fbpx

Dille & Kamille bestaat 40 jaar!

Door |2017-01-08T11:24:36+00:0028 september 2014|Categorieën: I'm a Foodie blog, Reviews|Onderwerpen: , |
  • Dille-en-Kamille
Eind september 2014 viert één van mijn favo winkels Dille & Kamille haar 40-jarig bestaan. Al vanaf het eerste begin draait het bij dit eigenzinnige winkelbedrijf, met inmiddels 24 winkels in België en Nederland, om ‘natuurlijke eenvoud. Gedurende 40 weken, te beginnen op maandag 29 september, worden er – in de winkels, de webwinkel en via de social mediakanalen – allerlei activiteiten georganiseerd om het jubileum feestelijk te vieren.

Een terugblik naar 1974…

In een werfkelder aan een Utrechtse gracht opent Freek Kamerling de eerste Dille & Kamille, een winkelzonder opsmuk met een vrolijke en wonderlijke mix van spullen: manden vol wit porselein, markttafels met keukengerei, speelgoed en boeken, stoffen op rol, droogbloemen, kaarsen en meubels. Alles is gemaakt van natuurlijke materialen, plastic is uit den boze. Op houten schragen staan zelf getimmerde bakken met volkorenbloem en zilvervliesrijst. En heel veel thee en kruiden natuurlijk, vandaar die geurige naam! Dat was anders dan anders – Dille & Kamille bracht eenvoud, natuurlijkheid en gezelligheid terug in een tijd waarin veel winkels juist op elkaar gingen lijken. Een beetje tegendraads dus, maar wel vanuit een positieve instelling.

Sindsdien is er veel veranderd en toch ook weer niet. Nog steeds gaat Dille & Kamille uit van de overtuiging dat geluk in kleine dingen zit. In tijd nemen voor jezelf en je omgeving, in genieten van de natuur en van de dagelijkse dingen in de geborgenheid van je (t)huis. En dus ook in spullen die fijn zijn om te gebruiken en  zo je leven plezieriger maken. Handige basics en hebbedingen voor huis, tuin en keuken, mooi van vorm en liefst gemaakt van natuurlijke materialen – ‘natuurlijke eenvoud’ noemen ze dat.

Dille & Kamille bestaat 40 jaar – Feest!

“Sommige klanten komen al vanaf de beginjaren bij ons, nu nemen ze hun (klein)kinderen mee. En we verwelkomen ook nog steeds nieuwe Dille & Kamille-fans.” vertelt Hans Geels. “We willen onze verjaardag daarom graag met onze klanten vieren, en hen bedanken voor hun verbondenheid met ons bedrijf. In de week van 29 september t/m 5 oktober krijgt iedereen die iets bij ons koopt of bestelt, een uniek cadeautje. Tegelijkertijd start op Facebook een leuke wedstrijd waarmee klanten een originele Dille & Kamille-fiets kunnen winnen. Meedoen dus!

Dille-en-Kamille

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?