Geloof jij in het sprookje dat afvallen vanzelf gaat? Helaas is de realiteit vaak anders. Tijdens het afvallen ligt verleiding op de loer en nadat je afgevallen bent is het belangrijk om niet terug te vallen in je oude patroon. Val je toch terug in je oude gedrag en eetpatroon, dan ontstaat soms het jojo effect.

Terugval & verleiding: sprookjes

Om terug te komen op dat sprookje: dit boek leest wel weg als een sprookje. De opzet is ook heel anders dan je misschien gewend bent van een zelfhulpboek, het staat namelijk vol anekdotes en sprookjes. Sprookjes hebben een moraal, en de moralen over terugval en verleiding zijn dan ook op deze manier in het boek verwerkt. Als je hier totaal niets mee hebt, valt dit boek je misschien een beetje tegen. Kan je hier doorheen kijken of vind je dit leuk, dan leest het fijn weg.

terugval en verleiding

Want naast sprookjes staat dit boek bomvol praktische handvatten om te werken naar je streefgewicht en daar vooral ook op te blijven. Dit boek is het vervolg en het praktische werkboek bij het boek Smartsize van dezelfde auteurs. Het prettige aan dit boek is dat het opdrachten bevat waarmee je meteen aan de slag kunt gaan. De uitleg in het boek is wetenschappelijk onderbouwd maar is op een leesbare manier vertaald naar de praktijk. Onder andere de theorie van psycholoog Gordon Alan Marlatt over terugval is gebruikt als uitgangspunt voor dit boek. Conclusies uit onderzoeken worden in dit boek uitgelegd in voorbeelden en verhalen. Hierdoor begint het geheel te leven.

Doelen & oefeningen

Je wordt in dit boek aan de hand genomen om stap voor stap aan de slag te gaan om je doel te bereiken. Juist door vooruit te kijken, bijvoorbeeld door na te denken over valkuilen en welke strategie bij jou past, helpt het je de draad gemakkelijk op te pakken. Je vindt in dit boek regelmatig oefeningen, het is dus echt een werkboek waar je zelfstandig of met belegeleiding aan kunt werken. De oefeningen en uitleg zijn ook waardevol voor bijvoorbeeld dietisten, coaches of psychologen. Aan de slag dus!

Bekijk op bol.com