EET ALS EEN EXPERT

MARIJKE BERKENPAS, GABY HERWEIJER, JOLIEN KLAMER & LIESBETH SMIT

In het boek Eet als een expert kijken de experts van I’m a foodie kritisch naar gezondheidstrends en geven je praktische adviezen over voeding

De voedselhypes vliegen je om de oren: groene smoothies, gojibessen, speltbrood… Wat is nu écht gezond?

De diëtisten en voedingswetenschappers van I’m a foodie, scheiden met kritische blik het kaf van het koren als het aankomt op voedselhypes. In Eet als een Expert laten zij zien hoe je eten en drinken kunt inzetten voor je gezondheid en leggen ze op toegankelijke wijze uit hoe voedingswetenschap werkt (en wanneer het niet werkt). Met handige weekschema’s en smakelijke recepten van ontbijt tot diner maakt I’m a foodie als eerste de wetenschap eetbaar!

PRIJS

Koop het boek nu bij ons in de shop!

FAVORIETENLIJST

Bezoek de lijst met onze favoriete gezonde producten die gewoon te koop zijn in de supermarkt.

REFERENTIES

Het boek staat bomvol met referenties, lees de wetenschappelijke artikelen die we hebben gebruikt.

INFORMATIE

Het boek is uitgegeven door Kosmos en heeft ISBN nummer 9789021561523

Officieel I'm a Foodie logo

Evidence-based blog, geschreven door professionals

Speciale diëten, elke dag nieuwe afslanktips en het gebruik van superfoods is de realiteit. Toch ontbreekt de wetenschappelijke onderbouwing vaak volledig. Als diëtisten en (voedings)wetenschappers vinden wij het belangrijk om een goed onderbouwde positieve boodschap te verkondigen over gezond eten en leven. We geven inzicht in de verschillen tussen voedingsmiddelen, eetpatronen, én inspireren je om zelf keuzes te maken en te zorgen voor een volwaardig en écht gezond eetpatroon. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?

Blogplatform I’m a Foodie is door Santé magazine uitgeroepen als één van de meest interessante health blogs van Nederland.

DE AUTEURS

marijke-berkenpas-eet-als-een-expert-im-a-foodie

MARIJKE BERKENPAS

Marijke Berkenpas is klinisch diëtist voedingswetenschapper, docent in het VUmc, en is initiator en eigenaar van blogplatform iamafoodie.nl. Voedingswetenschap vertalen op een eigentijdse en aansprekende manier is haar passie

GABY HERWEIJER

Gaby Herweijer is diëtist en gezondheidswetenschapper en heeft haar eigen praktijk Voeding + Advies in en rond Amsterdam, waar zij als diëtist en ervaringsdeskundige gespecialiseerd is in coeliakie. Daarnaast is Gaby docent Voeding bij Hogeschool Inholland Sport&Bewegen.

JOLIEN KLAMER

Jolien Klamer is (sport)diëtist en gezondheidswetenschapper en doet datamanagement bij DICA, een bedrijf dat de kwaliteit van de zorg registreert. Eten en koken op een gezonde manier is haar grootste hobby en dat deelt ze graag met haar volgers.

LIESBETH SMIT

Liesbeth Smit is een kritische voedingswetenschapper. Ze deed onderzoek aan Harvard School of Public Health en de Vrije Universiteit.

Haar bedrijf The Online Scientistvertaalt wetenschap naar zowel wetenschappelijke als publieke doelgroepen via websites en e-learning.

Neem contact op voor een interview

Wil je graag in contact komen met de auteurs, voor een vraag, of interview? Of wil je meerdere boeken bestellen? Of gewoon een compliment geven stuur Bart dan even een mail via: bart@iamafoodie.nl

Veelgestelde vragen over Eet als een expert

Nope. We zijn helemaal onafhankelijk en objectief. Om concrete voorbeelden te noemen ontkomen we er niet aan om voorbeelden te tonen van producten. We hebben getracht hier divers in te zijn om te voorkomen dat we een voorkeur hiermee uitspreken. Mocht je een verband zien tussen merken, producten en/of aanbieders dan is dat gebaseerd op toeval.

Heel erg leuk dat je meerdere boeken wilt inkopen. Wij vinden het superfijn en een eer dat vakgenoten onze boodschap ondersteunen! Om de beste marge te hebben kun je het beste de boeken zelf inkopen bij de uitgever in plaats van de boeken bij ons in te kopen. Voor inkoop kan je dus het beste contact opnemen met onze uitgever via: verkoop@vbkmedia.nl of per 088-700 2700. Dan kan je ook aangeven dat je bent doorverwezen door I’m a Foodie.

De lijst was helaas te groot om op te nemen in het boek vandaar dat we de lijst op de blog hebben gepubliceerd: www.iamafoodie.nl/referenties