Zoals je hier kunt lezen lanceerden wij vorig jaar in samenwerking met Sylvia van SYSCH het e-magazine Gezond Drinken. In het kader van de Gezond Drinken week publiceren we iedere dag een item uit het e-magazine. Vandaag: met de feestelijke ijsblokjes van Zilverblauw wordt water drinken een stuk leuker!  Zilverblauw is sowieso een blog om eens te checken: over fotografie, design & everyday life.

Feestelijke ijsblokjes

Met deze ijsblokjes geef je je zomerse drankjes een feestelijke uitstraling. Daarbij zorgt het fruit voor een extra smaaksensatie. De ijsblokjes zijn supermakkelijk te maken en je kunt er je eigen draai aan geven door jouw lievelingsfruit te kiezen.

1. Snij stukjes fruit en leg ze in de lege ijsblokjeshouder. Als je ook bloemen gebruikt, knip de steeltjes dan zo kort mogelijk af

2.Vul de houder voorzichtig met water. Zorg dat je fruit en bloemen onder water staan. Zet in de diepvries

3. Na ongeveer drie uur zijn de ijsblokjes klaar voor consumptie. Smakelijk!

Let op: als je eetbare bloemen gebruikt, zorg er dan voor dat je zeker weet dat ze voor consumptie geschikt zijn. Bloemen van tuincentra zijn vaak bespoten. Het beste kies je speciaal voor consumptie geteelde bloemen, die op internet goed verkrijgbaar zijn. Prachtig eetbare bloemen vind op Bloombites.

Water en thee drinken saai? Nee hoor, lees snel verder in ons Zomer E-Magazine (online lezen via issuu of pdf downloaden uit onze openbare dropbox folder) over gezond drinken, fruitwater, ijsblokjes met bloemen, thee uit een theelab, watercocktails en nog veel meer!

gezond drinken