Falafel bowl

Door |2018-10-02T14:45:16+00:0017 september 2018|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Onderwerpen: , |
  • Zomerse falafel bowl

Inspiratie

Ik vond hiervoor mijn inspiratie in een couscous salade recept met perzik op www.leukerecepten.nl. Ik had toevallig nectarines liggen dus ik gebruikte nectarines. Maar andere steenvruchten zoals perziken, abrikozen of pruimen passen ook goed in dit gerecht. In plaats van een couscoussalade heb ik het gerecht vervormd naar een salade bowl omdat ik dit er zo aantrekkelijk uit vind zien:). Ik breng de couscous op smaak met zelf toegevoegde kruiden in plaats van bouillon, dat scheelt een hoop zout. Verder heb ik mooie eetbare bloemen uit de tuin toegevoegd. Check uiteraard wel goed welke bloemen eetbaar zijn voordat je dit doet!
Wil je dit gerecht helemaal afmaken? Maak dan een tzatziki sausje van 100 ml Griekse yoghurt, 1 el citroensap, 1 teentje knoflook (geperst) en fijngesneden kruiden (bijv. peterselie, bieslook, munt).

Bereidingstijd: 20 minuten

Prijs per persoon: €3,14 (wanneer je alle ingrediënten nieuw aanschaft)

Extra benodigdheden:

Voedingswaarde per persoon: Energie 595 kcal, Eiwit 15,1 g, Koolhydraten 58,3 g, Vet 30,9 g, waarvan verzadigd 4 g, voedingsvezel 12,6 g, zout 1,1 g, natrium 430 mg.

Ingrediënten (Voor 4 personen)

  • 200 g volkoren couscous
  • olijfolie
  • 16 balletjes falafel (kant-en-klaar of homemade)
  • 15 g verse bieslook
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 el citroensap
  • 2 avocado’s
  • 3 nectarines
  • 1 komkommer
  • 100 g snijbiet
  • Peper en zout naar smaak

Zomerse falafel bowl

Bereiding

  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de falafel balletjes goudbruin in ca. 5 minuten. Laat afkoelen
  • Snijd de bieslook fijn. Meng de bieslook, kurkuma, komijnpoeder, gemberpoeder, kaneel, het citroensap en een scheutje olijfolie door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout
  • Pel de avocado’s en verwijder de pit, snijd in reepjes. Halveer de nectarines en verwijder de pit, snijd in partjes. Snijd de komkommer in blokjes
  • Verdeel de snijbiet, couscous, falafel, avocado, nectarine en komkommer over de borden en besprenkel met wat olijfolie
  • Bon appétit!

Bron

  • Leuke recepten (z.d.). Couscous met perzik en falafel. Geraadpleegd op 7 juli 2018

 

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Diëtist & toekomstig student van de master Nutrition & Health in WUR (Wageningen)

Fleur Pasman is begin 2018 afgestudeerd als diëtist. Vanaf juli werkt ze met veel plezier als diëtist in het Deventer Ziekenhuis, daarnaast ontwikkelt ze op freelance basis recepten. Ruim drie jaar geleden is ze begonnen met recepten ontwikkelen voor I’m a Foodie. Naast een enorme passie voor koken, heeft ze ook een passie voor het vergroten van haar kennis op het gebied van voeding en gezondheid. Ze is bijzonder geïnteresseerd in de relatie tussen voeding, de gezondheid van de darmen en het ontstaan van ziekte. In de nabije toekomst staat de master Nutrition & Health aan de Universiteit van Wageningen (WUR) op haar planning.

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?