fbpx

Boekreview: terugval & verleiding; de kunst om afgevallen te blijven

Door |2017-01-06T14:54:59+00:0018 februari 2016|Categorieën: I'm a Foodie blog, Reviews|Onderwerpen: , |
  • terugval en verleiding

Geloof jij in het sprookje dat afvallen vanzelf gaat? Helaas is de realiteit vaak anders. Tijdens het afvallen ligt verleiding op de loer en nadat je afgevallen bent is het belangrijk om niet terug te vallen in je oude patroon. Val je toch terug in je oude gedrag en eetpatroon, dan ontstaat soms het jojo effect.

Terugval & verleiding: sprookjes

Om terug te komen op dat sprookje: dit boek leest wel weg als een sprookje. De opzet is ook heel anders dan je misschien gewend bent van een zelfhulpboek, het staat namelijk vol anekdotes en sprookjes. Sprookjes hebben een moraal, en de moralen over terugval en verleiding zijn dan ook op deze manier in het boek verwerkt. Als je hier totaal niets mee hebt, valt dit boek je misschien een beetje tegen. Kan je hier doorheen kijken of vind je dit leuk, dan leest het fijn weg.

terugval en verleiding

Want naast sprookjes staat dit boek bomvol praktische handvatten om te werken naar je streefgewicht en daar vooral ook op te blijven. Dit boek is het vervolg en het praktische werkboek bij het boek Smartsize van dezelfde auteurs. Het prettige aan dit boek is dat het opdrachten bevat waarmee je meteen aan de slag kunt gaan. De uitleg in het boek is wetenschappelijk onderbouwd maar is op een leesbare manier vertaald naar de praktijk. Onder andere de theorie van psycholoog Gordon Alan Marlatt over terugval is gebruikt als uitgangspunt voor dit boek. Conclusies uit onderzoeken worden in dit boek uitgelegd in voorbeelden en verhalen. Hierdoor begint het geheel te leven.

Doelen & oefeningen

Je wordt in dit boek aan de hand genomen om stap voor stap aan de slag te gaan om je doel te bereiken. Juist door vooruit te kijken, bijvoorbeeld door na te denken over valkuilen en welke strategie bij jou past, helpt het je de draad gemakkelijk op te pakken. Je vindt in dit boek regelmatig oefeningen, het is dus echt een werkboek waar je zelfstandig of met belegeleiding aan kunt werken. De oefeningen en uitleg zijn ook waardevol voor bijvoorbeeld dietisten, coaches of psychologen. Aan de slag dus!

Bekijk op bol.com

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  (kinder) diëtist & Gezondheidswetenschapper in mijn eigen praktijk Everdien Foodcoaching

Mijn naam is Everdien van der Leek, diëtist met de master “Nutrition & Health” op zak. Ik ben werkzaam als diëtist en gezondheidswetenschapper in mijn eigen praktijk Everdien Foodcoaching in Leiden. Naast mijn praktijk geef ik ook voedingsvoorlichting aan groepen, schrijf ik blogs en werk ik als vrijwilliger mee aan het project “Op de kook toe”. De veelzijdigheid van het voedingsvak maakt het uitdagend.

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?