We zijn de tweede week ingegaan van de I’m a Foodie feestmaand
Zoals je afgelopen week hebt kunnen zien publiceren we dagelijks de leukste blogs en recepten. Wil jij ook kans maken op de limited edition I’m a Foodie Bag?? Stuur dan snel je blog in en wie weet staat jouw blog asap online. De mailbox staat nog steeds open hoor 🙂 check deze blog hoe je zelf je blog kan insturen.
Wat heb je nodig voor 8 muffins?
8 muffins vormpjes, een keukenmachine en een oven
Voor het beslag:
- 2 bananen
- 100 gram havermout
- 1 eetlepel lijnzaad
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel kokosrasp
- 2 theelepels kaneel
- scheutje water met koolzuur
- theelepel baking soda
- scheutje citroensap
Voor de vulling:
- 80 gram Hollandse blauwe bessen (uiteraard Hollandse want #samensterk stopt niet)
- een eetlepel rauwe cacao als je het recept vegan en suikervrij wilt houden
- Of 3 blokjes pure chocolade in kleine stukjes gesneden (niet suikervrij en niet vegan)
Hoe maak je deze heerlijke muffins?
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe de bananen, havermout, lijnzaad, kokosolie, kokosrasp en kaneel in de keukenmachine en laat de machine draaien tot er een egaal beslag ontstaat.
- Voeg er daarna een scheutje water met koolzuur in (ongeveer 3 dopjes). Hierdoor wordt het beslag lekker luchtig. Deze geweldig tip kwam ik tegen op instagram. Zet daarna heel even de keukenmachine aan en voeg daarna de baking soda en het citroensap toe. Nog heel even draaien zodat alles goed gemengd is.
- Schep de blauwe bessen en de chocolade door het beslag heen.
- Verdeel het het beslag over 8 muffinvormpjes en zet de vormpjes voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat ze daarna goed afkoelen. Erg lekker met een kop goede koffie.
Geniet ervan!
Deze gastblog is geschreven door Suzanne
Suzanne is ook een op en top foodie en blogt zelf ook op haar eigen blog: www.puursuzanne.nl. “Ter ere van de eerste verjaardag van I’m a foodie trakteer ik jullie vandaag op een heerlijke recept voor blauwe bessen muffins. Deze muffins zijn zonder toegevoegde suikers. Ook voor de veganisten onder ons is het erg geschikt. Ik heb gekozen om de basis van havermout te maken omdat havermout voedzaam, betaalbaar en makkelijk verkrijgbaar is.”
Geef een reactie