fbpx

DIY wijnglazen

Door |2017-01-06T15:09:13+00:0023 december 2013|Categorieën: I'm a Foodie blog, Trends & Hypes|Onderwerpen: |
  • DIY-glazen-front
Vandaag eens iets anders na al die kerstrecepten! Je hebt de tafel mooi gedekt voor het kerstdiner, alleen de standaard wijn- of champagneglazen schitteren nog niet. Mijn collega-diëtist Angelique aka de Fröbelprinces van onze afdeling laat zien hoe je gemakkelijk je eigen feestelijke wijn- of champagneglazen maakt! Ben je benieuwd wat ze nog meer allemaal maakt? Neem dan eens een kijkje op haar website Gift from an angel.

Benodigdheden:

  • Champagne- of wijnglazen (van glas of plastic);
  • 2 verfspuitbussen (bv groen en zilver);
  • afplak tape;
  • latex handschoenen;
  • oude kranten.

DIY-wijnglazen1
Stap 1:

Plak de tape aan de achterkant van het glas op 10 cm vanaf de schacht en laat aan de voorkant in een punt lopen (14 cm vanaf de schacht). Plak de gehele bovenkant van het glas goed af. Zorg dat de tape bij de randen goed aansluit, anders lekt de verf er langs. Maak tenslotte het te spuiten glas vetvrij (bv met azijn).

diy wijnglazen2

Stap 2:

Dek een stuk vloer af met oude kranten en trek de latex handschoenen aan.
Schud de groene spuitbus zoals staat aangegeven op de verpakking en spuiten maar!
Laat het bespoten glas vervolgens goed drogen (min. 5uur)

DIY-wijnglazen3
Stap 3:

Als het glas goed gedroogd is plak je het glas weer af met tape. Dit keer zo dat alleen de voet ONbedekt is.

diy wijnglazen4

Stap 4:

Schud nu de zilveren spuitbus zoals aangegeven op de verpakking en spuit de voet zilver! Laat dit vervolgens weer goed drogen.
Zie hier het eindresultaat. Laat het kerstdiner maar beginnen!!

DIY-glazen-front

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?