EET ALS EEN ATLEET

De praktische verdieping voor iedere sporter op elk niveau!

BETER PRESTEREN  Krijg inzicht in hoe jij meer uit je prestaties kunt halen met goede (sport)voeding

PRAKTISCHE TIPS  Wetenschap vertaald naar praktische voorbeelden, makkelijke recepten én haalbare adviezen

DOOR EXPERTS  Geschreven door sportdiëtisten en wetenschappers die in de topsport werkzaam zijn

PRIJS

Eet als een atleet is via de webshop te bestellen voor €23,50.

FAVORIETENLIJST

Bezoek de lijst met onze favoriete producten die gewoon te koop zijn in de supermarkt.

REFERENTIES

Het boek staat bomvol met referenties, lees de wetenschappelijke artikelen die we hebben gebruikt.

INFORMATIE

Uitgegeven door I’m a Foodie Publishing.
ISBN-nummer: 9789082700206

Van sportvoeding tot supplementen

Een goed voedingspatroon is voor elke sporter belangrijk, bijvoorbeeld om maag- en darmklachten tijdens wedstrijden te voorkomen, het goede gewicht te bereiken om optimaal te presteren of in een bepaalde klasse mee te mogen doen. Met de juiste voeding kun je beter presteren, hongerklop voorkomen en sneller herstellen na een training of wedstrijd.

In Eet als een atleet scheiden drie experts de zin van onzin en vertalen zij op een toegankelijke manier de wetenschap naar de praktijk, inclusief heerlijke sportrecepten én handige voorbeelddagmenu’s. Tien personages vormen een uniek onderdeel in dit boek. Volg crossfitter Boaz, hockeyster Jill en vega-zwemster Feline in hoe zij zich op het gebied van voeding voorbereiden op trainingen en wedstrijden.

Eet als een atleet is er voor elk type sporter, of je doel is om fit te blijven of om de top te bereiken. Het maakt daarbij niet uit welke sport je beoefent, hoe vaak je dat precies doet en welke leeftijd je hebt.

I'm a Foodie, Evidence-based foodplatform, geschreven door professioanals

De Auteurs

SARAI PANNEKOEK

Saraï Pannekoek is afgestudeerd sportdiëtist (2012) en klinisch epidemioloog (2015). Ze werkt als sportdietist voor CTO Amsterdam en CTO Eindhoven, waar ze verantwoordelijk is voor de voedingsbegeleiding van de zwemmers, honkballers, softball-, voetbal-, rugby 7s- en basketball dames. Ze heeft een blauwe band in het Braziliaans jiu-jitsu en houdt van surfen.

TITIA VAN DER STELT

Titia van der Stelt is sportdiëtist en bewegingswetenschapper. Ze heeft haar eigen diëtistenpraktijk Voedingconditie en is werkzaam voor wielerteam Team Sunweb. Daar is ze verantwoordelijk voor alles rondom voeding: Van renners van sportvoedingsadvies te voorzien, productontwikkeling en toepassing, tot aan de voeding tijdens Grand Tours zoals de Giro, Tour de France en Vuelta te verzorgen. Ze houdt van sporten, in het bijzonder obstacle course running.

VERA WISSE

Vera is sportdiëtist en HBO docent aan de opleiding International Lifestyle Studies (Fontys Hogeschool). De interesse voor de combinatie van voeding, sport en gezondheid is al van jongs af aan ontstaan. De keuze voor de HBO Voeding & Diëtetiek gevolgd door de MSc Sport & Exercise Nutrition was dan ook een logische.

Veelgestelde vragen over Eet als een atleet

Nope. We zijn helemaal onafhankelijk en objectief. Om concrete voorbeelden te noemen ontkomen we er niet aan om voorbeelden te tonen van producten. We hebben getracht hier divers in te zijn om te voorkomen dat we een voorkeur hiermee uitspreken. Mocht je een verband zien tussen merken, producten en/of aanbieders dan is dat gebaseerd op toeval.

Heel erg leuk dat je meerdere boeken wilt inkopen. Wij vinden het superfijn en een eer dat vakgenoten onze boodschap ondersteunen! Indien je meer dan 20 boeken (1 doos) wilt bestellen stuur dan een mail naar info@iamafoodie.nl.

De lijst was helaas te groot om op te nemen in het boek vandaar dat we de lijst op de blog hebben gepubliceerd: https://www.iamafoodie.nl/referenties-eet-als-een-atleet/

Wij hebben de HBO opleiding voeding diëtetiek afgerond en vervolgens allemaal een wetenschappelijke master afgerond. Ook hebben we veel ervaring met patienten van alle niveau’s in de diëtistenpraktijk, en zelf gepubliceerd met de belangrijke onderzoekers op het gebied van voeding en gezondheid en een achtergrond in fysiologie en epidemiologie waardoor we de studies op waarde kunnen schatten. Als we dingen niet zeker wisten hebben we het aan andere experts voorgelegd.

Via de Vereniging Sportdiëtetiek Nederland. Daarnaast is een SCAS accreditatie een extra keurmerk voor een sportdiëtist die veel met sporters werkt.

Eet als een atleet is⁩ zeker geschikt voor jongeren. Recepten en praktische adviezen zijn voor iedereen te gebruiken. Alleen sommige berekeningen zijn niet specifiek gericht op de behoeften van kinderen.

Er zit idd geen personage ouder in dan 47 jaar. Dat betekent niet dat het boek daarmee onbruikbaar wordt voor sporters van jonger dan 19jr of ouder dan 47 (50 of 60 of 70+). De persona’s illustreren vooral hoe je het als sporter in de praktijk kunt aanpakken. Dus als je intensief aan krachttraining doet zijn de adviezen bij Boaz prima te gebruiken; en spin je veel kun je de tips die bij Koen staat in acht nemen. Of je nu 18 bent of 65. Alleen de hoeveelheden qua bijvoorbeeld energie zijn leeftijds- en gewichtsafhankelijk. Daarom staan er in het boek ook formules om het voor individuele sporters op maat te kunnen maken. Hopelijk biedt het boek je veel inspiratie!

In de 1e druk zijn pardoes enkele schoonheidsfoutjes geslopen ondanks de heavy feedbackrondes, het gaat om deze punten:

  • Pagina 25 : Jill >  (8.129 x 22) moet zijn (8.129 x 26)
  • Pagina 114: 20:80 (caseïne: wei) moet zijn 20:80 (wei: caseïne)
  • Pagina 121 : kcal….60 moet zijn 600
  • Pagina 130 t/m 134: tabel 17> cate gorie is de spatie eruit gehaald -> categorie
  • Pagina 189 : CTO Amsterdam en CTO Eindhoven moet worden Topsport Amsterdam en CTO Zuid
  • Achterkant: Sportdiëtist CTO Amsterdam en Eindhoven is aangepast naar  Topsport Amsterdam en CTO Zuid

Neem contact op voor een interview

Wil je graag in contact komen met de auteurs, voor een vraag, of interview? Of wil je meerdere boeken bestellen? Of gewoon een compliment geven stuur Bart dan even een mail via: info@iamafoodie.nl