Ding-dong. Hai, ik kom voor de eetclub
Via eetclub.nl zag ik een oproepje: leden gezocht voor nieuw op te richten eet/kookclub in Amsterdam. Dat is alweer ruim 2 jaar geleden, en inmiddels bestaan we uit 8 meiden. De eerste ontmoeting was best spannend, want via internet weet je het nooit toch? Bij wie je naar binnen stapt. Maar gelukkig kunnen we het ontzettend goed met elkaar vinden zodat het naast lekker koken, eten en wijntjes drinken ook nog eens heel gezellig is! Koken is een van mijn hobby’s en hoe leuk is het om dat met anderen te delen.
We zijn allemaal vooral hobbykok en om de creativiteit erin te houden koken we elk maand volgens een ander thema. Thema’s die voorbij gekomen zijn:
- Frans
- Italiaans
- wit
- voorjaar
- herfst
- Nederland
- Jamie Oliver
- Surinaams
- verrassing
- bbq
- Aziatisch
- tapas
- Thais
- en de laatste keer Donna Hay!
De kookboeken van Donna Hay heb ik leren kennen via eetclub-member J. Niet lang daarna zag ik de kookboeken liggen bij de Bijenkorf. Toevallig was het Donna Hay maand bij de Bijenkorf en heb ik meteen FRESH & LIGHT aangeschaft.
Donna Hay
Donna Hay is een Australische kookboekenschrijfster. Wat me het meest aanspreekt aan haar boeken zijn de ontzettend mooie grote foto’s. Ik houd ervan om te zien wat je gaat maken. Kookboeken zonder foto’s, daar begrijp ik echt niks van. Daarnaast zijn veel van haar recepten heel gezond, met o.a. lekker veel groente, peulvruchten en volle granen. Ik ben pro vers koken, zonder pakjes en zakjes, maar dat betekent niet dat ik altijd weet wat ik moet maken :). Vaak vind ik de recepten in de kookboeken die ik in de kast heb staan maar bewerkelijk voor een gewone dag, als ik uit mijn werk kom. Het leuke aan de Donna Hay boeken vind ik dat een groot deel van haar recepten supersimpel is om te maken. Dus zoek je nog een leuk kookboek met gezonde, pure en makkelijke recepten? Dan zijn de boeken van Donna Hay w.m.b. echt een aanrader.
Zo zag ons Donna Hay diner eruit!
Ook mijn kamergenootje A. op mijn werk is fan van Donna Hay, en maakte deze ontbijtrepen. Altijd fijn zo’n culi collega die dat ook nog eens voor je meeneemt om te proeven, en heel lief een foto maakt “voor je blog” 😉
Leuk! En ook nog eens een foto van favo recept uit Donna hay, quinoa met kipspiesjes! Die zijn zo lekker.
Ha J 🙂 Thanks! Nu nog een thema voor volgende keer!
Al jullie zo weg zijn van Donna Hay zouden jullie Annabel Langbein ook eens moeten uitproberen. Lekker, eenvoudig en Puur 🙂
Leuk Marijk! Hier een ex-kamergenootje die ook al een tijdje fan is van Donna Hay. Hadden we eerder moeten uitvinden 🙂 Herkenbaar wat je schrijft; goede presentatie met mooie foto’s, niet ellenlange ingrediënten lijstjes maar een aantal basis producten in de voorraadkast en verse ingrediënten