Deze maand komt het broertje van Eet als een atleet uit: Eet als een atleet: hardloop editie. In deze hardloop editie van ‘Eet als een atleet’ leer je hoe je een gezond en voedzaam eetpatroon creëert rondom je trainingen en wedstrijden. In vijf direct toepasbare stappen ontdek je hoe je een snellere tijd of langere afstand kan hardlopen aan de hand van praktische informatie. Want wat ga je wanneer eten, hoe herstel je goed en wat zijn voorbeelden van gezonde én lekkere recepten? En hoe pas je het aan op jouw specifieke behoeftes? Alle hardloop tips zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en geven je een compleet beeld van wat wel én niet goed is voor je lichaam. In deze voorpublicaties maak je alvast kennis met ons nieuwe boek. Lees je alvast mee? Bestellen kan hier!

Recovery protein pancakes 

Voor 2 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 tl vanillesuiker
  • 75 g boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel 
  • snuf zout
  • 250 g magere kwark, plus evt. extra om te garneren
  • 1 grote appel
  • kneepje citroensap
  • milde (olijf)olie
  • 100 g bosbessen

Bereidingswijze

Doe de eieren met de vanillesuiker in een beslagkom en klop met een garde of mixer luchtig. Voeg het boekweitmeel, het bakpoeder, de kaneel, het zout en de kwark toe en meng alles tot een egaal, luchtig beslag. Halveer de appel, schil de ene helft en snijd in blokjes. Schep de blokjes appel door het beslag. Besprenkel het gesneden deel van de andere appelhelft met wat citroensap om verkleuring te voorkomen en leg apart. Verhit wat milde (olijf)olie in een koekenpan. Schep met een lepel het beslag voor 2 kleine pannenkoekjes in de pan en bak ze aan beide kanten goudbruin. Houd de pannenkoekjes warm onder aluminiumfolie terwijl je de rest van het beslag opbakt. Je kunt ongeveer 6 pannenkoekjes bakken. Snijd intussen de overgebleven appelhelft in schijfjes. Verdeel de pannenkoekjes in stapeltjes over 2 borden en garneer de stapeltjes met de schijfjes appel, de bosbessen en eventueel. wat extra kwark.

Voedingswaarde per eenpersoonsportie
395 kcal, 21 g eiwit, 41 g koolhydraten, 11 g vet waarvan 3 g verzadigd, 5 g vezel, 1,5 g zout

Hoewel wetenschap de basis vormt van alle hardloop tips uit ‘Eet als een atleet’, is het boek een zeer praktische vertaling daarvan om het beste uit jezelf te halen. In plaats van dat je zomaar wat doet, kan je nu van start gaan met bewezen adviezen voor betere hardloopprestaties. Inclusief met heerlijke en relevante recepten die je zo kan toepassen!

Allergenen
ei, koemelk, lactose

Variatietip
Voeg voor een winterse variant 3 eetlepels rozijnen toe aan het beslag; vervang de bosbessen door stukjes peer en vervang 1 theelepel kaneel door 1 theelepel koekkruiden.

Interesse in Eet als een atleet: hardloop editie? Ga dan in snelle sprint naar de webshop!