Begin deze maand had ik een heerlijk weekend op Vlieland tijdens Into The Great Wide Open 2103 met hele fijne muziek, fijne mensen en ook lekker eten. En Jaaaaaaa…k heb ‘m geproefd: The Dutch Weed Burger (TDWB)!

Weed – The new Meat?Dutch weed Burger

Voor wie ‘m niet kent: Dit betreft een burger van Zeewier! De bedenkers van deze geheel plantaardige Burger reisden af naar NYC waar zij een documentaire maakten gedreven door de vraag: ‘Met welk product kunnen we zelfs de meest cynische vleeseter verleiden meer plantaardig te gaan eten?’ Ze werden daar geïnspireerd door de vele restaurants met een 100% plantaardige keuken met fantastische gerechten op het menu. Vervolgens terug in Amsterdam werkten zij ook aan een nieuw plantaardig recept, waarin zeewier verwerkt kon worden. Zo werd TDWB geboren.

Hoeveel zeewier zit er eigenlijk in?

De Burger is “verrijkt” met zeewier zo is de lezen op de website van TDWB. Zou dit betekenen dat de basis ergens anders van gemaakt is? Hoeveel zeewier zit er eigenlijk in? Past de burger binnen een gezond voedingspatroon? Hoeveel eiwit zit er in? En welke vitaminen en mineralen? Is er zout aan toegevoegd?  Ik heb er veel vragen over, en ik kan het nergens vinden :)! Wordt dus vervolgd!  De vraag waar ik wel een antwoord op heb: Vind ik ‘m lekker? 🙂 Ja! Ik heb natuurlijk even kritisch geproefd, en ja hij is net als het broodje (met algen) en de toppings echt lekker.

Wil je ook proeven? Verschillende Restaurants in Nederland zetten TDWB al op de kaart .

Meer hele coole vleesloze initiatieven! óf veganchallenge ervaringen óf wel vlees? dan direct bij de boer kopen!