fbpx

Foodie 1-jaar gastblog: PS de toekomstige tijd

Door |2017-01-08T19:12:36+00:006 september 2014|Categorieën: I'm a Foodie blog, Trends & Hypes, Wat vinden de Foodies?|Onderwerpen: , |
  • foodie
De laatste weken zijn wij druk geweest met de voorbereidingen voor de I’m a Foodie Bag. Gelukkig is onze wens uitgekomen: veel trouwe I’m a Foodie fans sturen blogs in. De leukste blogs delen we hier met je. De mailbox staat nog steeds open hoor 🙂 check deze blog hoe je zelf je blog kan insturen.

Ken je dat gevoel? Die toekomstdroom? De droom die alles, echt alles, waar gaat maken. Alles waarvan je ooit dacht: als ik nou eens ….. Ja wat zou je dan eigenlijk doen? Als je per vandaag, je eigen dromen waar mag maken? Weg uit het alledaagse, het standaard ritme, de sleur. Dat is het begin van een start-up verhaal. Een start-up van dromen die in de toekomst zomaar waarheid kunnen worden.

Laten we even een kijkje nemen in de toekomst, in 2025 om precies te zijn. Nederland heeft een stijgend percentage van overgewicht, diabetes, voedselallergieën, etc. Geen ‘happy YOLO’ vooruitzicht. Gelukkig zijn er preventie en interventieprogramma’s om deze trends de kop in te drukken. Genoeg werk dus voor de diëtist. Daar zit je dan, in een mooie spreekruimte of zelfs je eigen praktijkruimte. Dat laatste spreekt mij wel erg aan. Het liefst met de nieuwste technische snufjes en een retro weegschaal. Retro? Ja nou, nu we toch aan het dromen zijn, wil ik het eerst over de technische snufjes hebben. De toekomstige diëtist gaat gebruik maken van apps. Apps waarbij het eetpatroon, het activiteitenpatroon en de emotionele schommelingen van de cliënten bij gehouden kunnen worden. Dat kan niet gerealiseerd worden zonder het digitale voedingsadvies, met persoonlijke en gerichte berichten. Daarnaast mogen technische snufjes ook niet ontbreken.

Internet of things met voeding

Zo krijgt de cliënt toegang tot een digitale beker en bestek om bij te houden wat en hoeveel er gegeten en gedronken wordt per dag. Natuurlijk mogen de alles wetende magnetron en koelkast niet ontbreken in het bijhouden van wat je eet. Het meest ultieme voor de diëtist is de app die de buitenkant van producten kan scannen (bijvoorbeeld fruit of brood) en exact weet wat er in zit. Of denk aan smart glasses die alles in de omgeving kunnen scannen, dus ook eten en drinken. Nooit meer voedingsdagboekjes invullen! Tijd voor de diëtist om aan de nieuwe tijd te gaan wennen, want veel snufjes zijn al op de markt. Tja, en als dan alles al digitaal wordt, dan mag mijn weegschaal lekker ouderwets retro blijven. Aan een goede weegschaal verander je geen gram.

foodie
O, en mijn droom? Ik combineer retro-uitstekend! In 2025 heb ik een praktijkruimte op wielen “de rijdende diëtist”. In een retro VW-busje. Met in het midden een praktijk en achterin een kookgedeelte voor kookcursussen en voorlichting. Heerlijk op de markt staan met digitale bekers, apps en smart glasses. Ik denk dat ik morgen alvast begin met de crowdfunding.

Deze gastblog is geschreven door Kirsten Batavier

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Gastblogger

Dit artikel is een gastblog. De inhoud van deze gastblog is op persoonlijke titel van de gastblogger en is niet geredigeerd door het I’m a Foodie blogteam.

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?