijna alle peulvruchten zullen lekker zijn in deze salade dus gebruik gerust wat je in huis hebt!

Lentesalade met groene asperges

Ingrediënten (Voor 4 personen)

Bereiding

Bron