Ahhhh, het zit erop! Time flies! Dit zijn de laatste gastblogs die we voor je in petto hebben. Heel erg bedankt voor alle inzendingen. Wij hebben ervan genoten. Tnx voor het sharen van je blog, post, pin en likes. Hopelijk blijf je bij ons en kunnen wij je blijvend informeren en inspireren.

Soms ben ik nog steeds verbaasd als ik foto’s van mezelf zie. Dan kan ik niet geloven dat ik dat ben. Een slanke, maar vooral fitte en energieke vrouw. Dat is heel lang anders geweest. Vanaf mijn vroege jeugd had ik namelijk overgewicht en werd ik “dik” genoemd. Als ik nu foto’s van dat jonge meisje terug zie, valt dat reuze mee. Toch ben ik het gaan geloven en me er heel lang naar gaan gedragen, wat uiteindelijk ervoor gezorgd heeft dat ik extreem obese werd. Ik was niet gemaakt en geboren om slank te zijn. Als je dat gelooft, zul je het ook nooit worden toch?

Inmiddels is er veel veranderd en ben ik 50 kilo lichter. Dat ging niet zonder slag of stoot. Velen van jullie weten, zeker als je I’m a Foodie volgt, wat gezonde voeding is. Zo klinkt het je vast niet gek in de oren dat je beter water kunt drinken als frisdrank en dat fruit als tussendoortje een betere optie is dan een mars, snicker of bounty. Het gaat er veel meer om dat wat je (w)eet ook toepast. En daar komt je mindset om de hoek kijken.

Ik heb mogen ervaren dat toen ik zelf ging geloven dat ik het waard was om slank te zijn, de kilo’s op de weegschaal ook echt naar beneden gingen. Ik wilde mij niet langer volstoppen met allerlei rotzooi en beter voor mezelf zorgen. Ik heb geleerd om emoties toe te laten en deze niet meer met eten “weg te stoppen”.Dat betekent niet dat ik een “heilige” ben. Ik ben al deze kilo’s kwijtgeraakt met regelmatig een portie chips, patat, wijn of chocolade. Bij een gezonde leef- en mindstyle gaat het erom dat je bewuste keuzes leert maken. Je kiest voor jezelf en vindt jezelf de moeite waar om goed voor je lichaam en jouw gezondheid te zorgen.

Een lichaam dat je fysiek en mentaal goed voedt, voelt zich namelijk goed. En dat is uiteindelijk veel belangrijker dan het magische getal op de weegschaal of het ‘slank’zijn! Ik denk dat veel vrouwen zich “dik”en ongelukkig denken, terwijl ze slank zijn. Wat zie jij als je in de spiegel kijkt?

 

Deze gastblog is geschreven door Suzanne Vosters van Kopopcoaching

Zo op de valreep kom ik de oproep van I’m a Foodie tegen dat je vanwege hun 1-jarig jubileum als gastblogger een blog kunt insturen. Dan maar tijd maken in mijn agenda om in de pen te klimmen, nou ja spreekwoordelijk gezien dan. Allereerst is natuurlijk een welverdiende felicitatie op zijn plaats. Ik volg het blog van I’m a foodie al een tijdje en vind het als leefstijlcoach, voedingsdeskundige in opleiding en ervaringsdeskundige een super interessant blog omdat al hun artikelen mooi onderbouwd zijn en ik ben een sucker ben voor de ontzettend mooie beelden en plaatjes die ze gebruiken.