fbpx

Doorbreek je vaste kookpatroon met Foodie Dice

Door |2017-01-03T15:17:09+00:0016 oktober 2013|Categorieën: I'm a Foodie blog, Kritisch kiezen & kopen, Reviews, Trends & Hypes|Onderwerpen: |
  • Foodie Dice
Misschien herken je het wel dat je vaak dezelfde boodschappen haalt. Iedere zondag koop ik boodschappen voor de komende week. Voordat ik naar de winkel ga probeer ik te bedenken wat ik wil gaan eten. Uit gemak val ik in herhaling en zodoende kom ik veelal thuis met dezelfde producten. Hoe kan ik dat patroon doorbreken…..?

Creatieve ideeën via crowdfunding

Crowdfunding is de laatste jaren sterk in opkomst. Met behulp van de crowd zien veel creatieve ideeën het levenslicht. Kickstarter, Indiegogo en Symbid zijn enkele bekende platforms die crowdfunding mogelijk maken. Als je een bepaald project interessant vindt kan je dat ondersteunen door geld te geven. Dit kan vanaf een paar euro tot een veelvoud. Als reward krijg je bijvoorbeeld het product of een andere beloning.

Foodie Dice

Afgelopen week zag ik het initiatief Foodie Dice op Kickstarter voorbij komen. Op een leuke manier word je dagelijkse kook routine omgegooid met de Foodie Dices. De negen dobbelstenen geven kookinspiratie. Je hebt vijf primaire dobbelstenen. Deze bestaan uit: kookmethode, vlees, graansoort, kruiden en een bonus ingrediënt. De overige vier dobbelstenen zijn seizoensgebonden (lente, zomer, herfst en winter) én vegetarisch. Iedere zijde van de dobbelsteen heeft weer een eigen aspect.

Foodie Dice

Hoe werkt het?

Afhankelijk van het seizoen werp je eerst de seizoen-dobbelsteen. Hierna kan je de primaire stenen tegelijkertijd werpen. In totaal zijn meer dan 186.000 combinaties mogelijk. Genoeg inspiratie voor de aankomende tijd dus. De dobbelstenen bepalen bijzondere combinaties waar je nog nooit aan hebt gedacht. Wil je glutenvrij eten? Geen probleem. Laat de graandobbelsteen achterwege en voeg een tweede vegetarische dobbelsteen toe.

Interesse in de dobbelstenen? Check de site van Kickstarter. Dit project loopt tot eind oktober 2013.

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Digital creative native

Bart is een digital creative native. Als afgestudeerd sociaal wetenschapper heeft hij bijzonder interesse in technologische innovaties. Binnen I'm a Foodie houdt hij zich met name bezig met de ontwikkeling van nieuwe concepten. Hierbij kan je denken het WhatsApp de Diëtist Spreekuur, ontwikkeling van onze eigen Granola, content die we schrijven voor derden, maar ook het projectmanagement én het uitgeven van onze eigen boeken zoals Eet als een expert, Eet als een atleet en Eet als een expert - Party Time. Bart is co-founder van I'm a Foodie en verantwoordelijk voor marketing, partnerships en media.

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?