fbpx

Feestelijke ijsblokjes

Door |2017-01-07T09:47:48+00:0017 augustus 2015|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Onderwerpen: |
  • feestelijke ijsblokjes
Zoals je hier kunt lezen lanceerden wij vorig jaar in samenwerking met Sylvia van SYSCH het e-magazine Gezond Drinken. In het kader van de Gezond Drinken week publiceren we iedere dag een item uit het e-magazine. Vandaag: met de feestelijke ijsblokjes van Zilverblauw wordt water drinken een stuk leuker!  Zilverblauw is sowieso een blog om eens te checken: over fotografie, design & everyday life.

Feestelijke ijsblokjes

Met deze ijsblokjes geef je je zomerse drankjes een feestelijke uitstraling. Daarbij zorgt het fruit voor een extra smaaksensatie. De ijsblokjes zijn supermakkelijk te maken en je kunt er je eigen draai aan geven door jouw lievelingsfruit te kiezen.

1. Snij stukjes fruit en leg ze in de lege ijsblokjeshouder. Als je ook bloemen gebruikt, knip de steeltjes dan zo kort mogelijk af

2.Vul de houder voorzichtig met water. Zorg dat je fruit en bloemen onder water staan. Zet in de diepvries

3. Na ongeveer drie uur zijn de ijsblokjes klaar voor consumptie. Smakelijk!

Let op: als je eetbare bloemen gebruikt, zorg er dan voor dat je zeker weet dat ze voor consumptie geschikt zijn. Bloemen van tuincentra zijn vaak bespoten. Het beste kies je speciaal voor consumptie geteelde bloemen, die op internet goed verkrijgbaar zijn. Prachtig eetbare bloemen vind op Bloombites.

Water en thee drinken saai? Nee hoor, lees snel verder in ons Zomer E-Magazine (online lezen via issuu of pdf downloaden uit onze openbare dropbox folder) over gezond drinken, fruitwater, ijsblokjes met bloemen, thee uit een theelab, watercocktails en nog veel meer!

gezond drinken

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?