Na het luisteren van deze show weet je hoe je duurzame(re) keuzes kan maken met voeding! Paulien Vinke is voedingswetenschapper, in de afronding van haar promotieonderzoek én houd zich bezig met voeding en duurzaamheid. Paulien woont in Duitsland (wat zijn de verschillen tussen deze landen?). De partner van Paulien is een milieuwetenschapper. Samen hebben ze veel kennis over voeding en duurzaamheid.
Je kunt de podcasts ook terugluisteren via jouw favoriete podcast platform zoals iTunes, Google podcast, Juke of Spotify. En uiteraard via onze eigen podcast pagina.
Shownotes
- I’m a Foodie
- Voedingscentrum
- Milieucentraal
- Rapport van de VN over de afname van de biodiversiteit door voeding
- Het lokale winkeltje van Paulien waar ze een lidmaatschap heeft
- Boeken ter inspi: The Omnivore’s dilemma van Michael Pollan, Eating Animals van Jonathan Saffran Foer
- I’m a Foodie podcast
Wil je ons steunen? Doneer!
Een podcast over voeding is een productie van evidence based food collectief I’m a Foodie. Wij vertalen de wetenschap naar de dagelijkse praktijk. I’m a Foodie is onafhankelijk van de voedingsindustrie. Je kunt ons steunen door het doen van een donatie via Vriend van de Show. Check: www.vriendvandeshow.nl/pov
Show flow: check direct het moment waar je behoefte aan hebt 
Intro | 00:00:00:00 |
Voorstellen: Paulien Vinke | 00:00:58:01 |
Grootste voedingsfrustratie | 00:03:55:21 |
Waarom zou je duurzaam willen eten? | 00:05:18:18 |
Maakt de supermarkt duurzaamheid zichtbaar? | 00:13:04:19 |
Een strakker budget voor betere keuzes | 00:17:41:06 |
Hoe maakt Paulien boodschappenlijstjes? | 00:24:49:07 |
Welke veranderingen hebben de meeste impact? | 00:29:17:00 |
Steeds meer vegan restaurants | 00:35:29:18 |
Drie praktische take-aways | 00:37:24:00 |
Tip voor volgende gast | 00:39:11:20 |
Schaamteloze promotie | 00:40:20:06 |
Afkondiging | 00:41:00:11 |
Geef een reactie