fbpx

Foodie 1-jaar gastblog: De neerwaartse spiraal

Door |2017-01-08T11:24:11+00:0028 september 2014|Categorieën: I'm a Foodie blog|Onderwerpen: , |
  • foodie
Ahhhh, het zit erop! Time flies! Dit zijn de laatste gastblogs die we voor je in petto hebben. Heel erg bedankt voor alle inzendingen. Wij hebben ervan genoten. Tnx voor het sharen van je blog, post, pin en likes. Hopelijk blijf je bij ons en kunnen wij je blijvend informeren en inspireren.

I’m a Foodie? Tenminste, dat hoop ik weer te worden. Ken je dat, van die ‘goede’ en ‘slechte’ periodes? Je doet alles goed, je sport en eet gezond, bent slank, en dit alles motiveert elkaar als een fantastische, vicieuze cirkel. Been there. Helaas bestaat ook het tegenovergestelde: de neerwaartse spiraal. Je eet slecht (emoties, aahgr!) komt aan, gaat nog slechter eten, komt moeilijker van de bank etc. Bij mij was de aanleiding een depressie. Goede reden, maar geen excuus om er 5 jaar in te blijven hangen.

En toen was daar ineens – op een luie vakantie op een Mexicaans resort – een yogaleraar die me opnieuw kon inspireren. Hilarische, ware teksten als “it’s time to rescue your body” en “you are rich my friend, because you have your body”. En een yogales waarin de basis werd aangeleerd. Ik wist niet dat je yoga dagelijks hoort te doen en nog veel meer.

Bleek dat ik in Nederland jaren yoga had gedaan maar het nooit echt had begrepen!

Sindsdien doe ik elke dag yoga. De leraar vertelde mij dat ik vanzelf mijn levensstijl en eetgewoonten zou gaan veranderen. En dat klopt. Langzaamaan bouwde ik vanzelf steeds gezondere eetgewoonten in. En, “remember, Laura, little by little”. Ik ben fan van bakjes vol gezond spul, dat ik op werk gedachteloos kan weglepelen én goed bezig ben. Ik maak het de avond van te voren klaar.

foodie

Quinoa

Een favoriet is quinoa. Deze kook ik, laat ik afkoelen, roer er wasabi en zout doorheen. Ik knip zeewiervellen voor sushi in stukjes van 2 bij 1 (komt niet heel nauw;) en roer het er doorheen. Lekker met een bakje rauwe groenten ernaast, bijvoorbeeld wortels, bloemkool of komkommer. Varieer door er linzen, bonen of doperwten door te roeren.

Havermout

Havermout laat ik met in stukjes geknipte gedroogde vijgen of rozijnen weken in cocosmelk en wat water. Ik kook het één minuut met kaneel en evt. nog wat water. Na het afkoelen meng ik het met stukjes appel, banaan en noten. Ik maak het voor een paar dagen en bewaar het in de koelkast in herbruikbare koffiebekers. Elke ochtend een ontbijtje-to-go.

Deze gastblog is geschreven door Laura.

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Gastblogger

Dit artikel is een gastblog. De inhoud van deze gastblog is op persoonlijke titel van de gastblogger en is niet geredigeerd door het I’m a Foodie blogteam.

Reacties

2 Comments

  1. NLA 29 september 2014 at 9:40 - Beantwoorden

    Namaste! “You are rich because you have your body”- mooi Laura! En zo waar:) laten we er maar goed voor zorgen!

  2. Laura 21 oktober 2014 at 11:21 - Beantwoorden

    Thanks voor de Iamafoodie-bag! Hij is inderdaad héél leuk. De Donny Craves cookies zijn mijn nieuwe craving 😉

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?