We zitten op de helft van de I’m a Foodie feestmaand :) Zoals je hebt kunnen zien staat de site inmiddels vol met vele leuke gastblogs en recepten. Uiteraard publiceren we ook gewoon onze eigen blogposts.  Wil jij ook kans maken op de limited edition I’m a Foodie Bag?? Wees snel (en dit is geen grap) want we hebben bijna ons maximum van 50 bereikt. Check deze blog hoe je zelf je blog kan insturen.

Iedere lezer van het blog “I’m a Foodie” kan wel zeggen een foodie te zijn. Maar hoe weet je of iemand een foodie is? Zijn er onafhankelijke criteria om vast te stellen dat iemand een foodie is? Tijd voor een speurtocht in het huis van een zelfbenoemde foodie.

Woonkamer

Een huis in een rustig stadje in de Randstad. We komen door de voordeur binnen. Er is niemand thuis, dus we kunnen ongestoord rondsnuffelen. Eerst de woonkamer. Moderne inrichting. Niets veraadt nog de aanwezigheid van een foodie in dit huis. Kijk, een boekenkast. Onderwerp voor nader onderzoek. Tsja, best wel veel kookboeken. Eigenlijk wel heel veel om eerlijk te zijn. We tellen er al gauw een stuk of 200. Van de klassiekers van Claudia Roden en Sri Owen tot de boeken van hedendaagse koks als Stevie Parle en Yotam Ottolenghi. Geen onomstotelijk bewijs, maar toch. Op tafel licht een fotoalbum van een bezoek aan Lissabon. Tussen de foto’s van de stad, de haven en de toren van Belem wel heel veel foto’s van lekker eten. Kennelijk zijn er en aantal goede restaurants bezocht tijdens die trip.

foodie

Woonkeuken

De speurtocht gaat verder. Een grote woonkeuken. Mooie ovens. Een rode Kitchenaid. Een ijsmachine. Een pastamachine. Een grote vijzel. Fraai espresso apparaat en professionele koffiemolen. En op planken mooie olijfolie, molasses, ediks. Een flesje saffraan olie. En nog veel meer producten die je niet vaak ziet. De bewijzen beginnen zich op te stapelen.

We kijken in de keukenkastjes. Geen kant- en klaar producten. Wel een enorme verzameling kruiden en specerijen. We zien Za’atar en Sumac. En curry-mengsels van Spice Mountain. En drie soorten mosterdzaad. In een lade koffiebonen van Nude Espresso en Square Mile Roasters. Thee van Hotsoup.nl, Yumchaa en Teasmith. Het bewijs lijkt nu toch echt geleverd.

Voor de zekerheid lopen we nog even de tuin in. Een kleine stadstuin. Dicht begroeid. En prominent in de tuin: een Big Green Egg. De koning onder de barbecue’s en de droom van iedere barbecue liefhebber.

Huiskamer

We lopen weer naar binnen. In de huiskamer staat de computer nog aan. Een WordPress scherm met een halfgeschreven blogpost, met foto’s van de marktkramen van Borough Market in London. De bewoner van dit huis is kennelijk een blogpost aan het schrijven voor FDLVRS.COM. Een blog met als subtitel “A Food Lover’s Discovery” Het bewijs is geleverd.

Deze gastblog is geschreven door FDLVRS

FDLVRS (jaja, onze eerste mannelijke gastblogger :)) vraagt zich af.. Am I a Foodie?  FDLVRS is een nieuwe Engelstalig weblog over voeding: A Food Lover’s Discovery.