Eet als een atleet

Eet als een atleet 2017-07-11T22:19:09+00:00

EET ALS EEN ATLEET

De praktische verdieping voor iedere sporter op elk niveau!

BETER PRESTEREN  Krijg inzicht in hoe jij meer uit je prestaties kunt halen met goede (sport)voeding

PRAKTISCHE TIPS  Wetenschap vertaald naar praktische voorbeelden, makkelijke recepten én haalbare adviezen

DOOR EXPERTS  Geschreven door sportdiëtisten en wetenschappers die in de topsport werkzaam zijn

Pre-order nu!
Preview

PRIJS

Eet als een atleet is via de webshop nu in de pre-order te bestellen voor €23,50. Verzending midden oktober 2017

Pre-order!

FAVORIETENLIJST

Bezoek de lijst met onze favoriete producten die gewoon te koop zijn in de supermarkt.

Favorietenlijst

REFERENTIES

Het boek staat bomvol met referenties, lees de wetenschappelijke artikelen die we hebben gebruikt.

Referenties

INFORMATIE

Uitgegeven door I’m a Foodie Publishing.
ISBN-nummer: 9789082700206

Van sportvoeding tot supplementen

Eet als een atleet is bedoeld voor elke sporter, op ieder niveau die het beste uit zichzelf én uit zijn of haar voeding wil halen. Aan bod komen basis- en sportspecifieke voeding maar ook supplementen. Amateursporter of topsporter? Elke sporter kan inspiratie en adviezen halen uit Eet als een atleet.

Als rode draad door het boek lopen tekstjes rond tien personages. Met behulp van deze personages wordt de vertaalslag naar de praktijk gemaakt. Volg o.a. Boaz (crossfit), Jil (hockey) en Feline (vega-zwemster), en lees hoe zij zich qua voeding voorbereiden op training en wedstrijden. Het boek bevat diverse advanced kadersvoor een extra verdiepingsslag. De infographics bieden houvast bij de fysiologie en voedingsbehoeften én helpen bij het maken van de meest optimale voedingskeuzes.

De Auteurs

SARAI PANNEKOEK

Sarai Pannekoek is afgestudeerd sportdiëtist (2012) en klinisch epidemioloog (2015). Ze werkt als sportdietist voor CTO Amsterdam en CTO Eindhoven, waar ze verantwoordelijk is voor de voedingsbegeleiding van de zwemmers, honkballers, softball-, voetbal-, rugby 7s- en basketball dames. Ze heeft een blauwe band in het Braziliaans jiu-jitsu en houdt van surfen.

Naar de website van Sarai

Lees meer artikelen van Sarai op I’m a Foodie

TITIA VAN DER STELT

Titia van der Stelt is sportdiëtist en bewegingswetenschapper. Ze heeft haar eigen diëtistenpraktijk Voedingconditie en is werkzaam voor wielerteam Team Sunweb. Daar is ze verantwoordelijk voor alles rondom voeding: Van renners van sportvoedingsadvies te voorzien, productontwikkeling en toepassing, tot aan de voeding tijdens Grand Tours zoals de Giro, Tour de France en Vuelta te verzorgen. Ze houdt van sporten, in het bijzonder obstacle course running.

Naar de website van Titia

Lees meer artikelen van Titia op I’m a Foodie

VERA WISSE

Vera is sportdiëtist en HBO docent aan de opleiding International Lifestyle Studies (Fontys Hogeschool). De interesse voor de combinatie van voeding, sport en gezondheid is al van jongs af aan ontstaan. De keuze voor de HBO Voeding & Diëtetiek gevolgd door de MSc Sport & Exercise Nutrition was dan ook een logische.

Naar de website van Vera

Lees meer artikelen van Vera op I’m a Foodie

Veelgestelde vragen over Eet als een atleet

Nope. We zijn helemaal onafhankelijk en objectief. Om concrete voorbeelden te noemen ontkomen we er niet aan om voorbeelden te tonen van producten. We hebben getracht hier divers in te zijn om te voorkomen dat we een voorkeur hiermee uitspreken. Mocht je een verband zien tussen merken, producten en/of aanbieders dan is dat gebaseerd op toeval.

De lijst was helaas te groot om op te nemen in het boek vandaar dat we de lijst op de blog hebben gepubliceerd: https://www.iamafoodie.nl/referenties-eet-als-een-atleet/