fbpx

Foodie 1-jaar gastblog: Chocoladecakejes

Door |2017-01-08T19:11:04+00:009 september 2014|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Onderwerpen: , |
  • chocoladecakejes
We zijn de tweede week ingegaan van de I’m a Foodie feestmaand 🙂 Zoals je afgelopen week hebt kunnen zien publiceren we dagelijks de leukste blogs en recepten. Wil jij ook kans maken op de limited edition I’m a Foodie Bag?? Stuur dan snel je blog in en wie weet staat jouw blog asap online.  De mailbox staat nog steeds open hoor 🙂 check deze blog hoe je zelf je blog kan insturen.

 

I’m a foodie. Daar sluit ik me bij aan.

Ik denk altijd aan eten. En als ik zeg altijd, dan bedoel ik ook altijd.

Als ik wakker wordt denk ik: “Wat zullen we ontbijten?”
Na het ontbijt denk ik: “Wat zal ik vandaag voor lekkers bakken?”
Als ik klaar ben met bakken is het tijd voor een goede lunch en voor je het weet denk ik alweer na over het avondeten. Mijn leven is een groot feest. Een feestje vol lekker eten.

Maar eten moet niet alleen lekker zijn, het moet ook goed zijn. Goed voor mij en voor de mensen voor wie ik het maak. Gezond en ook wel duurzaam, zodat we nog langer van elkaar en de wereld kunnen genieten.

En daarom maak ik soms gekke dingen. Want, wie niet waagt, wie niet wint. Ja toch? Foodies zijn moedige mensen.

Chocoladecakejes

Neem nou deze chocoladecakejes. Toppunt van lef.
Zonder granen en zonder suiker.
Het geheime ingrediënt? Zwarte bonen.

chocoladecakejes

En het is waar. Ik eet het beslag. Zelfs als er zwarte bonen in zitten. Moed wordt namelijk vaak beloont. Deze cakejes waren gewoon lekker.

Dat vonden zelfs mijn onwetende proefpersonen.
Het geheime ingrediënt konden ze niet raden.

Mijn zoon is ook een foodie. Voor deze cakejes was hij mijn ‘partner in crime’. Natuurlijk hebben we ze zelf eerst getest. “Je proeft de bonen niet hé, mama?” zegt hij glunderend.

Dat maakt eten zo leuk. Nieuwe dingen proberen. Verbeteren. Laten lachen. Voldaan achterover leunen. Herinneringen ophalen.

En morgen, wanneer ik wakker word, beginnen we gewoon weer opnieuw. Wat brengt de dag vandaag? Een snelle gezonde lunch om mee te nemen? Overrijpe bananen? Een stukje geitenkaas? Een bakvorm die smeekt om gebruikt te worden?

Eén ding is zeker. Het wordt vast weer een feestje. Vind hier het recept!

 

Deze gastblog is geschreven door Stephanie de Wit

Stephanie is een foodie. Samen met haar man en 3 kinderen probeert ze gezond eten en lekker eten met elkaar in balans te houden. Op haar website Kookles Thuis wil ze anderen inspireren om méér en beter te koken. Ze schrijft ook over koken met kinderen, koken uit eigen tuin en het plannen van maaltijden.

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Gastblogger

Dit artikel is een gastblog. De inhoud van deze gastblog is op persoonlijke titel van de gastblogger en is niet geredigeerd door het I’m a Foodie blogteam.

Reacties

2 Comments

  1. Nina 10 september 2014 at 5:01 - Beantwoorden

    Waar vind ik het recept?

  2. mirjam 11 september 2014 at 7:34 - Beantwoorden

    Ben ik ook benieuwd naar

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?