Ik ben gek op uitgebreid ontbijten met mijn gezin. Ik hou ervan om soms uit te pakken op een luie weekenddag, zoals met dit recept uit Eet als een expert.

Baked oats met pompoen

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 150 ml melk
  • 40 g havermout
  • 1 t1 lijnzaad
  • 100 g gare pompoen, gepureerd
  • 1 tl koekkruiden
  • ½ el pompoenpitten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de melk met havermout, lijnzaad, pompoen en koekkruiden. Garneer met de pompoenpitten en bak dit in een (met olie) ingevet ovenschaaltje in 20 minuten in de oven goudbruin. Genieten maar! 

Eindeloze variatie voor een gezonde start van de dag

Met ontbijten kan je eindeloos variëren. Er is zoveel meer dan een doorsnee pap of boterham. Wat dacht je bijvoorbeeld van pannenkoeken of muffins voor ontbijt? In ons boek Eet als een expert delen we veel verschillende gezonde ontbijtjes met je en laten we zien hoe je je ontbijt in kan zetten voor je gezondheid.