Misschien herken je het wel dat je vaak dezelfde boodschappen haalt. Iedere zondag koop ik boodschappen voor de komende week. Voordat ik naar de winkel ga probeer ik te bedenken wat ik wil gaan eten. Uit gemak val ik in herhaling en zodoende kom ik veelal thuis met dezelfde producten. Hoe kan ik dat patroon doorbreken…..?

Creatieve ideeën via crowdfunding

Crowdfunding is de laatste jaren sterk in opkomst. Met behulp van de crowd zien veel creatieve ideeën het levenslicht. Kickstarter, Indiegogo en Symbid zijn enkele bekende platforms die crowdfunding mogelijk maken. Als je een bepaald project interessant vindt kan je dat ondersteunen door geld te geven. Dit kan vanaf een paar euro tot een veelvoud. Als reward krijg je bijvoorbeeld het product of een andere beloning.

Foodie Dice

Afgelopen week zag ik het initiatief Foodie Dice op Kickstarter voorbij komen. Op een leuke manier word je dagelijkse kook routine omgegooid met de Foodie Dices. De negen dobbelstenen geven kookinspiratie. Je hebt vijf primaire dobbelstenen. Deze bestaan uit: kookmethode, vlees, graansoort, kruiden en een bonus ingrediënt. De overige vier dobbelstenen zijn seizoensgebonden (lente, zomer, herfst en winter) én vegetarisch. Iedere zijde van de dobbelsteen heeft weer een eigen aspect.

Foodie Dice

Hoe werkt het?

Afhankelijk van het seizoen werp je eerst de seizoen-dobbelsteen. Hierna kan je de primaire stenen tegelijkertijd werpen. In totaal zijn meer dan 186.000 combinaties mogelijk. Genoeg inspiratie voor de aankomende tijd dus. De dobbelstenen bepalen bijzondere combinaties waar je nog nooit aan hebt gedacht. Wil je glutenvrij eten? Geen probleem. Laat de graandobbelsteen achterwege en voeg een tweede vegetarische dobbelsteen toe.

Interesse in de dobbelstenen? Check de site van Kickstarter. Dit project loopt tot eind oktober 2013.