Foodie Hotspots – net geopend

De Markthal – Rotterdam

Markthal RotterdamStockholm, Barcelona, Valencia, Kopenhagen. Bijna iedere wereldstad heeft er één: een overdekte food markt. Een bruisende markthal die uit zijn voegen barst van verse vis, brood dat nog warm is, mals vlees, ontelbaar veel soorten kaas en groenten net uit de grond. De markthal in oktober geopend in Rotterdam!

Foodie Events – 11-12 oktober

Strawberry Earth Fair – Amsterdam

Strawberry-Earth fairOp 11 en 12 oktober 2014 presenteert Strawberry Earth het nieuwste op het gebied van duurzame mode, design, film en eten tijdens deze fair in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord. Tijdens het Strawberry Earth weekend shop je duurzame merken, geniet je van internationale live optredens of doe je mee aan diverse workshops. Op zondag kun je aanschuiven voor een biologisch ‘hangover’ ontbijt en zijn er films te zien.

Pure Markt – Amsterdam

Pure-Markt-Den-Haag

Van 11.00 uur ‘s ochtends tot 17.00 uur kun je op 12 oktober kennis maken met verschillende leveranciers die zich bezighouden met ambachtelijk en lekker eten, maar ook met creativiteit en duurzaamheid. Op de markt vindt je pure producten, verkocht door de producenten zelf.

Dining with the Tsars – Amsterdam

Dining-with-the-tsarsNog niet in de Hermitage geweest? Om haar vijfjarig bestaan te vieren, vindt in de Hermitage Amsterdam de lustrumtentoonstelling Dining with the Tsars, Breekbare Schoonheid uit de Hermitage plaats. Aan de hand van acht porseleinen en creamware serviezen uit de Hermitage St-Petersburg wordt het verhaal verteld van de bals en banketten van het tsarenhof. Daarnaast biedt de tentoonstelling een kijkje in de keizerlijke keuken, waarbij diners met 300 gerechten geen uitzondering vormden (t/m 1 maart). Sterrenkok Joris Bijdendijk van restaurant Bridges in Amsterdam heeft acht bijzondere recepten ontwikkeld, gebaseerd op gerechten die in deze tijd geserveerd werden.

Culinaire geheimen van De Haar – Utrecht

Kasteel-de-HaarVoor het eerst in de geschiedenis van Kasteel de Haar in Utrecht licht chef-kok Pierre Amory, 40 jaar lang dé chef-kok van baron van Zuylen van Nijevelt van de Haar, het deksel van de koperen pan en geeft hij culinaire en amusante keukengeheimen prijs. Amory werkte ook als privé chef bij beroemdheden als Christian Dior en Valentino. De Culinaire geheimen van De Haar kun je beleven tijdens de kasteelrondleiding ‘Culinaire geheimen van De Haar‘ van 9 september 2014 t/m 30 november 2014.

Filmtip – Chef

Filmtip-ChefIn Chef, geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Jon Favreau neemt chef kok Carl Casper (Favreau) plotseling ontslag bij een prominent restaurant in Los Angeles. Hij vertrekt naar Miami en met de hulp van zijn ex-vrouw (Sofia Vergara), beste vriend (John Leguizamo) en zoontje (Emjay Anthony) knapt hij een oude food truck op en begint hij zijn eigen restaurant op wielen. Tijdens een culinaire road trip met zijn vrienden en familie herontdekt Carl zijn creativiteit en passie voor het koken, het leven en de liefde.

De Tasty – Utrecht

De-TastyDe Tasty: Het culinaire lifestyle evenement voor iedereen met een passie voor koken, lekker eten en drinken. Een smaakvol en inspirerend evenement voor foodies, ‘kookgekken’, fijnproevers en hobbykoks. 11 en 12 oktober 2014, van 10:30 tot 18:30 uur in de Jaarbeurs Utrecht.

De stadsmarkt – Rotterdam

Uit-je-eigen-stadMet de Stadsmarkt wil Uit Je Eigen Stad Rotterdammers en bewoners in de omgeving elke zaterdag en zondag de mogelijkheid bieden om de wekelijkse boodschappen vers van de boer te halen in een kleinschalige, gezellige setting waar ook voor kinderen genoeg te ontdekken is. Mooie streekproducten, direct van de producent naar de consument, voor een normale prijs.

Coming up……

Workshops – Instock Amsterdam

instock workshopsVanaf 15 oktober kun je workshops volgen bij Instock! Met de technieken die je daar leert hoef je nooit meer een kruimel weg te gooien. Schrijf je nu in, het aantal plaatsen is beperkt! In deze workshopreeks laat Instock je zien hoe je eten kunt bewaren in plaats van weggooien. Wat kun je bijvoorbeeld doen met een hele partij aardbeien of tomaten? Tijdens de workshops leer je nieuwe producten maken zoals zuurkool en jam, maar ook leer je hoe je producten langer kunt bewaren, zoals vlees en vis. In de workshops zullen verschillende methoden behandeld worden die ook thuis toegepast kunnen worden. De producten neem je aan het einde van de dag mee naar huis. Je kunt de workshops per keer volgen of je inschrijven voor de hele reeks.

Eat this Wereldvoedseldag ’14 – Amsterdam

Eat-thisGoed eten geeft ons energie. Energie die hard nodig is om te werken, te studeren en te genieten. Eten is letterlijk de basis waarop je bouwt. Helaas hebben ruim 800 miljoen mensen op deze wereld die basis niet. Zij komen dagelijks eten te kort. Dit kan en moet anders! Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag en schotelt Eat this je een evenement voor waar je serieus je tanden in kan zetten. Tijdens EAT THIS! kan je luisteren naar inspirerende sprekers, meepraten in de live Food Radio Show, wereldse happen eten bij de foodstands, campagne leren voeren en met je voetjes van de vloer tijdens een dik tropisch feestje! EAT THAT!

TEDx – Ede

Tedx-EdeTEDx, het pitch-event uit Amerika waarbij sprekers de gelegenheid krijgen zichzelf in ca. 30 minuten te presenteren. Het liefst in het Engels want filmpjes van de presentaties gaan via YouTube de hele wereld over. Omdat Ede dit jaar Hoofdstad van de Smaak is, kiest de organisatie voor het brede thema Taste of Life dat de mogelijkheid biedt aan fooddeskundigen om zichzelf te presenteren. TEDx Ede, 16 Oktober in de Reehorst in Ede

De Foodhallen – Amsterdam

foodhallenDe Foodhallen is geïnspireerd door ‘indoor food markets’ zoals deze in bijna elke metropool te vinden zijn. In deze hal staan diverse stands waar (lokale) ondernemers originele culinaire hapjes en drankjes aanbieden die ter plekke genuttigd kunnen worden. Bezoekers van deze culinaire markt ontdekken het beste wat Amsterdam te bieden heeft onder één dak. De Foodhallen wordt zonder twijfel de leukste plek voor elke gelegenheid, voor elk gezelschap, waar liefhebbers zich volledig kunnen uitleven. Opening 21 oktober 2014.

What’s Up? #71: Food is Business – Amsterdam

food-is-businessWe houden allemaal van eten, snacken en snoepen. Buiten het feit dat eten gewoon nog steeds lekker is, ontstaat er ook een hele nieuwe visie op eten en de industrie erachter. Nieuwe ondernemers en initiatieven staan op. Wat maakt ze zo vernieuwend en waarom passen ze in deze tijdsgeest? Met onder anderen: Christine Bruckmeier (Rhizomatic), Alexandra Schijf (Alex styling), Yvo Rijen (Koop een Koe) en Charlotte Linnebank (Questionmark). Toegang is gatis! Food is Business. 4 November 2014, 20:00 uur. Pakhuis de Zwijger – Amsterdam

Heb jij een Foodie Weekendtip? Let us know!