Eet als een atleet: recept #3 Pasta met zalm

Door | 2017-09-13T13:29:30+00:00 12 september 2017|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Onderwerpen: , , |
  • Eet als een atleet

Pasta, eieren, eiwitpoeders, supplementen en shakes. Hoe zit het nu echt met sportvoeding en wat kun je het beste eten om maximaal te presteren bij het sporten?

Met de juiste voeding kun je beter presteren

Een goed voedingspatroon is voor elke sporter belangrijk, bijvoorbeeld om maag- en darmklachten tijdens wedstrijden te voorkomen, het goede gewicht te bereiken om optimaal te presteren of in een bepaalde klasse mee te mogen doen. Met de juiste voeding kun je beter presteren, hongerklop voorkomen en sneller herstellen na een training of wedstrijd. Maar wie als sporter op zoek gaat naar info over wat goede voeding is, raakt al snel de weg kwijt. Sportkookboeken van bn’ers en bekende sporters, artikelen met té algemene adviezen waar je niets mee kunt en allerlei wetenschappelijke artikelen die misschien wel kloppen, maar waarvan het lastig is om te bepalen hoe je die info moet omzetten in een goed voedingspatroon.

Drie toppers op het gebied van sportdiëtetiek, performance & wetenschap uit het I’m a Foodie blogteam: Vera Wisse (Praktijk Diëtetiek en Sportdiëtetiek), Sarai Pannekoek en Titia van der Stelt (Voedingconditie) schreven daarom ons nieuwe boek Eet als een atleet, de opvolger van Eet als en expert.

Zij hebben dit boek geschreven om je te helpen met vragen als: wat kan ik eten voor het sporten? Moet ik drinken tijdens trainingen en hoeveel? Heb ik supplementen nodig? Daarnaast vind je in Eet als een Atleet verhelderende infographics, heerlijke sportrecepten én handige voorbeelddagmenu’s. Tien personages vormen een uniek onderdeel in dit boek. Volg bijvoorbeeld crossfitter Boaz, hockeyster Jill en vega-zwemster Feline in hoe zij zich op het gebied van voeding voorbereiden op trainingen en wedstrijden. Dit boek is er voor elk type sporter, of je doel is om fit te blijven of om de top te bereiken. Welke sport je beoefent, hoe vaak je dat precies doet en welke leeftijd je hebt, maakt daarbij niet uit. Inmiddels ligt het boek bij de drukker en dat is toch wel een mijlpaal!! Ter inspiratie vind je hier alvast een recept uit het boek. Een kijkje nemen in het boek? Het inkijkexemplaar kun je hier vinden. Een exemplaar uit de eerste druk bemachtigen? Eet als een atleet is nu in de pre-order te bestellen!

Koolhydraatrijke avondmaaltijd: Pasta met zalm

      • Voor 4 personen
      • Bereidingstijd: 15 minuten
      • Voedingswaarde per persoon: 605 kcal, 75 g koolhydraten, 17 g vetten, 34 g eiwitten en 15 g vezels
      • Allergenen: vis, tarwe, gluten

Eet als een atleet

Ingrediënten

      • 300 gram verse zalm
      • 450 gram volkorenpasta
      • 400 gram champignons
      • snufje peper
      • 2 bosuitjes, gesneden in ringetjes
      • 400 gram cherry tomaten, gehalveerd
      • 200 gram verse spinazie

Bereiding

    • Snijd de zalm in stukjes en kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
    • Bak de zalm, voeg de champignons toe en bak even mee
    • Giet de pasta af en voeg deze toe aan de zalm en champignons
    • Breng op smaak met peper en voeg de bosuitjes toe
    • Bak het geheel nog 3 minuten en voeg als laatste de cherrytomaten toe
    • Leg op elk bord een laagje spinazie van vijftig gram en serveer de pasta hierop

Eet smakelijk!

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Eén reactie

  1. Ans 21 september 2017 at 7:48 - Beantwoorden

    Oei te lekker

Schrijf een reactie

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?