Inspiratie

Ik vond hiervoor mijn inspiratie in een couscous salade recept met perzik op www.leukerecepten.nl. Ik had toevallig nectarines liggen dus ik gebruikte nectarines. Maar andere steenvruchten zoals perziken, abrikozen of pruimen passen ook goed in dit gerecht. In plaats van een couscoussalade heb ik het gerecht vervormd naar een salade bowl omdat ik dit er zo aantrekkelijk uit vind zien:). Ik breng de couscous op smaak met zelf toegevoegde kruiden in plaats van bouillon, dat scheelt een hoop zout. Verder heb ik mooie eetbare bloemen uit de tuin toegevoegd. Check uiteraard wel goed welke bloemen eetbaar zijn voordat je dit doet!
Wil je dit gerecht helemaal afmaken? Maak dan een tzatziki sausje van 100 ml Griekse yoghurt, 1 el citroensap, 1 teentje knoflook (geperst) en fijngesneden kruiden (bijv. peterselie, bieslook, munt).

Bereidingstijd: 20 minuten

Prijs per persoon: €3,14 (wanneer je alle ingrediënten nieuw aanschaft)

Extra benodigdheden:

Voedingswaarde per persoon: Energie 595 kcal, Eiwit 15,1 g, Koolhydraten 58,3 g, Vet 30,9 g, waarvan verzadigd 4 g, voedingsvezel 12,6 g, zout 1,1 g, natrium 430 mg.

Ingrediënten (Voor 4 personen)

  • 200 g volkoren couscous
  • olijfolie
  • 16 balletjes falafel (kant-en-klaar of homemade)
  • 15 g verse bieslook
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 el citroensap
  • 2 avocado’s
  • 3 nectarines
  • 1 komkommer
  • 100 g snijbiet
  • Peper en zout naar smaak

Zomerse falafel bowl

Bereiding

  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de falafel balletjes goudbruin in ca. 5 minuten. Laat afkoelen
  • Snijd de bieslook fijn. Meng de bieslook, kurkuma, komijnpoeder, gemberpoeder, kaneel, het citroensap en een scheutje olijfolie door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout
  • Pel de avocado’s en verwijder de pit, snijd in reepjes. Halveer de nectarines en verwijder de pit, snijd in partjes. Snijd de komkommer in blokjes
  • Verdeel de snijbiet, couscous, falafel, avocado, nectarine en komkommer over de borden en besprenkel met wat olijfolie
  • Bon appétit!

Bron

  • Leuke recepten (z.d.). Couscous met perzik en falafel. Geraadpleegd op 7 juli 2018