De laatste weken zijn wij druk geweest met de voorbereidingen voor de I’m a Foodie Bag. Gelukkig is onze wens uitgekomen: veel trouwe I’m a Foodie fans sturen blogs in. De mailbox staat nog steeds open hoor 🙂 check deze blog hoe je zelf je blog kan insturen.
Knikker die AH mueslirepen maar in de prullenbak: voortaan maak jij je EIGEN homemade mueslirepen. Ze zijn super makkelijk te maken en echt een feestje om op te eten: een goede (en gezonde) manier dus om het eenjarig bestaan van het foodblog I am a Foodie te vieren! Dames: gefeliciteerd!!
Vanochtend ben ik de keuken ingedoken om deze repen te maken. Het oorspronkelijke recept heb ik van Chickslovefood, maar ik heb het hier en daar aangepast. Aangezien ik niet heel veel tijd had om nog even naar de notenwinkel en de Ekoplaza te gaan voor noten en zaden, heb ik gebruik gemaakt van basismuesli. In de basismuesli die ik gebruikte (van Ekoplaza) zaten namelijk al hazelnoten, rozijntjes en zonnebloempitten en dat leek me een prima en makkelijke vervanging. Verder heb ik nog een eetlepel lijnzaad, kokosrasp en kaneel toegevoegd. Uiteindelijk creëer je een grote muesliplaatkoek waaruit je 7 à 8 repen kunt snijden. Superhandig als je deze fijne mueslirepen aan het begin van de week maakt: heb je elke dag een lekker eigengemaakt tussendoortje, wie wil dat nou niet?!:-)
Ingredienten
- 130 gram basismuesli
- 2 eetlepels kokosrasp
- 1 eetlepel (gebroken) lijnzaad
- 1 eetlepel kaneel
- 70 gram honing
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 eetlepel water
- Bakplaat/bakvorm
- Bakpapier
- Hakmachine
- Oven
Bereiding
- Verwarm de oven op 200 graden voor. Doe de muesli, kokosrasp, lijnzaad en de kaneel in de hakmachine. Laat hem niet te lang draaien, anders is het bijna poeder. De stukjes moeten nog wel zichtbaar zijn;-)
- Verwarm de honing langzaam in een steelpannetje tot dat het volledig vloeibaar is. Voeg daarna ook de eetlepels kokosolie en water toe. Als alles goed opgelost is, zet je het vuur uit en voeg je het muesli mengsel uit de hakmachine toe;
- Roer dit alles goed door elkaar zodat er een kleverig mengsel ontstaat in je steelpannetje. Bekleed de bakplaat met bakpapier;
- Stort het mueslimengsel op het bakpapier en verdeel het er gelijkmatig overheen. Zorg ervoor dat het ongeveer 1 centimeter dik is;
- Schuif nu de plaat in de oven en bak het ongeveer 25-30 minuten. Hou het voor jezelf even in de gaten, want dit is de tijd die in het oorspronkelijke recept werd aangehouden. Ik kon het bij mij er al na een kwartier uithalen;
- Als je muesliplaat klaar is, moet je hem goed laten afkoelen. Hierdoor kan het nog wat beter uitharden en kun je zo makkelijker (zonder uit elkaar vallen) repen snijden;
- Is het goed afgekoeld? Snij dan voorzichtig repen uit de grote muesliplaat, je zal er ongeveer 7-8 uit kunnen halen. Tada, je eigen gezondere mueslirepen!:-).
Voedingswaarde (per reep van 25 gram): Energie: 122 kcal, Eiwit: 1,9 gram, Koolhydraten: 18 gram, Vet: 4,4 gram, Vezels: 2 gram
Deze gastblog is geschreven door Floor Dieben
Allereerst natuurlijk van harte met jullie eenjarig bestaan op 27 september:). Ik volg jullie blog al een tijdje en ben nu ook zelf begonnen met schrijven, dus dit was een leuke uitdaging! Mijn blog gaat over een gezond recept voor homemade mueslirepen, waarbij ik ook de voedingswaarde heb vermeld. Ik ben zelf derdejaars voeding en diëtetiek studente en vind het belangrijk dat recepten en stukken goed onderbouwd zijn (zoals bij jullie dus, hehe;-)).
Geef een reactie