Foodie Hotspots – net geopend

De Markthal – Rotterdam

Markthal RotterdamStockholm, Barcelona, Valencia, Kopenhagen. Bijna iedere wereldstad heeft er één: een overdekte food markt. Een bruisende markthal die uit zijn voegen barst van verse vis, brood dat nog warm is, mals vlees, ontelbaar veel soorten kaas en groenten net uit de grond. De markthal in oktober geopend in Rotterdam!

Foodie Events – 18-19 oktober

Krachtvoer – Antwerpen

KrachtvoerKRACHTVOER is een festival over eten van Alle Dagen Honger en Villanella, met de hulp van journaliste Dorien Knockaert en chef Kobe Desramaults. Na een succesvolle eerste editie serveren ze op zaterdag 18 en zondag 19 oktober opnieuw een scherpe selectie documentaires, lezingen, tastings, diners, workshops en exposities in DE Studio in Antwerpen.

Pure Markt – Amsterdam

Pure-Markt-Den-Haag

Van 11.00 uur ‘s ochtends tot 17.00 uur kun je op 19 oktober in het Beatrixpark kennis maken met verschillende leveranciers die zich bezighouden met ambachtelijk en lekker eten, maar ook met creativiteit en duurzaamheid. Op de markt vindt je pure producten, verkocht door de producenten zelf.

Dining with the Tsars – Amsterdam

Dining-with-the-tsarsNog niet in de Hermitage geweest? Om haar vijfjarig bestaan te vieren, vindt in de Hermitage Amsterdam de lustrumtentoonstelling Dining with the Tsars, Breekbare Schoonheid uit de Hermitage plaats. Aan de hand van acht porseleinen en creamware serviezen uit de Hermitage St-Petersburg wordt het verhaal verteld van de bals en banketten van het tsarenhof. Daarnaast biedt de tentoonstelling een kijkje in de keizerlijke keuken, waarbij diners met 300 gerechten geen uitzondering vormden (t/m 1 maart). Sterrenkok Joris Bijdendijk van restaurant Bridges in Amsterdam heeft acht bijzondere recepten ontwikkeld, gebaseerd op gerechten die in deze tijd geserveerd werden.

Culinaire geheimen van De Haar – Utrecht

Kasteel-de-HaarVoor het eerst in de geschiedenis van Kasteel de Haar in Utrecht licht chef-kok Pierre Amory, 40 jaar lang dé chef-kok van baron van Zuylen van Nijevelt van de Haar, het deksel van de koperen pan en geeft hij culinaire en amusante keukengeheimen prijs. Amory werkte ook als privé chef bij beroemdheden als Christian Dior en Valentino. De Culinaire geheimen van De Haar kun je beleven tijdens de kasteelrondleiding ‘Culinaire geheimen van De Haar‘ van 9 september 2014 t/m 30 november 2014.

Filmtip – Chef

Filmtip-ChefIn Chef, geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Jon Favreau neemt chef kok Carl Casper (Favreau) plotseling ontslag bij een prominent restaurant in Los Angeles. Hij vertrekt naar Miami en met de hulp van zijn ex-vrouw (Sofia Vergara), beste vriend (John Leguizamo) en zoontje (Emjay Anthony) knapt hij een oude food truck op en begint hij zijn eigen restaurant op wielen. Tijdens een culinaire road trip met zijn vrienden en familie herontdekt Carl zijn creativiteit en passie voor het koken, het leven en de liefde.

Damn Food Waste POP-UP Restaurant – Eindhoven

No-WasteKom tijdens de Dutch Design Week, van 18 tot 26 oktober, naar het Ketelhuisplein in Eindhoven! Daar is dan namelijk een heus Damn Food Waste POP-UP Restaurant. Een week lang kun je komen eten van heerlijke gerechten door chefs Gilbert Kolff, Chris Michels en Samuel Levie. Samen koken zij een fantastisch menu van voedsel dat anders zou zijn weggegooid.

De stadsmarkt – Rotterdam

Uit-je-eigen-stadMet de Stadsmarkt wil Uit Je Eigen Stad Rotterdammers en bewoners in de omgeving elke zaterdag en zondag de mogelijkheid bieden om de wekelijkse boodschappen vers van de boer te halen in een kleinschalige, gezellige setting waar ook voor kinderen genoeg te ontdekken is. Mooie streekproducten, direct van de producent naar de consument, voor een normale prijs.

Local Goods Weekend Market – De Hallen Amsterdam

Local-goodsDe volgende Local Goods Weekend Market vindt dit weekend plaats op 18 en 19 oktober in de passage van De Hallen Amsterdam. Er is dit weekend speciale aandacht voor lokaal gebrouwen bier! Leuk icm een bezoek aan de Foodhallen

Coming up……

Workshops – Instock Amsterdam

instock workshopsVanaf 15 oktober kun je workshops volgen bij Instock! Met de technieken die je daar leert hoef je nooit meer een kruimel weg te gooien. Schrijf je nu in, het aantal plaatsen is beperkt! In deze workshopreeks laat Instock je zien hoe je eten kunt bewaren in plaats van weggooien. Wat kun je bijvoorbeeld doen met een hele partij aardbeien of tomaten?

Tijdens de workshops leer je nieuwe producten maken zoals zuurkool en jam, maar ook leer je hoe je producten langer kunt bewaren, zoals vlees en vis. In de workshops zullen verschillende methoden behandeld worden die ook thuis toegepast kunnen worden. De producten neem je aan het einde van de dag mee naar huis. Je kunt de workshops per keer volgen of je inschrijven voor de hele reeks.

De Foodhallen – Amsterdam

foodhallenDe Foodhallen is geïnspireerd door ‘indoor food markets’ zoals deze in bijna elke metropool te vinden zijn. In deze hal staan diverse stands waar (lokale) ondernemers originele culinaire hapjes en drankjes aanbieden die ter plekke genuttigd kunnen worden. Bezoekers van deze culinaire markt ontdekken het beste wat Amsterdam te bieden heeft onder één dak. De Foodhallen wordt zonder twijfel de leukste plek voor elke gelegenheid, voor elk gezelschap, waar liefhebbers zich volledig kunnen uitleven. Je kunt er nu al heen, maar de officiele opening is op 21 oktober 2014.

What’s Up? #71: Food is Business – Amsterdam

food-is-businessWe houden allemaal van eten, snacken en snoepen. Buiten het feit dat eten gewoon nog steeds lekker is, ontstaat er ook een hele nieuwe visie op eten en de industrie erachter. Nieuwe ondernemers en initiatieven staan op. Wat maakt ze zo vernieuwend en waarom passen ze in deze tijdsgeest? Met onder anderen: Christine Bruckmeier (Rhizomatic), Alexandra Schijf (Alex styling), Yvo Rijen (Koop een Koe) en Charlotte Linnebank (Questionmark). Toegang is gatis! Food is Business. 4 November 2014, 20:00 uur. Pakhuis de Zwijger – Amsterdam

Heb jij een Foodie Weekendtip? Let us know!