Eet als een atleet: hardloop editie

EET ALS EEN ATLEET: HARDLOOP EDITIE

Geschreven door sportdiëtisten en wetenschappers Vera Wisse en Titia van der Stelt

Hoe slimmer je traint en beter jij een gezond voedingspatroon aanpast op jouw behoefte, des te sneller jij jouw hardloop doelstellingen haalt. Ja, het klinkt logisch natuurlijk. Maar hoe pak je dit aan? Hoe maak je de vertaalslag naar de praktijk, zodat het trainen en gezonde eten te combineren is met je dagelijkse bezigheden?

Een glashelder antwoord ligt niet zomaar voor de hand. Want welk eten en drinken pas je toe in je voedingsstrategie vóór, tijdens en na het hardlopen? En zijn er manieren om met voeding herstel te bevorderen of blessures te voorkomen? Of door bepaalde supplementen te gebruiken? Eet je vegetarisch of loop je tegen darmklachten aan?

In deze hardloop editie van ‘Eet als een atleet’ leer je hoe je een gezond en voedzaam eetpatroon creëert rondom je trainingen en wedstrijden. In vijf direct toepasbare stappen ontdek je hoe je een snellere tijd of langere afstand kan hardlopen aan de hand van praktische informatie. Want wat ga je wanneer eten, hoe herstel je goed en wat zijn voorbeelden van gezonde én lekkere recepten? En hoe pas je het aan op jouw specifieke behoeftes? Alle hardloop tips zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en geven je een compleet beeld van wat wel én niet goed is voor je lichaam.

YEAHHH: HET BOEK IS ER 🙂 Bestel ‘m snel in de webshop via de onderstaande button!

PRIJS

Eet als een atleet: hardloop editie is via de webshop te bestellen voor €23,50

REFERENTIES

Wij onderbouwen al onze claims met wetenschappelijk onderzoek. Klik op de button voor de geraadpleegde literatuur.

Dit kan je verwachten

Hoewel wetenschap de basis vormt van alle hardloop tips uit ‘Eet als een atleet’, is het boek een zeer praktische vertaling daarvan om het beste uit jezelf te halen. In plaats van dat je zomaar wat doet, kan je nu van start gaan met bewezen adviezen voor betere hardloopprestaties.

Vera Wisse en Titia van der Stelt gaan in op hardloop gerelateerde klachten, zoals maag- en darmklachten. Ook trends in de maatschappij, zoals een vegetarisch of veganistisch eetpatroon, komen ter sprake. Dit met als doel dat je precies weet waar je aan toe bent om als beginnende of ervaren hardloper onder specifieke omstandigheden voldoende energie, eiwitten, koolhydraten en vocht binnen te krijgen. Goede en bewuste zelfzorg staat voorop om je hardloopprestaties te verbeteren.

Het kleinste detail kan net het verschil zijn tussen winnen en verliezen. Of je wel jouw hardloopdoelen bereikt of niet. Maak het voor jezelf makkelijker en leuker met gezonde én lekkere recepten die perfect aansluiten bij jouw doelstellingen, trainingsfrequentie en trainingsintensiteit.

Bestel nu jouw exemplaar >>>

Eet als een atleet: hardloop editie

Dit leer je in deze hardloop editie van ‘Eet als een atleet’

  • Welke vijf praktische stappen je kan volgen om je persoonlijke records te verbreken
  • Hoe je zonder gedoe makkelijke en snelle recepten klaarmaakt als voorbereiding op je trainingen en wedstrijden
  • Waarom het verbeteren van hardloopprestaties bij sommigen wel lukt en bij anderen juist niet 
  • Waar je op moet letten om gezonde voedingskeuzes te maken om herstel te bevorderen of blessures te voorkomen
  • Welke voeding en dranken geschikt zijn vóór, tijdens en na het hardlopen

Bestel nu jouw exemplaar >>>

Wat maakt het hardloopboek uniek?

De kracht zit ‘m in drie elementen die elkaar versterken. Op basis van wetenschappelijke onderzoek wordt de vertaalslag gemaakt naar de praktijk. Met visuele infographics leggen we in begrijpelijke taal uit wat er voor jou écht toe doet.

Jarenlange kennis en ervaring over hardlopen en voeding is nu gebundeld tot één complete handleiding, die je kan raadplegen als je nu net begint met hardlopen en graag 3km wilt lopen. Of als je zelfs al een getrainde marathonloper bent. 

Afhankelijk van jouw doelstellingen, trainingsfrequentie en trainingsintensiteit geven we praktische voedingsadviezen. Aan de hand van inspirerende en herkenbare verhalen maken we de vertaalslag van de theorie naar concrete praktische voorbeelden. Zo krijg je een beeld hoe jij je voedingsstrategie vorm kan geven om jouw hardloopdoel te bereiken.

Bestel nu jouw exemplaar >>>

De Auteurs

TITIA VAN DER STELT

Titia is een sportdiëtist en bewegingswetenschapper met een heerlijk nuchtere kijk op de wereld in het algemeen en haar vakgebied in het bijzonder. Haar kwaliteit is om voor complexe problemen simpele oplossingen te bedenken. Haar jarenlange ervaring binnen de topsport op het hoogste niveau zoals voetbal- en wielerteams maakt haar tot een kei in haar vakgebied. Al jaren runt zij haar eigen bedrijf Voedingsconditie en maakt deel uit van Performance Nutrition Team van TeamNL. Titia neemt met regelmaat deel aan obstacle runs en schuwt er niet voor haar talent te tonen op menig WK.

VERA WISSE

Vera is een sportdiëtist en wetenschapper en een geboren schrijfster met haar wetenschappelijke hart vaak op d’r tong. Haar ware talenten komen vaak omhoog wanneer Vera weer eens geconfronteerd wordt met pseudoscience rondom (sport)voeding. Met veel humor en een tikje sarcasme neemt Vera je mee hoe het nou werkelijk zit met een onderbouwing waar je u tegen zegt. Ze runt haar eigen bedrijf en maakt deel uit van Performance Nutrition Team van TeamNL. Naast haar werk als sportdiëtist fietst Vera vele uren op de mountainbike door het Zeeuwse landschap of in de bergen. Als haar 24 uur in de dag nog niet voorbij zijn geeft ze nog atletiektraining aan jeugd en kan ze genieten van sportwedstrijden op tv.

Veelgestelde vragen over Eet als een atleet: hardloop editie

Nope. We zijn helemaal onafhankelijk en objectief. Om concrete voorbeelden te noemen ontkomen we er niet aan om voorbeelden te tonen van producten. We hebben getracht hier divers in te zijn om te voorkomen dat we een voorkeur hiermee uitspreken. Mocht je een verband zien tussen merken, producten en/of aanbieders dan is dat gebaseerd op toeval.

Heel erg leuk dat je meerdere boeken wilt inkopen. Wij vinden het superfijn en een eer dat vakgenoten onze boodschap ondersteunen! Indien je meer dan 3 boeken wilt bestellen stuur dan een mail naar info@iamafoodie.nl.

Wij hebben de HBO opleiding voeding diëtetiek afgerond en vervolgens allemaal een wetenschappelijke master afgerond. Ook hebben we veel ervaring met patienten van alle niveau’s in de diëtistenpraktijk, en zelf gepubliceerd met de belangrijke onderzoekers op het gebied van voeding en gezondheid en een achtergrond in fysiologie en epidemiologie waardoor we de studies op waarde kunnen schatten. Als we dingen niet zeker wisten hebben we het aan andere experts voorgelegd.

Via de Vereniging Sportdiëtetiek Nederland. Daarnaast is een SCAS accreditatie een extra keurmerk voor een sportdiëtist die veel met sporters werkt.

Eet als een atleet: hardloop editie is⁩ zeker geschikt voor jongeren. Recepten en praktische adviezen zijn voor iedereen te gebruiken. Alleen sommige berekeningen zijn niet specifiek gericht op de behoeften van kinderen.

Zeker! Ook als je hardloopt om gewicht te verliezen vindt je in dit boek praktische adviezen en tips.

Eet als een atleet is geschreven voor alle sporters. De hardloop editie is richt zich speciaal op hardlopers. En richt zich op zowel de beginnende als ervaren hardloper. De theorie is iets minder diepgaand dan in Eet als een atleet; de hardloop editie biedt vooral praktische voedingsadviezen en – tips voor hardlopers.

Jazeker. Het boek is bedoeld voor iedereen die hardloopt. Hoe vaak, hoe lang of met welk doel je hardloopt maakt niet uit.

Ja! Het boek heeft 5 personages die verschillende afstanden lopen en verschillende doelen hebben.

De hardloop editie is geschreven voor alle mensen die hardlopen, dus ook voor trailrunners.

Neem contact op voor een interview

Wil je graag in contact komen met de auteurs, voor een vraag, of interview? Of wil je meerdere boeken bestellen? Of gewoon een compliment geven stuur Bart dan even een mail via: info@iamafoodie.nl