fbpx

Behind the scenes: de start van een nieuw jaar met een nieuwe website

Door |2017-01-21T09:12:29+00:008 januari 2017|Categorieën: I'm a Foodie blog, Wat vinden de Foodies?|Onderwerpen: , |
Ben je ook zo benieuwd hoe sommige producten, evenementen of een film worden gemaakt? Ik vind het altijd fascinerend om te weten hoe iets tot stand komt. In deze rubriek geven we inzicht in wat er allemaal bij komt kijken om een blog in stand te houden. En we vertellen waar we allemaal nog meer mee bezig zijn naast bloggen. In deze editie: een nieuw jaar, een nieuwe website

2017: een nieuw design en nieuwe website

Yeahhh, je ziet het goed. We hebben een brand-new-website! In de laatste dagen van 2016 hebben we stilletjes onze nieuwe website live gezet. De afgelopen 2 weken was het even stil op I’m a Foodie want we hebben de laatste bugs, testfeedback en aanpassingen verwerkt zodat jij nu kan genieten van een mooiere, én een beter doorzoekbare site. Na hier een aantal maanden aan gewerkt te hebben is het vandaag een feestelijke dag op I’m a Foodie HQ!! Alle credits naar Liesbeth Smit van liesbethsmit.com. Jullie kennen Liesbeth uiteraard ook als mede auteur van ons boek Eet als een expert, maar dit multi-talent kan je ook gerust vragen om bijvoorbeeld websites te maken 🙂  Ben je ook toe aan een nieuwe site? Dan kan Liesbeth je ongetwijfeld verder helpen!

Waarom een nieuwe site? I’m a Foodie is volwassen geworden

In 2013 ben ik – samen met een studievriendin – I’m a Foodie begonnen. Ik zag alle blogs en info over voeding op internet, in magazines en in de supermarkt, en begreep de mensen op mijn spreekuur eigenlijk wel: het is best lastig om hier een weg in te vinden. Daarom wilde heel erg graag mijn kennis en kunde over voeding delen, en mensen inspireren met goed onderbouwde blogs en eerlijke informatie. Maar wel met een leuke vormgeving.

Ik zal je alles details besparen besparen, maar het komt erop neer dat ik destijds ‘gewoon’ een WordPress template heb gekocht en heb aangepast naar mijn eigen wensen. Daarna ben ik gewoon gestart met bloggen. Later sloten er meer collega diëtisten en wetenschappers aan die deze passie deelden, en kwam er media aandacht. We hebben een echte groeispurt gemaakt, en zijn uit ons jasje gegroeid.

Ik houd van design en ben ook wel een beetje een nerd, maar echt websites bouwen kan ik niet 🙂 ! I’m a Foodie zag er aan de voorkant nog best goed uit, maar aan de achterkant was het een bij elkaar geraapt zooitje van plugins en andere onlogische dingen. Bij elke update van WordPress hield ik mijn hart vast: Zou de site het straks nog wel doen? Misschien ben ik alles kwijt! En als dat gebeurt wat moet ik dan in vredesnaam doen 🙂 ?

I'm a Foodie 2013

I’m a Foodie 2013

I'm a Foodie 2014

I’m a Foodie 2014

Het kon dus technisch allemaal veel beter, en dat was de hoofdreden om de website te vernieuwen. Daarnaast hebben we in de loop der jaren niet stilgezeten: we schreven een boek, verwelkomden > 20 foodies, ontwikkelden het Whatsapp de diëtist Spreekuur, en werden regelmatig gevraagd voor praatjes, workshops en het schrijven van content in opdracht voor anderen. En dat willen we veel meer laten zien! Marloes de Vries maakte de mooie visuals om duidelijk te maken wat we allemaal doen. Ik ben enorm blij dat we de site in de lucht kunnen houden zonder advertorials en gesponsorde content. We kunnen oprecht zeggen dat we niet samenwerken met de industrie en 100% objectief zijn ten aanzien van de inhoud.

 

 

Wat vind jij ervan?

Ik ben uiteraard erg blij met dit eindresultaat en hoor graag wat jij ervan vindt. Kan er iets beter? Mis je iets? Let us know in de comments op deze blog. Tnx. We zullen de site continu verder doorontwikkelen dus feedback is altijd welkom. Maar houd het wel een beetje netjes. Ik schrik er soms van hoe hard mensen zijn online…..

Winactie Wie is Wie: Gesigneerd exemplaar Eet als een expert

Het oog wil ook wat en daarom hebben we diverse designs laten maken. We hebben de grootste lol gehad. Enerzijds hoe visualiseer je precies wat we doen, en hoe kun je daar een persoonlijke touch aan geven. Check op de homepage en ‘wat we doen’ het eindresultaat. Raad jij wie- wie is dan win je een gesigneerd exemplaar van Eet als een Expert. We verloten 2 exemplaren. Vertel ons (in de comments van de FB post, of hier onder deze blog) van links naar rechts en boven naar onder welke 6 mensen uit ons team staan afgebeeld. Dit kan tot 17 januari 2017. Succes!

Gezondheidsbeurs: 2-5 feb. 2017

Nog even een ander leuk nieuwtje: we zijn gevraagd om drie praatjes te verzorgen tijdens de Gezondheidsbeurs op 2-5 feb. in de Jaarbeurs Utrecht. Gaby en ik geven daar 3 presentaties over ons boek Eet als een expert. Dus mocht je tijd hebben, je bent welkom! Naast de presentaties zijn wij ook aanwezig met een stand. Kom gezellig langs bij stand: hal 1, 01C55.

 • vrijdag 3 feb: 13.30 uur bloggers theater
 • zaterdag 4 feb.: 14.30 uur gezondheidstheater
 • zondag 5 feb.: 13.00 uur bloggers theater
Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

15 Comments

 1. Juul 10 januari 2017 at 2:17 - Beantwoorden

  Mooie website geworden!

  Mijn antwoorden voor de “Winactie Wie is Wie”:
  (v.l.n.r.) >> Sarai Pannekoek, Marijke Berkenpas, Rob van Berkel, Gaby Herweijer, Bart de Mol en Liesbeth Smit?

  Hartelijke groet, Juul

 2. Nadia 10 januari 2017 at 5:50 - Beantwoorden

  Ja, mooie site! Ben zo benieuwd naar jullie boek. Zou het graag willen winnen. Dus op goed geluk, de antwoorden: Sarai Pannekoek, Marijke Berkenpas, Rob van Berkel, Gaby Herweijer, Bart de Mol en Liesbeth Smit? Succes met iamfoodie.nl! Groetjes Nadia

 3. Lisette 10 januari 2017 at 6:45 - Beantwoorden

  Super toffe tekeningen en site!
  Ook ik ben zeer benieuwd naar jullie boek, ik lees de website altijd van voor naar achter.
  Mijn antwoorden zijn: Sarai Pannekoek, Marijke Berkenpas, Rob van Berkel, Gaby Herweijer, Bart de Mol en Liesbeth Smit.
  Liefs, Lisette

  • Bart Mol 20 januari 2017 at 1:08

   Heyy Lisette, je hebt gewonnen!! Woehoee!!! Kan je even je adresgegevens sturen naar [email protected]

 4. Anita H. 10 januari 2017 at 11:53 - Beantwoorden

  * Sarai Pannekoek
  * Marijke Berkenpas
  * Rob van Berkel
  * Gaby Herweijer
  * Bart de Mol
  * Liesbeth Smit

 5. Elles Deinum 11 januari 2017 at 6:06 - Beantwoorden

  IK vind de nieuwe site super! Heerlijk grasduinen tussen recepten en leuke voedingsweetjes, zalig! Volgens mij zijn het van links naar rechts Sarai Pannekoek, Marijke Berkenpas, Rob van Berkel, Gaby Herweijer, Bart de Mol en Liesbeth Smit.

 6. Lindy 11 januari 2017 at 8:12 - Beantwoorden

  Wauw de site is echt lekker overzichtelijk geworden! En mooie graphics! Gelukkig blijft de content wel hetzelfde haha. Ik heb lekker gepuzzeld en voor de winactie is mijn antwoord vlnr: Jolien Klamer, Marijke Berkenpas, Rob van Berkel (moet wel door de bril haha), Gaby Herweijer, Bart Mol en last but not least Liesbeth Smit.

 7. Anna 11 januari 2017 at 12:37 - Beantwoorden

  Mooi de site,en wat leukde tekeningen Mijn antwoorden zijn: Sarai Pannekoek, Marijke Berkenpas, Rob van Berkel, Gaby Herweijer, Bart de Mol en Liesbeth Smit.

 8. evert 12 januari 2017 at 12:38 - Beantwoorden

  Jammer dat ik pas zo laat kan meedoen aan de prijsvraag. Supertoffe site. Eindelijk science-based artikelen over wat nu echt wel/niet goed voor je is.
  Boek lijkt me hierom ook leuk.
  Zou me ook helpen als fanatiek sporter.
  De antwoorden zijn:
  * Sarai Pannekoek (favo sportdietist)
  * Marijke Berkenpas
  * Rob van Berkel
  * Gaby Herweijer
  * Bart de Mol
  * Liesbeth Smit

 9. Anouk 12 januari 2017 at 6:45 - Beantwoorden

  Wat is de website mooi en overzichtelijk geworden! Ik gok dat jullie in deze volgorde staan afgebeeld:

  * Sarai
  * Marijke
  * Rob
  * Gaby
  * Bart
  * Liesbeth

  Ik ben erg benieuwd naar jullie boek. Succes met I’m a Foodie!

 10. Valérie 13 januari 2017 at 2:52 - Beantwoorden

  Leuke website!
  En dan de menstjes die ik gespot heb:
  Sarai Pannekoek, Marijke Berkenpas, Rob van Berkel, Gaby Herweijer, Bart de Mol en Liesbeth Smit.
  En nu duimen maar!

 11. Loekie Karstens 15 januari 2017 at 2:21 - Beantwoorden

  Prachtige, frisse, vernieuwende, inspirerende, liefdevolle ♡, pure en eerlijke nieuwe website waar mensen zoals ik (coeliakie) héél veel aan hebben!! DANK hiervoor!!!!
  Mijn antwoord is: ☆ Sarai Pannekoek ☆ Marijke Berkenpas ☆ Rob van Berkel ☆ Gaby Herweijer ☆ Bart de Mol ☆ Liesbeth Smit.
  Ik duim!!!! ♡

 12. Anna 16 januari 2017 at 8:05 - Beantwoorden

  Ik heb zitten kijken en lezen en kom tot de volgende namen (zitten wat twijfel gevalletjes tussen):
  Titia, Vera, Rob, Gaby, Bart, Paulien

  Mooi de vernieuwde site. En geweldig dat jullie als afgestudeerde, bijna afgestudeerde, maar in ieder geval de mensen met het verstand van gezond leven een super website hebben die gewoon meer en meer bekender gaat worden. Weg met al die hypes..

 13. kookgewoon 23 januari 2017 at 2:10 - Beantwoorden

  Heel veel succes met jullie mooie nieuwe website! Ik heb jullie boek een tijdje geleden al aangeschaft en lees het graag, ik pak het er nog geregeld bij. Ik probeer jullie tips zoveel mogelijk toe te passen op het eetpatroon van mijzelf en mijn gezin. Heerlijk om een no nonsense boek te lezen dat een tegengeluid geeft aan al die stomme foodhypes. waar je als mens en ouder alleen maar onzeker van wordt. Dank en ga zo door!

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?