
EET ALS EEN EXPERT
MARIJKE BERKENPAS, GABY HERWEIJER, JOLIEN KLAMER & LIESBETH SMIT
In het boek Eet als een expert kijken de experts van I’m a foodie kritisch naar gezondheidstrends en geven je praktische adviezen over voeding
De voedselhypes vliegen je om de oren: groene smoothies, gojibessen, speltbrood… Wat is nu écht gezond?
De diëtisten en voedingswetenschappers van I’m a foodie, scheiden met kritische blik het kaf van het koren als het aankomt op voedselhypes. In Eet als een Expert laten zij zien hoe je eten en drinken kunt inzetten voor je gezondheid en leggen ze op toegankelijke wijze uit hoe voedingswetenschap werkt (en wanneer het niet werkt). Met handige weekschema’s en smakelijke recepten van ontbijt tot diner maakt I’m a foodie als eerste de wetenschap eetbaar!
INFORMATIE
Het boek is uitgegeven door Kosmos en heeft ISBN nummer 9789021561523
Evidence-based blog, geschreven door professionals
Speciale diëten, elke dag nieuwe afslanktips en het gebruik van superfoods is de realiteit. Toch ontbreekt de wetenschappelijke onderbouwing vaak volledig. Als diëtisten en (voedings)wetenschappers vinden wij het belangrijk om een goed onderbouwde positieve boodschap te verkondigen over gezond eten en leven. We geven inzicht in de verschillen tussen voedingsmiddelen, eetpatronen, én inspireren je om zelf keuzes te maken en te zorgen voor een volwaardig en écht gezond eetpatroon. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?
Blogplatform I’m a Foodie is door Santé magazine uitgeroepen als één van de meest interessante health blogs van Nederland.

DE AUTEURS

MARIJKE BERKENPAS
Marijke Berkenpas is klinisch diëtist voedingswetenschapper, docent in het VUmc, en is initiator en eigenaar van blogplatform iamafoodie.nl. Voedingswetenschap vertalen op een eigentijdse en aansprekende manier is haar passie

GABY HERWEIJER
Gaby Herweijer is diëtist en gezondheidswetenschapper en heeft haar eigen praktijk Voeding + Advies in en rond Amsterdam, waar zij als diëtist en ervaringsdeskundige gespecialiseerd is in coeliakie. Daarnaast is Gaby docent Voeding bij Hogeschool Inholland Sport&Bewegen.

JOLIEN KLAMER
Jolien Klamer is (sport)diëtist en gezondheidswetenschapper en doet datamanagement bij DICA, een bedrijf dat de kwaliteit van de zorg registreert. Eten en koken op een gezonde manier is haar grootste hobby en dat deelt ze graag met haar volgers.

LIESBETH SMIT
Liesbeth Smit is een kritische voedingswetenschapper. Ze deed onderzoek aan Harvard School of Public Health en de Vrije Universiteit.
Haar bedrijf The Online Scientistvertaalt wetenschap naar zowel wetenschappelijke als publieke doelgroepen via websites en e-learning.
Neem contact op voor een interview
Wil je graag in contact komen met de auteurs, voor een vraag, of interview? Of wil je meerdere boeken bestellen? Of gewoon een compliment geven stuur Bart dan even een mail via: bart@iamafoodie.nl

Veelgestelde vragen over Eet als een expert
