fbpx

Boekreview: De Groene Meisjes

Door |2017-01-06T14:59:28+00:0024 januari 2016|Categorieën: I'm a Foodie blog, Reviews|Onderwerpen: , |
  • degroenemeisjes

‘Go green!’ zeggen Merel & Jamie A.K.A. De Groene Meisjes, die vinden dat een groen leven absoluut niet saai en moeilijk is. Wellicht ken je ze al; via social media (check ook www.degroenemeisjes.nl) verspreiden ze hun groene boodschap met de daarbij behorende vegan hotspots, recepten en andere tips & tricks betreft duurzaam leven. Dat ze na 4 jaar bloggen hun ideeën hebben gebundeld in een boek lijkt mij een logisch en welkom besluit! Ze zijn niet alleen groen maar ook heel kleurrijk in het algemeen – dat straalt het knalroze boek ook uit – YAY!

Merel & Jamie geloven dat een groen leven vooral leuk moet zijn. Dit geven zij weer in hun handboek vol verhalen, tips en recepten voor een bewust leven zonder dierlijke producten. Hierin vind je handvatten betreft het maken van groene keuzes, zonder dat dit ten koste gaat van plezier of comfort. Ze beloven haalbare en betaalbare tips over duurzaam wonen, reizen & leven. Het boek is dan ook opgedeeld in de volgende categorieën: groen eten – incl. vegan recepten-, leven, reizen & denken.

Misschien denk je nu ‘waarom zou ik veganistisch leven?’ De Groene Meisjes geven hun redenen. Dierenleed was hun eerste drijfveer. Want veganistisch leven is natuurlijk veel diervriendelijker, daar kunnen we kort over zijn. Andere redenen zijn het milieu, de medemens en gezondheid.

de groene meisjes

Niet overtuigd of behoefte aan meer informatie?

De dames geven ook een aantal kijk- en leestips, waaronder de documentaire ‘Earthlings’. Deze documentaire heeft er volgens de schrijfsters voor gezorgd dat talloze mensen ‘overnight vegan’ zijn geworden. Overtuigend beeldmateriaal dus. Zelf wilde ik mij ook meer verdiepen in dit onderwerp en heb besloten mijn zondag- avond- Netflix- avond te vervangen door deze docu.

Een horrorfilm is er niks bij

Confrontatie op zijn maximum. Oef.. De documentaire duurt ongeveer 1,5 uur en gaat over dierenleed. Van de bio- industrie tot de productie van leren jassen. Na een uur kijken, met wisselende golven van misselijkheid en tranen over m’n wangen, ben ik gestopt en naar bed gegaan, waar mij een slapeloze nacht lag op te wachten. De dag erna heb ik, met moeite, het resterende half uur afgekeken. Wat mij betreft zou iedereen deze docu moeten kijken. Persoonlijk kijk ik nu nog kritischer naar mijn vlees- en zuivelgebruik, ook al was dit al biologisch. Ook draag ik mijn leren jas en tas met een ander gevoel. Voor mij heeft het dus zeker gezorgd voor een groter bewustzijn en het besluit om in het vervolg andere keuzes te maken.

Ondanks kennis van verschrikkelijke zaken houden de Groene Meisjes het zeer positief. Wat mij betreft is dit hun kracht. Ze dringen niks op maar geven een leidraad voor een groener leven. Dat dit vaak niet van de één op andere dag valt te realiseren weten zij uit eigen ervaring. Ze geven dan ook tips hoe je hier stappen in kunt zetten, mocht je dat willen. Het boek staat vol lekkere recepten en leuke tips & tricks. Van groen reizen tot het adopteren van planten. Kort samengevat: een boek om iedereen aan te raden! Een leuk cadeau om te geven & te krijgen.

Enne, mocht je nog op zoek zijn naar goede voornemens voor 2016? De Groene Meisjes laten zien dat er genoeg mogelijkheden zijn om iets groener te leven; van lichtgroen tot donkergroen.

GO Groene Meisjes!

de groene meisjes

Bekijk op bol.com

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Sportdiëtist

Ik ben Marjolein Vos, werk- en wonend in Groningen, 27 jaar (oktober 1988), waarvan 6 jaar werkzaam als (sport)diëtist. De afgelopen jaren heb ervaring opgedaan binnen verschillende settingen, patiëntgroepen & ziektebeelden. Als sportdiëtist ben ik verbonden geweest aan verscheidene topsportclubs. Na een aantal jaren in loondienst heb ik sinds 2 jaar (2014) de stap genomen om samen met mijn collega een eigen praktijk te starten: Diëtistenpraktijk Pelster & Vos.

Reacties

Eén reactie

  1. Silke 25 januari 2016 at 8:36 - Beantwoorden

    Ik heb ‘m ook liggen, en ben grote fan! Zowel van de blog als het boek. Zou het iedereen met ietwat interesse voor groen leven aanraden, lekker laagdrempelig en positief 🙂

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?