Mijn naam is Bart. Binnen I’m a Foodie houd ik mij met name bezig met de ontwikkeling van nieuwe concepten. Hierbij kan je denken het WhatsApp de Diëtist Spreekuur, de content die we schrijven voor derden, en daarnaast doe ik ook het projectmanagement van de boeken die wij schrijven. Ik vind het zelf altijd fascinerend om te weten hoe iets tot stand komt. Ben je ook zo benieuwd hoe sommige producten, evenementen of films worden gemaakt? In de rubriek ‘behind the scenes’ geven we wat inzicht in wat er allemaal bij komt kijken om een blog in stand te houden, welke projecten we allemaal doen en wat voor aanvragen we krijgen. In deze editie: onze eigen I’m a Foodie 100% Volkoren Granola & ons tweede boek Eet als een atleet.

volkoren granola

Practise what you preach: maak je eigen ontbijt product

Sinds 2013 inspireren we jou over gezonde voeding. Daarnaast informeren we je op het gebied van de laatste hypes en trends, maar ook de feiten en fabels over voeding komen langs.  Advertorials zie je bij ons niet. Ondanks dat we dagelijks diverse verzoeken krijgen (zowel betaald als onbetaald) van media/PR bureaus en voedingsproducenten die graag willen dat we aandacht besteden aan hun producten schrijven we hier vrijwel nooit over. (Lees bijvoorbeeld eens de blog van Liesbeth over ‘een inbox van een voedingswetenschapper‘. En dat dan maal 3 🙁 ). Dit komt enerzijds omdat er maar weinig fabrieksproducten voldoen aan onze (voedings)criteria. Daarnaast willen we graag onafhankelijk zijn en blijven. Maar dat neemt niet weg dat wij natuurlijk ook boodschappen doen, zien wat er allemaal in de supermarkt ligt, en ook wat er niet ligt (maar wat we wel zouden willen kopen). Al snel was bij ons het idee geboren om zelf een product te bedenken waar we 100% achter staan, en om ook eens aan de kant van de fabrikant te gaan staan om te ervaren wat er allemaal bij komt kijken om een product te maken. Welke keuzes moet je maken en met welke problemen (of zoals je wilt: welke uitdagingen 🙂 heb je te maken?

I'm a Foodie granola

I’m a Foodie 100% Volkoren Granola (eind mei beschikbaar)

Yeahh je leest het goed. Met trots presenteren wij onze eigen I’m a Foodie 100% Volkoren Granola! Gewoon een verantwoorde granola die bijzonder is om alles wat er (niet) in zit. De granola is vanaf eind mei 2017 online te bestellen via de Body & Fitshop. Meer informatie hierover volgt spoedig op deze pagina: www.iamafoodie.nl/granola.

Tijdens de ontwikkeling van de recepten voor Eet als een expert waren we al aan het experimenteren met granola. En dan het liefst een granola zonder toegevoegd suiker, met veel vezels, weinig gedroogd fruit en nog lekker ook! In het boek is dat prima gelukt, maar een keukenbaksel is heel wat anders dan industrieel produceren (lees voor heel Nederland) en bakken in een bakkerij. Zoek maar eens een lopende band waarop je een paar honderd kilo granola produceert, hoe waarborg je de houdbaarheid en zorg je dat de smaak goed blijft? En wat mag je nou eigenlijk wel en niet op een verpakking zetten? Op www.iamafoodie.nl/granola zullen we binnenkort meer informatie publiceren over deze interessante journey die meer dan een jaar duurde. Mocht je (zakelijke) vragen hebben neem dan contact met ons op via de contactpagina.

eet-als-een-atleet-

Eet als een atleet (medio september verkrijgbaar)

Het werd ons veel gevraagd de afgelopen tijd…Wanneer komen jullie nou eens met een opvolger van #eetalseenexpert?! Nou…in september 2017! Achter de schermen zijn we al even bezig met #eetalseenatleet! Hetzelfde concept, maar dan over Sport & Voeding, voor iedereen die met voeding meer uit zijn/haar trainingen en wedstrijden wil halen. 

Hoeveel eiwit heb ik nodig als ik 3 keer per week aan crossfit doe? Wat kan ik het beste eten voor mijn zwemtraining? Wat is het effect van vocht op mijn prestatie, en hoe weet ik of ik voldoende drink tijdens mijn voetbalwedstrijd? En is het van meerwaarde om bietensap te drinken voor mijn hardloopwedstrijd?

Het boek wordt geschreven door 3 toppers uit het I’m a Foodie team op het gebied van sportdiëtetiek, performance & wetenschap: Vera Wisse (Praktijk Dietetiek En Sportdietetiek), Sarai Pannekoek en Titia van der Stelt (Voedingconditie).

Bij een nieuw boek hoort natuurlijk ook een fotoshoot met alle auteurs. De dag na Koningsdag was een mooi moment :-). Thanks to Georgina Hoppen voor de visagie? en lululemon Amsterdam sponsorde de gave sportkleding. De foto’s zijn geschoten in de crossfit box van CrossFit Vastberaden.

Interesse?! Laat dan hier je email adres achter en we houden je op de hoogte! In juni gaan we starten met de pre-order campagne. Dan weet je zeker dat je het boek als eerste hebt.

Eet als een atleet