Wil jij je gedrag rondom voeding echt aanpakken? Wil jij weten hoe je weerstand kunt bieden tegen alle verleidingen die je tegenkomt? En nieuwe gezonde gewoontes aanleren? Dan is deze online masterclass perfect voor jou!

📅 Datum en Tijd: Donderdag 19 september 2024,  19:30 – 21:30 uur (replay beschikbaar)

🖥️ Locatie: Comfort van je eigen huis!

Van weten naar doen

Waarschijnlijk weet je wel dat het beter is om een appel te pakken in plaats van een koekje, maar toch grijp je vaker naar die koektrommel. Hoewel kennis de eerste stap is, is het nu tijd om in actie te komen! Dat is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. 

Gedragsverandering is als het beklimmen van een steile berg: uitdagend en vol obstakels, maar met de juiste aanpak is het mogelijk om de top te bereiken. En niemand anders kan je daar beter bij helpen dan Roel Hermans, de expert op het gebied van gedrag en leefstijlverandering. 

Wat bereik je met de Masterclass 

In deze masterclass gaat gedragswetenschapper Roel Hermans stapsgewijs met je aan de slag om jou te helpen je gedrag te veranderen en je goede voornemens op het gebied van gezond eten en drinken daadwerkelijk tot uitvoer te brengen. Leuk, makkelijk en op een manier die bij jou past!

Met de masterclass en het bijbehorende werkboek ga jij je verdiepen in je eigen gedrag. Alle voorbeelden en vragen zijn erop gericht dat je helder krijgt wat en waarom je iets wil veranderen aan jouw leefstijl. Vervolgens bedenk je concrete acties die passen bij jouw leven. Als je iets doet wat bij je past, wordt het namelijk makkelijker om aan de slag te gaan én te blijven.

Daarnaast bespreekt Roel met je waarom het zo uitdagend is om je leefstijl te veranderen, geeft hij je inzicht in gedrag en gedragsverandering en geeft hij een stappenplan om van weten tot doen te komen. In deze masterclass leer je dus de theorie over gedragsverandering toe te passen in de praktijk.


Docent 

Roel Hermans promoveerde in 2013 aan de Radboud Universiteit op onderzoek naar sociaal eetgedrag. Daarna werkte hij jarenlang als gedragsonderzoeker aan zowel de Radboud Universiteit als de Universiteit Maastricht. Thema’s van onderzoek: beïnvloeden en veranderen van leefstijlgedrag bij kinderen, jongeren en volwassenen. Daarnaast werkte Roel als expert voeding en gedrag bij het Voedingscentrum en als adviseur gezondheid en gedrag bij Jumbo Supermarkten. Sinds begin 2023 richt Roel zich volledig op zijn eigen onderneming LeefstijlLab. Hij is de host van zijn eigen podcast, coacht cliënten die hun leefstijl willen verbeteren en geeft workshops over leefstijl en gedragsverandering. Daarnaast is hij mede-oprichter van de 3-daagse scholing Psychologie van Gezondheidsgedrag.

Investeer in je gezondheid

Met deze masterclass word je weerbaar tegen desinformatie over voeding! Je zult zelfverzekerder zijn wanneer er opnieuw een nieuw wondermiddel wordt aangeprezen. Wat goed zal zijn voor gezondheid en portemonnee ;-). Maar dit is niet de enige masterclass waarmee je jouw kennis en gezondheid naar een hoger niveau kan tillen. In het kader van ons 10-jarig jubileum kun je een jaar lang leren van de allerbeste wetenschappers en diëtisten. Er zijn nog 14 andere geweldige masterclasses. Wanneer je meerdere masterclasses aanschaft krijg je korting en toffe bonussen. Hier vind je alle info

Nieuwe MC I'm a Foodie

Let op: Deze masterclass is bedoeld voor educatieve doeleinden en is geen vervanging voor medisch advies. Neem bij medische vragen altijd contact op met een gekwalificeerde zorgverlener.