Ik begeleid regelmatig mensen met coeliakie (glutenintolerantie) en weet inmiddels alles van glutenvrij eten. Nouja bijna alles dan. Want hoe is het nou eigenlijk om glutenvrij te moeten eten, en waar loop je allemaal tegenaan? Om dat  beter te begrijpen at ik recent een maand volledig glutenvrij. Ook mijn collega en de mannen (!) deden mee, en ja het was best heel moeilijk (brood, croissants, taart, bier…..). Veel respect voor alle mensen die vanwege hun gezondheid dit dieet moeten volgen.
Onderstaand recept DoitYourself Muesli was een succes, en is gebleven! Ik was verrast hoe makkelijk en lekker dit is, en kun je natuurlijk ook met glutenbevattende granen maken. Het voordeel is dat je precies weet wat je er in doet.
Glutenvrije muesli maken

Droge ingrediënten

Neem voor alles eenzelfde kopje of een beker

Natte Ingrediënten

  • Vanillearoma (uit een flesje): 1 eetlepel
  • Kaneel: 5 theelepels
  • Honing : 100 ml (ook handig om een beetje mee te experimenteren naar gelang je van zoet of juist minder zoet houdt)

Bereiding

  1. Hak de noten en gedroogde vruchten in kleine stukjes en roer alle droge ingrediënten door elkaar.
  2. Verwarm de honing au-bain-marie, en meng met kaneel en vanillearoma
  3. Roer het honingmengsel als het goed vloeibaar is door de muesli
  4. Leg de muesli op een stuk bakpapier, en leg op een bakplaat
  5. Rooster 15-20 minuten op 180 graden

Eet smakelijk!

Meer lezen over supermarktmuesli, en hoe gezond dat is??