fbpx

Calorieën in Broodbeleg

Door |2017-01-03T15:19:23+00:0024 oktober 2013|Categorieën: Foodbasics, I'm a Foodie blog, Kritisch kiezen & kopen|Onderwerpen: , |
  • calorieen in broodbeleg
Na het ijsjes calorie-overzicht kreeg ik de vraag: kun je dat ook niet van broodbeleg maken? Tuurlijk bij deze! Voor mij als pindakaas-freak was ik weer heel even geschrokken van het aantal calorieën, wat ik wel wist maar toch een beetje had verdrongen. Soms eet ik tijdens mijn lunch wel 4 broodjes pindakaas, is even snel rekenen 4 x 80 + 4 x 15 + 4 x 95 = 760 kcal. Mmm oké, ik begin te begrijpen hoe het kwam dat ik tijdens mijn maandje glutenvrij dus afviel :)…

Maar nu waar het om gaat, voor allen onder ons die wat willen afvallen..neem je beleg eens onder loep. Mogelijk kun je hier een paar honderd calorieën op besparen! Dit overzicht gaat alleen over energie uitgedrukt in calorieën, en zegt niets over of het product gezond is of niet. Mis je nog iets in het lijstje? Laat het me weten!

Hoeveel levert jouw broodje?

1. Boterham: 80 kcal +

2. Halvarine: 15 kcal / margarine 35 kcal / roomboter 35 kcal +

3. Broodbeleg

Van links naar rechts: rookvlees, huttenkase, kipfilet, rosbief, 20+smeerkaas, ham, jam, appelstroop, honing, boterhamworst, vruchtenhagel, paté, salami, hagelslag, jonge 48+kaas, komijnekaas, oude 48+kaas, chocoladepasta, speculoos, pindakaas.

Eet smakelijk 😉

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Eén reactie

  1. Joke Konijnenbelt 7 januari 2017 at 9:55 - Beantwoorden

    Ik mis de 20+ en 30+ kaas in dit rijtje.

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?