Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?

Foodcamp: vraag alles over eten aan wetenschappers van Wageningen UR

Door | 2017-01-07T09:27:59+00:00 3 december 2015|Categorieën: I'm a Foodie blog|Onderwerpen: , |
  • foodcamp
Alles willen weten over eten? Vraag het aan de wetenschappers van Wageningen UR. Zoals: hoe kun je zien of koffiebonen echt afkomstig zijn uit het land dat op de verpakking staat? Hoe onderscheiden robots rijpe van onrijpe appels? Hoe staat het met kweekvlees en met genetisch gemodificeerde planten? Gezond eten, hoe doe je dat eigenlijk? Op donderdag 10 december tussen 16 – 21 uur geven Wageningse onderzoekers antwoord tijdens het Foodcamp evenement op Wageningen Campus.

Foodcamp

Foodcamp biedt een afwisselend programma rond alle aspecten van eten. Van productie tot consumptie, van innovaties en ontwikkelingen tot eet- en koopgedrag, van gezondheid tot ethiek. In de serie ‘In gesprek over…’ geven de Wageningse wetenschappers een korte introductie op het onderzoek in hun vakgebied waarna iedereen hen hierover het hemd van het lijf kan vragen. Bijvoorbeeld over kweekvlees, gezond eten of voedsel uit zee.

Innovatiemarkt

Op de innovatiemarkt worden de laatste ontwikkelingen getoond. Ontdek bijvoorbeeld hoe haver kan helpen bij het terugdringen van chronische ziekten waar de westerse maatschappij steeds meer mee kampt. Of hoe wetenschappers een vegetarische biefstuk van peulvruchten met de beet van een echte biefstuk ontwikkelden. Er zijn rondleidingen over de campus, door de universiteitsbibliotheek en de kassen, met de nieuwste ontwikkelingen op productiegebied. Aan het eind maakt rector magnificus Arthur Mol samen met het publiek de balans op: Wat hebben we geleerd? Welke nieuwe wetenschappelijke vragen zijn naar voren gekomen? Waar staan we nu en waar gaan we naartoe?

Foodcamp: Wageningen Dialogues

Foodcamp is onderdeel van Wageningen Dialogues en de derde stap die begon met de speciaal ontwikkelde app, Hapsnapp, welke met de gebruiker ‘praat’ en weetjes geeft over het dagelijks eten. Als tussenstap was er Voeding blog, waarin Wageningse onderzoekers bloggen over hun onderzoek naar voeding en voedsel. Met de Wageningen Dialogues wil Wageningen UR op een toegankelijke manier invulling geven aan haar voornemen uit het Strategisch Plan om met de maatschappij in gesprek te gaan over onderwerpen waar maatschappelijke vragen of zorgen over zijn en waarover Wageningen kennis heeft. De dialogen moeten leiden tot meer gezamenlijke conclusies, consensus of nieuwe wetenschappelijke vragen.

Foodcamp vindt plaats op donderdag 10 december van 16:00 uur tot 21:00 uur in gebouw Forum op Wageningen Campus, Droevendaalsesteeg 2, Wageningen. Iedereen is welkom. Aanmelden hoeft niet, behalve voor de campusrondleiding. Klik hier voor meer informatie.

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Gastblogger

Dit artikel is een gastblog. De inhoud van deze gastblog is op persoonlijke titel van de gastblogger en is niet geredigeerd door het I’m a Foodie blogteam.

Reacties

Schrijf een reactie