fbpx

De culinaire werkplaats

Door |2017-01-08T19:53:13+00:001 maart 2014|Categorieën: I'm a Foodie blog, Reviews|Onderwerpen: |
  • culinaire-werkplaats

Is water, de nieuwe champagne? kan ‘n routine tegelijkertijd ‘n uniek moment opleveren? weleens zoveel verborgen juweeltjes gezien? en … is ‘t mogelijk dat ‘n simpele peer de complexiteit van ‘t leven kan uitdrukken?

Gisteravond heb ik deelgenomen aan de eetinspiratie sign of the times bij de culinaire werkplaats in Amsterdam.

sign-of-the-times

De culinaire werkplaats is een ontwerpstudio voor foodconcepten, ‘n eigenzinnig eet-initiatief. Zij wil inspireren je eten in beweging te brengen en lekker bewust te (gaan) eten. De eetinspiratie sign of the times gaat over de nieuwe luxe, over less én more vertaald in 5 gerechten –transparency, stones, pearls, water, en essence- ‘n kleine selectie van de nieuwe weelde die de toekomst te bieden heeft. In de toekomst is er minder plaats voor vlees en vis op het bord. De culinaire werkplaats laat zien dat groente, peulvruchten en granen verre van saai zijn! Ik hoop dat steeds meer restaurants gaan inzetten op deze ingrediënten.

Helaas is dit het laatste weekend van ”sign of the times”, maar houd de website in de gaten! Culinaire werkplaats is zeker de moeite waard om eens te bezoeken als je van biologisch, gezond, vega en bovenal innovatie op je bord houdt! Ik heb genoten, en heerlijk gegeten!

culinaire-werkplaats

culinaire-werkplaats

culinaire-werkplaats

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?