fbpx

Eibertje kiest

Door |2017-01-03T15:09:50+00:009 oktober 2013|Categorieën: I'm a Foodie blog, Kritisch kiezen & kopen, Reviews|Onderwerpen: |
  • Eibertje-kiest
Hoe vaak komt het niet voor dat je in de supermarkt voor het schap staat en echt niet weet wat je moet kiezen. Keuzes maken is zo eenvoudig niet. Zelfs als professional vind ik kiezen soms lastig, dus laat staan als leek! Want wat een hoop termen kom je tegen op de verpakking: Minder vet, minder suiker, light, geen kleurstoffen, 100% natuurlijk, bewuste keuze, klavertje vier, minder zout, rijk aan omega3, en ga zo maar door.Vervolgens lees je verder en zie je een paar E-nummers en ingrediënten die je niet herkent. Hoe moet je hier nu wijs uit worden, en hoe weet je of je de juiste keuzes maakt? Ongemerkt bevat onze voeding veel suiker, vet of onduidelijke toevoegingen. Dikmakers dus en vooral erg ongezond! Om deze producten te vermijden, moet je onleesbare en onbegrijpelijke etiketten uitpluizen. Weet jij eigenlijk waar je op moet letten?

Maar we hebben Eibertje Kiest

Eibertje kiestCollega Eibertje weet dit precies! Zij schreef Eibertje Kiest, een heel erg mooi boek waar je alle tips en trics in kunt vinden. Ik ben meteen weg van de vormgeving en de kleuren. Dit boek wil je graag lezen! Eibertje ontleedt de samenstelling, voedingswaarde én ingrediënten van 500 supermarktproducten. Op overzichtelijke wijze laat ze je zien welke producten je juist wel en welke je beter niet kunt kiezen. Ze ontrafelt marketingtrucs, geeft handige tips en toont ons alle productinformatie die jij nodig hebt om een gezonde keuze te maken. Door slim te kiezen, kun je gemakkelijk duizenden calorieën per maand besparen.

Inzicht in de verschillen

Wat me opvalt is dat Eibertje niet direct adviezen geeft over gezonde voeding maar juist inzicht geeft in de verschillen tussen producten zodat je zelf kunt kiezen. Iedereen eet natuurlijk wel eens minder gezonde producten, en waar kun je dan op letten? Ik vind het boek een handig hulpmiddel voor iedereen die zijn eigen eetpatroon eens onder de loep wil nemen!

Bekijk op bol.com

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?