fbpx

Gezond drinken – Zomer E-magazine

Door |2017-01-07T09:49:14+00:0015 augustus 2015|Categorieën: Foodbasics, I'm a Foodie blog|Onderwerpen: , , |
  • tijd voor thee
Vruchtensap, en frisdrank bevatten veel suiker. Gezondere keuzes zijn water, thee, koffie of groentesap. Regelmatig hoor ik mensen zeggen dat het saai is. Zou dat komen omdat we zo gewend zijn aan het drinken van sapjes, limo’s en fris? Aan de schappen in de supermarkt te zien wel. Wij willen je laten zien dat gezond drinken helemaal niet saai hoeft te zijn! Met dank aan Sylvia van SYSCH voor de prachtige opmaak. Get inspired!

Dit mini magazine over gezond drinken bevat o.a artikelen over: – Wat is gezond om te drinken? – Zelf fruitwater maken – Hoeveel water heb je nodig op een dag (met onderbouwing)? – IJsblokjes maken met bloemen – Zelf thee samenstellen in een theelab – Je eigen sportdrank maken

Je kunt het magazine op issuu lezen of direct downloaden uit onze openbare dropbox folder (je hoeft hier geen dropbox account voor te hebben, de popup kan je wegklikken).

gezond drinken

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?