Ben je ook zo benieuwd hoe sommige producten, evenementen of een film worden gemaakt? Ik vind het altijd fascinerend om te weten hoe iets tot stand komt. In deze rubriek geven we inzicht in wat er allemaal bij komt kijken om een blog in stand te houden. En we vertellen waar we allemaal nog meer mee bezig zijn naast bloggen. In deze editie: een nieuw jaar, een nieuwe website

2017: een nieuw design en nieuwe website

Yeahhh, je ziet het goed. We hebben een brand-new-website! In de laatste dagen van 2016 hebben we stilletjes onze nieuwe website live gezet. De afgelopen 2 weken was het even stil op I’m a Foodie want we hebben de laatste bugs, testfeedback en aanpassingen verwerkt zodat jij nu kan genieten van een mooiere, én een beter doorzoekbare site. Na hier een aantal maanden aan gewerkt te hebben is het vandaag een feestelijke dag op I’m a Foodie HQ!! Alle credits naar Liesbeth Smit van liesbethsmit.com. Jullie kennen Liesbeth uiteraard ook als mede auteur van ons boek Eet als een expert, maar dit multi-talent kan je ook gerust vragen om bijvoorbeeld websites te maken 🙂  Ben je ook toe aan een nieuwe site? Dan kan Liesbeth je ongetwijfeld verder helpen!

Waarom een nieuwe site? I’m a Foodie is volwassen geworden

In 2013 ben ik – samen met een studievriendin – I’m a Foodie begonnen. Ik zag alle blogs en info over voeding op internet, in magazines en in de supermarkt, en begreep de mensen op mijn spreekuur eigenlijk wel: het is best lastig om hier een weg in te vinden. Daarom wilde heel erg graag mijn kennis en kunde over voeding delen, en mensen inspireren met goed onderbouwde blogs en eerlijke informatie. Maar wel met een leuke vormgeving.

Ik zal je alles details besparen besparen, maar het komt erop neer dat ik destijds ‘gewoon’ een WordPress template heb gekocht en heb aangepast naar mijn eigen wensen. Daarna ben ik gewoon gestart met bloggen. Later sloten er meer collega diëtisten en wetenschappers aan die deze passie deelden, en kwam er media aandacht. We hebben een echte groeispurt gemaakt, en zijn uit ons jasje gegroeid.

Ik houd van design en ben ook wel een beetje een nerd, maar echt websites bouwen kan ik niet 🙂 ! I’m a Foodie zag er aan de voorkant nog best goed uit, maar aan de achterkant was het een bij elkaar geraapt zooitje van plugins en andere onlogische dingen. Bij elke update van WordPress hield ik mijn hart vast: Zou de site het straks nog wel doen? Misschien ben ik alles kwijt! En als dat gebeurt wat moet ik dan in vredesnaam doen 🙂 ?

I'm a Foodie 2013

I’m a Foodie 2013

I'm a Foodie 2014

I’m a Foodie 2014

Het kon dus technisch allemaal veel beter, en dat was de hoofdreden om de website te vernieuwen. Daarnaast hebben we in de loop der jaren niet stilgezeten: we schreven een boek, verwelkomden > 20 foodies, ontwikkelden het Whatsapp de diëtist Spreekuur, en werden regelmatig gevraagd voor praatjes, workshops en het schrijven van content in opdracht voor anderen. En dat willen we veel meer laten zien! Marloes de Vries maakte de mooie visuals om duidelijk te maken wat we allemaal doen. Ik ben enorm blij dat we de site in de lucht kunnen houden zonder advertorials en gesponsorde content. We kunnen oprecht zeggen dat we niet samenwerken met de industrie en 100% objectief zijn ten aanzien van de inhoud.

 

 

Wat vind jij ervan?

Ik ben uiteraard erg blij met dit eindresultaat en hoor graag wat jij ervan vindt. Kan er iets beter? Mis je iets? Let us know in de comments op deze blog. Tnx. We zullen de site continu verder doorontwikkelen dus feedback is altijd welkom. Maar houd het wel een beetje netjes. Ik schrik er soms van hoe hard mensen zijn online…..

Winactie Wie is Wie: Gesigneerd exemplaar Eet als een expert

Het oog wil ook wat en daarom hebben we diverse designs laten maken. We hebben de grootste lol gehad. Enerzijds hoe visualiseer je precies wat we doen, en hoe kun je daar een persoonlijke touch aan geven. Check op de homepage en ‘wat we doen’ het eindresultaat. Raad jij wie- wie is dan win je een gesigneerd exemplaar van Eet als een Expert. We verloten 2 exemplaren. Vertel ons (in de comments van de FB post, of hier onder deze blog) van links naar rechts en boven naar onder welke 6 mensen uit ons team staan afgebeeld. Dit kan tot 17 januari 2017. Succes!

Gezondheidsbeurs: 2-5 feb. 2017

Nog even een ander leuk nieuwtje: we zijn gevraagd om drie praatjes te verzorgen tijdens de Gezondheidsbeurs op 2-5 feb. in de Jaarbeurs Utrecht. Gaby en ik geven daar 3 presentaties over ons boek Eet als een expert. Dus mocht je tijd hebben, je bent welkom! Naast de presentaties zijn wij ook aanwezig met een stand. Kom gezellig langs bij stand: hal 1, 01C55.

  • vrijdag 3 feb: 13.30 uur bloggers theater
  • zaterdag 4 feb.: 14.30 uur gezondheidstheater
  • zondag 5 feb.: 13.00 uur bloggers theater