fbpx

Barbara’s VeganChallenge de laatste week!

Door |2017-01-06T15:06:19+00:0026 november 2013|Categorieën: I'm a Foodie blog, Trends & Hypes, Wat vinden de Foodies?|Onderwerpen: , , |
  • de laatste week
Bijna dagelijks maak ik wel een foto van wat ik eet. Gewoon om een gerechtje dat lekker is vast te leggen en het later nog eens te maken. Als ik zo terug kijk naar deze foto’s verbaas ik mij er soms wel eens over hoe kleurrijk en gezond we eigenlijk eten.

Zaterdag kwamen de buren langs voor een hapje en drankje. Ik had quesadillas –zonder kaas, mét hummus-  en groentemuffins gemaakt met courgette. Er stonden gamba’s, guacamole, kruidenboter en meer producten die ik overgeslagen heb. Maar omdat er genoeg keuze was, had ik er geen moeite mee.

De dag er na had ik met de meiden van de eetclub afgesproken. Het thema was ‘Vegan’. Wat we gegeten hebben was stuk voor stuk heerlijk:

Vegan-dinner
Veganchallenge: Nog 1 week te gaan

Ga ik door met veganistisch eten na deze maand? Mijn antwoord daarop is nee, voortaan volledig veganistisch eten ga ik niet doen. Wel kan ik na deze ervaring zeggen dat ik vaker veganistische gerechten ga maken omdat het veelzijdiger, gevarieerder en lekkerder is dan ik verwacht had. Toen ik een aantal jaren geleden besloot minder vlees te gaan eten en standaard voor biologisch te kiezen had ik daar weinig moeite mee. Ik eet gewoon lekker, gevarieerd en heb er een goed gevoel bij. Het is voor mij een bewuste keuze waar ik achter sta.

Ik ben tot de conclusie gekomen dat veganistisch eten buiten de deur zéker niet makkelijk is. Ik heb bijvoorbeeld in verschillende menukaarten weinig veganproof gerechten gezien. Wanneer ik bij familie of vrienden ga eten betekent dit iets meer voorbereiden, maar het is niet onmogelijk. Sterker nog, ik merk dat mensen nieuwsgierig zijn en open staan om andere vervangende producten te proberen.

Veganistisch eten betekent in mijn geval meer zelf (voor)bereiden, meer bewust met eten bezig zijn en meer gebruik maken van mijn creativiteit. En dat voelt goed!

Ik ben benieuwd hoe de andere challengers deze maand ervaren hebben. Heb je niet meegedaan, maar wel deze blogs (lees hier de start, deel 1, deel 2 en deel 3 van mijn challenge) gelezen? Binnenkort wordt bekend gemaakt wanneer de volgende de VeganChallenge plaatsvindt. Ga jij de uitdaging ook aan?

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  ?

Begin 2009 is Barbara, na het afronden van haar studie Voeding en Diëtetiek, haar eigen praktijk gestart. Je kunt bij Barbara terecht voor voedingsadvies en dieetadvies. Denk bijvoorbeeld aan voeding tijdens de zwangerschap, overgewicht, ondergewicht, diabetes, eetstoornissen, maag-en darmaandoeningen of andere lichamelijke klachten of omstandigheden waarbij voeding een belangrijke rol speelt. Barbara is er van overtuigd dat een gezond eetpatroon voor iedereen mogelijk is, alhoewel dit voor iedereen wel iets anders kan betekenen. Want zoveel mensen, zoveel wensen. Het geven van advies op maat en hierbij iemand enthousiast maken voor verandering maakt het werk als diëtist veelzijdig en uitdagend.

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?