Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?

Gezond uit eten – Healthy Hotspot ‘Gare du Nord’

Door | 2017-01-08T10:40:12+00:00 4 december 2014|Categorieën: I'm a Foodie blog, Reviews|Onderwerpen: |
  • GareduNord1

De halte midden in de stad voor nieuwe inspiratie en ontmoetingen.

Gare du Nord zag ik in de zomer voorbij komen als een nieuwsbericht op facebook: een vegan bistro, midden in de stad, in een oude Duitse treinwagon. Dat klonk erg goed, dus hop, op mijn ‘to-do list’. Op een mooie zondagochtend besloten we hier te gaan lunchen.

Gare du Nord

Gare du Nord is makkelijk bereikbaar vanaf Rotterdam centraal. Ik denk dat het zo’n klein kwartiertje lopen is. Met de auto kun je er direct naast (betaald) parkeren. Eerlijk is eerlijk. Je verwacht geen vegan- restaurant midden in deze Rotterdamse woonwijk. We stapten de trein in, -ja echt met zo’n trappetje- en werden vriendelijk geholpen door een jongeman van de bediening. We bestelden een cappuccino en een thee (van een biologisch merk).

De kaart is niet heel uitgebreid maar er is genoeg keus; broodjes, burgers, quiche, soep, salade en gebak. De prijzen zijn ook helemaal in orde, naar mijn idee; 4,50-7,50euro. Ik bestelde een broodje (meergranenbol) met gemarineerde tempeh, veganaise en salade. Mijn vriend ging voor de burger monsieur met salade. Wow. Allebei zijn we erg enthousiast. Of-the-record; ik zit met een echte vlees-eter aan tafel…

GareduNord

Ingrediënten

De ingrediënten waren vers, het vulde ruim voldoende voor een lunch en de side-salade aten we helemaal op. Ik laat eigenlijk altijd het hoopje sla met een plak tomaat, komkommer en wat dressing liggen, maar deze keer kon dat écht niet. Er lag sla, kikkererwten, gebakken ui en augurk (in spaghetti-vorm) met een heerlijke dressing. Leuk om te vermelden is dat de kok elke dag een nieuw 3-gangen menu bedenkt met de verse ingrediënten. Er is dus geen menukaart voor de avond.

Terras

In de zomer kun je buiten op het terras zitten. Ook worden er regelmatig kookworkshops georganiseerd. Door deel te nemen aan deze kookworkshops draag je ook bij aan het sociaal programma ‘Kook met mij’. Dit is een educatief programma voor basisscholen. Leerlingen van groep 7 en 8 leren welke consequenties voedselkeuzes hebben op onze gezondheid, dierenwelzijn en ons milieu. Zie voor meer informatie; www.kookmetmijmee.nl .

GareduNord

Pluspunten

  • Duurzaamheid: de gerechten worden bereid met lokale, seizoensgebonden en biologische ingrediënten. Sommige groenten en fruit komen uit de eigen gemeenschappelijke tuin recht voor het restaurant
  • Prijs-kwaliteit prima: 4,50-7,50euro voor de lunch.
    De prijs voor het 3-gangen diner die avond was 21,50
  • Vriendelijke bediening

Gare du Nord
Anthoniestraat 2,
3032CP Rotterdam
Tel: 010 265 72 36
Email: [email protected]

6 dagen per week open
Maandag gesloten
Van 12:00 – 22:00 uur

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  ?

Begin 2009 is Barbara, na het afronden van haar studie Voeding en Diëtetiek, haar eigen praktijk gestart. Je kunt bij Barbara terecht voor voedingsadvies en dieetadvies. Denk bijvoorbeeld aan voeding tijdens de zwangerschap, overgewicht, ondergewicht, diabetes, eetstoornissen, maag-en darmaandoeningen of andere lichamelijke klachten of omstandigheden waarbij voeding een belangrijke rol speelt. Barbara is er van overtuigd dat een gezond eetpatroon voor iedereen mogelijk is, alhoewel dit voor iedereen wel iets anders kan betekenen. Want zoveel mensen, zoveel wensen. Het geven van advies op maat en hierbij iemand enthousiast maken voor verandering maakt het werk als diëtist veelzijdig en uitdagend.

Reacties

Schrijf een reactie