Ahhhh, het zit erop! Time flies! Dit zijn de laatste gastblogs die we voor je in petto hebben. Heel erg bedankt voor alle inzendingen. Wij hebben ervan genoten. Tnx voor het sharen van je blog, post, pin en likes. Hopelijk blijf je bij ons en kunnen wij je blijvend informeren. 

Ik word een beetje moe van al gedecoreerde schaaltjes met havermout op Instagram. Met het gevaar een shitload aan volgers te verliezen wil ik er toch iets over kwijt.

Havermout kun je zien als een goed alternatief voor ons daag’lijks brood, omdat het meer vezels bevat en je langer een verzadigd gevoel geeft. In gelijke hoeveelheden althans. En havermout bevat ook nog eens weinig tot geen gluten. Komt dat even mooi uit, voor jou en je geveinsde glutenallergie.

Ik heb altijd zo’n opgeblazen gevoel na het eten van brood!

Ja, dat komt omdat je veertien boterhammen met vruchtenhagel eet. Dat heet geen glutenallergie maar vraatzucht.

Een bakje havermout belegd met veertien soorten fruit, een handvol noten, chia-, lijn-, hennep-, sesam- en parkietzaad, een halve ons zonnebloempitten, pure chocoladesnippers en je hippe zelfgemaakte muesli is geen haar beter. Sterker nog, waarschijnlijk is een dergelijk ontbijt calorierijker dan die veertien witte bammetjes met vruchtenhagel. Maar wel een stuk duurder.

Het simpelweg toevoegen van goed voedsel is nooit de oplossing voor overgewicht. Dat bakje havermout mag wel iets soberder.

We kennen allemaal de aloude snackbarregel:

Twee snacks bij je friet, minder of meer mág niet.

Die kunnen we dus ook prima toepassen op je schaaltje met havermout.

Havermout, met drie soorten fruit, is fout.

Twee extra’s en daarna is het klaar. Ik weet dat je Instagramfoto dan iets minder mooi wordt, maar jij wordt wel iets mooier. Ouwe vreetzak!

Oooooh, wat lief!

Hoeveel soorten fruit bevatte jouw laatste havermoutgerecht?

Deze gastblog is geschreven door Jelmer de Boer

Jelmer de Boer is personal trainer en lifestyle coach. “In een wereld die overspoeld wordt met allerlei goedbedoelde adviezen probeer ik wat nuance en duiding te aan te brengen. Ook mijn mening is maar een mening, dus neem het allemaal niet te serieus. Nee grapje, geloof alles wat ik zeg.”>> Neem eens een kijkje op de blog van Jelmer