fbpx

Kookinspiratie – over kookclubs & Donna Hay

Door |2017-01-08T19:32:13+00:0030 juni 2014|Categorieën: I'm a Foodie blog, Wat vinden de Foodies?|
 • Donna Hay

Ding-dong.  Hai, ik kom voor de eetclub

Via eetclub.nl zag ik een oproepje: leden gezocht voor nieuw op te richten eet/kookclub in Amsterdam. Dat is alweer ruim 2 jaar geleden, en inmiddels bestaan we uit 8 meiden. De eerste ontmoeting was best spannend, want via internet weet je het nooit toch? Bij wie je naar binnen stapt. Maar gelukkig kunnen we het ontzettend goed met elkaar vinden zodat het naast lekker koken, eten en wijntjes drinken ook nog eens heel gezellig is! Koken is een van mijn hobby’s en hoe leuk is het om dat met anderen te delen.

eetclub

We zijn allemaal vooral hobbykok en om de creativiteit erin te houden koken we elk maand volgens een ander thema. Thema’s die voorbij gekomen zijn:

 • Frans
 • Italiaans
 • wit
 • voorjaar
 • herfst
 • Nederland
 • Jamie Oliver
 • Surinaams
 • verrassing
 • bbq
 • Aziatisch
 • tapas
 • Thais
 • en de laatste keer Donna Hay!

De kookboeken van Donna Hay heb ik leren kennen via eetclub-member J. Niet lang daarna zag ik de kookboeken liggen bij de Bijenkorf. Toevallig was het Donna Hay maand bij de Bijenkorf en heb ik meteen FRESH & LIGHT aangeschaft.

Donna-Hay

Donna Hay

Donna Hay is een Australische kookboekenschrijfster. Wat me het meest aanspreekt aan haar boeken zijn de ontzettend mooie grote foto’s. Ik houd ervan om te zien wat je gaat maken. Kookboeken zonder foto’s, daar begrijp ik echt niks van. Daarnaast zijn veel van haar recepten heel gezond, met o.a. lekker veel groente, peulvruchten en volle granen. Ik ben pro vers koken, zonder pakjes en zakjes, maar dat betekent niet dat ik altijd weet wat ik moet maken :). Vaak vind ik de recepten in de kookboeken die ik in de kast heb staan maar bewerkelijk voor een gewone dag, als ik uit mijn werk kom. Het leuke aan de Donna Hay boeken vind ik dat een groot deel van haar recepten supersimpel is om te maken. Dus zoek je nog een leuk kookboek met gezonde, pure en makkelijke recepten? Dan zijn de boeken van Donna Hay w.m.b. echt een aanrader.
Bekijk op bol.com

Zo zag ons Donna Hay diner eruit!

Donna-Hay-dinner

Ook mijn kamergenootje A. op mijn werk is fan van Donna Hay, en maakte deze ontbijtrepen. Altijd fijn zo’n culi collega die dat ook nog eens voor je meeneemt om te proeven, en heel lief een foto maakt “voor je blog” 😉

Donna Hay ontbijtrepen

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

4 Comments

 1. Eetclubgenootje J 30 juni 2014 at 8:58 - Beantwoorden

  Leuk! En ook nog eens een foto van favo recept uit Donna hay, quinoa met kipspiesjes! Die zijn zo lekker.

  • Marijke 30 juni 2014 at 9:19

   Ha J 🙂 Thanks! Nu nog een thema voor volgende keer!

 2. mary 31 augustus 2014 at 8:01 - Beantwoorden

  Al jullie zo weg zijn van Donna Hay zouden jullie Annabel Langbein ook eens moeten uitproberen. Lekker, eenvoudig en Puur 🙂

 3. Gina 9 februari 2016 at 1:00 - Beantwoorden

  Leuk Marijk! Hier een ex-kamergenootje die ook al een tijdje fan is van Donna Hay. Hadden we eerder moeten uitvinden 🙂 Herkenbaar wat je schrijft; goede presentatie met mooie foto’s, niet ellenlange ingrediënten lijstjes maar een aantal basis producten in de voorraadkast en verse ingrediënten

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?