Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?

Foodie feestje :) 1 jaar! Blog&Win een Foodiebag+Foodiestuff

Door | 2017-01-08T19:16:55+00:00 31 augustus 2014|Categorieën: I'm a Foodie blog|Onderwerpen: |
  • I'm a Foodie 1 jaar

Woehoee we zijn bijna jarig!

Het afgelopen jaar heeft het I’m a Foodie blogteam geprobeerd om zoveel mogelijk relevante blogs voor jou te schrijven. Met veel energie, liefde en passie hebben we deskresearch gedaan voor artikelen, discussies met elkaar gevoerd, thema’s bedacht, de site verbeterd en uiteraard veel lol gehad. Van een eerlijk tegengeluid op de Superfoodhype, kritische reviews tot lekkere en gezonde recepten. Hopelijk hebben we je geïnspireerd met onze content. Uiteraard gaan we hier gewoon mee door, maar…..deze maand it’s your turn :).

DE ACTIE IS AFGELOPEN, JE KUNT GEEN BLOGS MEER INSTUREN

I’m a Foodie Bag

I'm a foodiebagAanstaande zaterdag 27 september bestaan we 1 jaar. En, wie jarig is trakteert 🙂 Speciaal voor jou (en natuurlijk een beetje voor onszelf ;)) hebben we onze eigen I’m a Foodie linnen tote bag ontwikkeld. We hebben ze gevuld met onze favourite foodiestuff. En….we geven ze weg!

Wat zit er in?

In de bag vind je foodiestuff van Mr. Jones, Just Nuts, Moyee Coffee, Peppersmith, Artisani, Donny Craves, Leev, Healthy You, De Halm, Rosti Mepal. Waarom wij deze (indie) brands zo cool vinden daar hoor je later meer over! De oplage is super limited: We geven 50 gevulde bags weg!

I'm a foodiebag

Yes, I want one! Wat moet ik doen?

Inspire us! Als Foodie-volger heb jij natuurlijk zelf ook iets in te brengen! Misschien wil jij je kennis met ons delen? Wil je een bepaald onderwerp ter discussie stellen? Of heb je een inspirerend verhaal, een grappige blog, een gezond recept, of een boeiend (afstudeer)project wat je wil delen? Stuur ons jouw blog! De leukste, meest inspirerende, grappigste, of meest interessante blogs plaatsen we op I’m a Foodie én je krijgt gratis de I’m a Foodie Bag thuis gestuurd. Hoe eerder je instuurt hoe meer kans je maakt op een limited edition I’m a Foodie Bag. Op=Op! Niks meer en niks minder, easy he 🙂

Foodie Rulez

Om enige structuur te bieden voor je blog hierbij wat tips:

  • 300 Woorden is een mooi aantal. Hierin kan je goed je verhaal vertellen. Langer mag hoor. En ehh, ere wie ere toekomt dus geen copy paste acties;
  • Het zou mooi zijn als je blog aansluit bij een van de I’m a Foodie thema’s. Uiteraard weet je welke thema’s dit zijn, in short: gezond eten en leven, duurzaamheid, eerlijk en puur;
  • We publiceren de blog onder de naam die jij wilt: is dit je bedrijfsnaam? je eigen naam? Houd jij niet van in the picture staan? Anoniem is ook mogelijk;
  • I’m a Foodie houdt van mooie afbeeldingen. Stuur daarom ook direct enkele visuals mee (zorg er wel voor dat het rechtenvrij beeldmateriaal is).

Het I’m a Foodie blogteam zal je blog lezen en beoordelen. Als wij het leuk genoeg vinden voor plaatsing dan komt het erop. En ehh, we maken geen gebruik van objectieve beoordelingscriteria :). Don’t be scared en/of bescheiden….. Wij horen graag van jou!

Stuur je blog naar [email protected] Vergeet niet je postadres gegevens te noteren in je reactie dan kunnen we de I’m a Foodie Bag (indien je blog wordt gepubliceerd) naar je opsturen. Je krijgt binnen 48 uur een reactie! Be fast: vanaf 8 september worden de eerste blogs gepubliceerd op I’m a Foodie.

With love,
Team I’m a Foodie

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

2 Reacties

  1. Mirjam 1 september 2014 at 11:11- Beantwoorden

    Mag deze blog al eerder op een andere (mijn eigen) site zijn geplaatst?

    • Marijke 1 september 2014 at 12:07

      Yes!

Schrijf een reactie