Dagelijks lees je items over voeding op bekende nieuwssites en in kranten. Bijvoorbeeld dat je nu vitamine X moet slikken om je immuunsysteem te boosten. Dat je van melk dood kunt gaan of dat suiker kanker veroorzaakt. Als je verder op onderzoek gaat dan zit het nét wat genuanceerder. Ofwel, misleiding van een aantrekkelijke kop is zo gebeurd. Hoe kan je hier eenvoudig doorheen lezen?

In deze aflevering is Liesbeth Smit te gast. Zij is een kritische voedingswetenschapper. Ze deed onderzoek aan Harvard School of Public Health en de Vrije Universiteit. Liesbeth is co-auteur van het boek Eet als een expert. Als spreker wil ze hardnekkige voedingshypes ontkrachten en wetenschap toegankelijk maken. Met haar bedrijf The Online Scientist maakt ze met websites, infographic en presentaties wetenschap sexy.

Je kunt de podcasts ook terugluisteren via jouw favoriete podcast platform zoals iTunesGoogle podcastJuke of Spotify. En uiteraard via onze eigen podcast pagina.

Shownotes

Wil je ons steunen? Doneer!

Een podcast over voeding is een productie van evidence based food collectief I’m a Foodie. Wij vertalen de wetenschap naar de dagelijkse praktijk. I’m a Foodie is onafhankelijk van de voedingsindustrie. Je kunt ons steunen door het doen van een donatie via Vriend van de Show. Check: www.vriendvandeshow.nl/pov

Show flow: check direct het moment waar je behoefte aan hebt 🙂

Start 0:00:00:00
Aankondiging 0:00:48:05
Even voorstellen: Liesbeth Smit 0:03:47:27
Liesbeths frustratie van de week 0:06:16:22
Hoe herken je of een artikel relevant is? 0:11:20:03
Wanneer vertrouw je een artikel? 0:13:11:19
Hoe herken je clickbait? 0:16:15:23
Altijd doorvragen 0:21:02:06
Waarom een bingokaart? 0:24:23:03
Hoe herken je een goede studie? 0:28:24:20
Drie praktische tips 0:30:50:10
Wie moet de volgende gast zijn? 0:37:40:14
Meer werk van Liesbeth Smit 0:40:45:03
Afsluitende woorden 0:44:30:19