Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?

Foodie 1-jaar gastblog: taco salade in een Mason Jar

Door | 2017-01-08T19:13:44+00:00 3 september 2014|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Onderwerpen: , |
  • foodie
De laatste weken zijn wij druk geweest met de voorbereidingen voor de I’m a Foodie Bag. Gelukkig is onze wens uitgekomen: veel trouwe I’m a Foodie fans sturen blogs in. We zouden eigenlijk pas volgende week de eerste blogs posten, maar we hebben zoveel leuke blogs gehad dat we een aantal nu al met je willen delen! De mailbox staat nog steeds open hoor 🙂 check deze blog hoe je zelf je blog kan insturen.
Naast de inhoudelijke gastblogs die we krijgen mogen uiteraard recepten niet ontbreken op I’m a Foodie. 

Een heerlijk recept om tijdens de lunch zo mee te nemen! Van te voren kan je makkelijk 4 potten maken en je bent goed voorbereid.

Ingrediënten

voor 4 potten

  • 1 pot bruine bonen
  • 1 blikje mais
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 250 gram rundergehakt
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 1 zakje ijsbergsla
  • ½ zak geraspte kaas
  • 2 handjes ongekookte volkoren pasta (of welke jij lekker vindt)
  • Italiaanse kruiden
  • Zwarte peper

Bereiding

  1. Verwarm de bonen totdat ze net niet koken en laat ze een beetje afkoelen.
  2. Rul het gehakt en doe er de Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, etc.) doorheen. Vervolgens wat zwarte peper en als laatste nog de 2 blikjes geconcentreerde tomatenpuree. Laat ook dit een beetje afkoelen.
  3. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Laat de pasta afkoelen.
  4. Vervolgens ga je de potten in lagen vullen.
    • Laag 1: bruine bonen
    • Laag 2: mais
    • Laag 3: paprika
    • Laag 4: tomaten
    • Laag 5: het gehaktmengsel
    • Laag 6: de pasta
    • Laag 7: geraspte kaas
    • Laag 8: IJsbergsla

5. Laat de potten nog even zonder deksel staan. 6. Als het grotendeels is afgekoeld kunnen de deksel erop en zet je het in de koelkast 7. Als je gaat lunchen hoef je het er maar uit te pakken en je bent er klaar voor ☺

Deze gastblog is geschreven door Mariska van der Pijl van www.sportalicious.nl

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Gastblogger

Dit artikel is een gastblog. De inhoud van deze gastblog is op persoonlijke titel van de gastblogger en is niet geredigeerd door het I’m a Foodie blogteam.

Reacties

Schrijf een reactie