fbpx

Dutch Weed Burger

Door |2017-01-02T22:55:25+00:0026 september 2013|Categorieën: I'm a Foodie blog, Reviews, Trends & Hypes|Onderwerpen: , , |
  • Dutch-Weed-burger
Begin deze maand had ik een heerlijk weekend op Vlieland tijdens Into The Great Wide Open 2103 met hele fijne muziek, fijne mensen en ook lekker eten. En Jaaaaaaa…k heb ‘m geproefd: The Dutch Weed Burger (TDWB)!

Weed – The new Meat?Dutch weed Burger

Voor wie ‘m niet kent: Dit betreft een burger van Zeewier! De bedenkers van deze geheel plantaardige Burger reisden af naar NYC waar zij een documentaire maakten gedreven door de vraag: ‘Met welk product kunnen we zelfs de meest cynische vleeseter verleiden meer plantaardig te gaan eten?’ Ze werden daar geïnspireerd door de vele restaurants met een 100% plantaardige keuken met fantastische gerechten op het menu. Vervolgens terug in Amsterdam werkten zij ook aan een nieuw plantaardig recept, waarin zeewier verwerkt kon worden. Zo werd TDWB geboren.

Hoeveel zeewier zit er eigenlijk in?

De Burger is “verrijkt” met zeewier zo is de lezen op de website van TDWB. Zou dit betekenen dat de basis ergens anders van gemaakt is? Hoeveel zeewier zit er eigenlijk in? Past de burger binnen een gezond voedingspatroon? Hoeveel eiwit zit er in? En welke vitaminen en mineralen? Is er zout aan toegevoegd?  Ik heb er veel vragen over, en ik kan het nergens vinden :)! Wordt dus vervolgd!  De vraag waar ik wel een antwoord op heb: Vind ik ‘m lekker? 🙂 Ja! Ik heb natuurlijk even kritisch geproefd, en ja hij is net als het broodje (met algen) en de toppings echt lekker.

Wil je ook proeven? Verschillende Restaurants in Nederland zetten TDWB al op de kaart .

Meer hele coole vleesloze initiatieven! óf veganchallenge ervaringen óf wel vlees? dan direct bij de boer kopen!

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

2 Comments

  1. Florence 11 oktober 2015 at 9:32 - Beantwoorden

    Volgens mij heeft die burger een basis van soja…

  2. Monique 8 april 2016 at 10:57 - Beantwoorden

    Ja, ik ben ook juist zo benieuwd naar de eiwitbron en dus -kwaliteit, de hoeveelheid zout/natrium en hoeveel en welk soort zeewier er in zit. Dus ik ben zeer benieuwd naar de zoektocht.

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?