Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?

Avocadococktail met komkommertartaar

Door | 2017-01-07T09:49:51+00:00 8 augustus 2015|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Onderwerpen: |
  • Avocadococktail met komkommertartaar
24Kitchen is dé foodzender van Nederland, met vierentwintig uur per dag programma’s over alles dat met food te maken heeft. Deze zomer heeft 24Kitchen een bijzondere zomerprogrammering ‘Zomer voor Food Lovers’: Een zomer vol samen koken, samen eten. Bij de zomer horen lekkere gerechten, buiten eten en vooral samen genieten van lange avonden. En dat lekker koken ook gezond kan zijn laat 24Kitchen’s kok Estée Stroker zien met één van haar zomerse recepten: avocadococktail met komkommertartaar.

Avocadococktail met komkommertartaar

Ingrediënten

  • 3  avocado’s
  • 2  limoenen
  • 75 ml olijfolie
  • 1  komkommer
  • 0.5  Galia meloen
  • 1 bos Thaise basilicum
  • 1  gele grapefruit
  • 50 g zeewier
  • 2 el cottage cheese
  • 50 g gemixte kiemen
  • 50 g zeekraal
  • 30 g pistachenoten

Extra nodig:

  • blender
  • meloenboor/pommes parisienneboor
  • droogmachine

Avocadomousse

  • Halveer de avocado’s, verwijder de pit, snijd met een mes een ruitpatroon in het vruchtvlees en lepel het vruchtvlees eruit.
  • Rasp de schil van de limoen, halveer de limoen en pers het sap eruit.
  • Mix de avocado met het limoensap en de rasp, een beetje zout en versgemalen peper in een blender. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot er een luchtige mousse ontstaat.
  • Vul de cocktailglazen met de mousse. Laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.

Komkommertartaar

  • Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Schep met een bolletjesboor bolletjes uit de meloen.
  • Snijd de Thaise basilicum grof.
  • Meng de komkommerblokjes met de meloenbolletjes, Thaise basilicum en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Garnering:

  • Snijd de gele grapefruit in partjes.
  • Droog het zeewier circa 3 uur in een droogmachine.

Opbouw:

  • Vul de cocktailglazen met een laagje komkommertartaar. Verdeel de partjes gele grapefruit erover. Schep de cottage cheese erop. Garneer met de kiemen, zeekraal, chipjes van zeewier en de pistachenootjes.

Eet smakelijk & enjoy the summer!

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I’m a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I’m a Foodie, analyseert ze – samen met zo’n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers – trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Schrijf een reactie