24Kitchen is dé foodzender van Nederland, met vierentwintig uur per dag programma’s over alles dat met food te maken heeft. Deze zomer heeft 24Kitchen een bijzondere zomerprogrammering ‘Zomer voor Food Lovers’: Een zomer vol samen koken, samen eten. Bij de zomer horen lekkere gerechten, buiten eten en vooral samen genieten van lange avonden. En dat lekker koken ook gezond kan zijn laat 24Kitchen’s kok Estée Stroker zien met één van haar zomerse recepten: avocadococktail met komkommertartaar.
Ingrediënten
- 3 avocado’s
- 2 limoenen
- 75 ml olijfolie
- 1 komkommer
- 0.5 Galia meloen
- 1 bos Thaise basilicum
- 1 gele grapefruit
- 50 g zeewier
- 2 el cottage cheese
- 50 g gemixte kiemen
- 50 g zeekraal
- 30 g pistachenoten
Extra nodig:
- blender
- meloenboor/pommes parisienneboor
- droogmachine
Avocadomousse
- Halveer de avocado’s, verwijder de pit, snijd met een mes een ruitpatroon in het vruchtvlees en lepel het vruchtvlees eruit.
- Rasp de schil van de limoen, halveer de limoen en pers het sap eruit.
- Mix de avocado met het limoensap en de rasp, een beetje zout en versgemalen peper in een blender. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot er een luchtige mousse ontstaat.
- Vul de cocktailglazen met de mousse. Laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
Komkommertartaar
- Snijd de komkommer in kleine blokjes.
- Schep met een bolletjesboor bolletjes uit de meloen.
- Snijd de Thaise basilicum grof.
- Meng de komkommerblokjes met de meloenbolletjes, Thaise basilicum en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Garnering:
- Snijd de gele grapefruit in partjes.
- Droog het zeewier circa 3 uur in een droogmachine.
Opbouw:
- Vul de cocktailglazen met een laagje komkommertartaar. Verdeel de partjes gele grapefruit erover. Schep de cottage cheese erop. Garneer met de kiemen, zeekraal, chipjes van zeewier en de pistachenootjes.
Eet smakelijk & enjoy the summer!
Geef een reactie