Bedankt dat je je hebt ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Kijk meteen even wat we de laatste tijd allemaal hebben geschreven:
#89: Wel leren schrijven, maar niet leren gezond te eten? In gesprek met Floor Scheffers!
Vandaag in de aflevering diëtist en voedingsepidemioloog Floor Scheffers! Laatst schreef Floor een opiniestuk over het continurooster op basisscholen en de effecten daarvan op het eetgedrag van kinderen. In deze podcast gaan we uitgebreid met [...]
Natuurlijke suikers zijn beter
‘Natuurlijke suiker’ zoals agavesiroop of kokosbloesemsuiker is het twintig tot dertig keer (!) zo duur dan witte kristalsuiker, het wordt het in de receptuur van veel hippe kookblogs gebruikt, en staan ze in de schappen [...]
#88 Vandaag: voeding & dementie in Broodje Jaap! met prof. dr. ir. Jaap Seidell!
Vandaag: voeding en dementie. Jaap had afgelopen week meegewerkt over dit onderwerp voor EditieNL. In deze show kunnen we het wat breder uitdiepen! Broodje Jaap!: iedere woensdag bellen we met prof.dr. ir. Jaap Seidell en [...]
Is het ene soort zout gezonder dan het andere?
We strooien met gemak wat zout over ons eitje, voegen een bouillonblokje toe aan onze rijst en ons wokgerecht kan niet zonder sojasaus. Bijna iedereen vindt zout lekker. Driekwart van de mensen eet dan meer [...]
#87 Vandaag: prehabilitatie: voeding in het ziekenhuis in Broodje Jaap! met prof. dr. ir. Jaap Seidell!
Vandaag: prehabilitatie: voeding in het ziekenhuis. Het verbeteren van de conditie voorafgaand aan een operatie – zou standaardzorg moeten worden. Daarvoor pleiten ziekenhuizen, patiëntenorganisaties en fysiotherapeuten in een brief aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn [...]
Heb je een eiwitshake nodig na het sporten?
Wie zit er tegenwoordig na een workout niet aan een eiwitshake? De meeste mensen zullen het erover eens zijn: ‘eiwit na het sporten is enorm belangrijk’. Niet alleen om te herstellen, maar ook omdat het [...]