Eind september 2014 viert één van mijn favo winkels Dille & Kamille haar 40-jarig bestaan. Al vanaf het eerste begin draait het bij dit eigenzinnige winkelbedrijf, met inmiddels 24 winkels in België en Nederland, om ‘natuurlijke eenvoud. Gedurende 40 weken, te beginnen op maandag 29 september, worden er – in de winkels, de webwinkel en via de social mediakanalen – allerlei activiteiten georganiseerd om het jubileum feestelijk te vieren.

Een terugblik naar 1974…

In een werfkelder aan een Utrechtse gracht opent Freek Kamerling de eerste Dille & Kamille, een winkelzonder opsmuk met een vrolijke en wonderlijke mix van spullen: manden vol wit porselein, markttafels met keukengerei, speelgoed en boeken, stoffen op rol, droogbloemen, kaarsen en meubels. Alles is gemaakt van natuurlijke materialen, plastic is uit den boze. Op houten schragen staan zelf getimmerde bakken met volkorenbloem en zilvervliesrijst. En heel veel thee en kruiden natuurlijk, vandaar die geurige naam! Dat was anders dan anders – Dille & Kamille bracht eenvoud, natuurlijkheid en gezelligheid terug in een tijd waarin veel winkels juist op elkaar gingen lijken. Een beetje tegendraads dus, maar wel vanuit een positieve instelling.

Sindsdien is er veel veranderd en toch ook weer niet. Nog steeds gaat Dille & Kamille uit van de overtuiging dat geluk in kleine dingen zit. In tijd nemen voor jezelf en je omgeving, in genieten van de natuur en van de dagelijkse dingen in de geborgenheid van je (t)huis. En dus ook in spullen die fijn zijn om te gebruiken en  zo je leven plezieriger maken. Handige basics en hebbedingen voor huis, tuin en keuken, mooi van vorm en liefst gemaakt van natuurlijke materialen – ‘natuurlijke eenvoud’ noemen ze dat.

Dille & Kamille bestaat 40 jaar – Feest!

“Sommige klanten komen al vanaf de beginjaren bij ons, nu nemen ze hun (klein)kinderen mee. En we verwelkomen ook nog steeds nieuwe Dille & Kamille-fans.” vertelt Hans Geels. “We willen onze verjaardag daarom graag met onze klanten vieren, en hen bedanken voor hun verbondenheid met ons bedrijf. In de week van 29 september t/m 5 oktober krijgt iedereen die iets bij ons koopt of bestelt, een uniek cadeautje. Tegelijkertijd start op Facebook een leuke wedstrijd waarmee klanten een originele Dille & Kamille-fiets kunnen winnen. Meedoen dus!

Dille-en-Kamille