De halte midden in de stad voor nieuwe inspiratie en ontmoetingen.

Gare du Nord zag ik in de zomer voorbij komen als een nieuwsbericht op facebook: een vegan bistro, midden in de stad, in een oude Duitse treinwagon. Dat klonk erg goed, dus hop, op mijn ‘to-do list’. Op een mooie zondagochtend besloten we hier te gaan lunchen.

Gare du Nord

Gare du Nord is makkelijk bereikbaar vanaf Rotterdam centraal. Ik denk dat het zo’n klein kwartiertje lopen is. Met de auto kun je er direct naast (betaald) parkeren. Eerlijk is eerlijk. Je verwacht geen vegan- restaurant midden in deze Rotterdamse woonwijk. We stapten de trein in, -ja echt met zo’n trappetje- en werden vriendelijk geholpen door een jongeman van de bediening. We bestelden een cappuccino en een thee (van een biologisch merk).

De kaart is niet heel uitgebreid maar er is genoeg keus; broodjes, burgers, quiche, soep, salade en gebak. De prijzen zijn ook helemaal in orde, naar mijn idee; 4,50-7,50euro. Ik bestelde een broodje (meergranenbol) met gemarineerde tempeh, veganaise en salade. Mijn vriend ging voor de burger monsieur met salade. Wow. Allebei zijn we erg enthousiast. Of-the-record; ik zit met een echte vlees-eter aan tafel…

GareduNord

Ingrediënten

De ingrediënten waren vers, het vulde ruim voldoende voor een lunch en de side-salade aten we helemaal op. Ik laat eigenlijk altijd het hoopje sla met een plak tomaat, komkommer en wat dressing liggen, maar deze keer kon dat écht niet. Er lag sla, kikkererwten, gebakken ui en augurk (in spaghetti-vorm) met een heerlijke dressing. Leuk om te vermelden is dat de kok elke dag een nieuw 3-gangen menu bedenkt met de verse ingrediënten. Er is dus geen menukaart voor de avond.

Terras

In de zomer kun je buiten op het terras zitten. Ook worden er regelmatig kookworkshops georganiseerd. Door deel te nemen aan deze kookworkshops draag je ook bij aan het sociaal programma ‘Kook met mij’. Dit is een educatief programma voor basisscholen. Leerlingen van groep 7 en 8 leren welke consequenties voedselkeuzes hebben op onze gezondheid, dierenwelzijn en ons milieu. Zie voor meer informatie; www.kookmetmijmee.nl .

GareduNord

Pluspunten

  • Duurzaamheid: de gerechten worden bereid met lokale, seizoensgebonden en biologische ingrediënten. Sommige groenten en fruit komen uit de eigen gemeenschappelijke tuin recht voor het restaurant
  • Prijs-kwaliteit prima: 4,50-7,50euro voor de lunch.
    De prijs voor het 3-gangen diner die avond was 21,50
  • Vriendelijke bediening

Gare du Nord
Anthoniestraat 2,
3032CP Rotterdam
Tel: 010 265 72 36
Email: info@restaurantgaredunord.nl

6 dagen per week open
Maandag gesloten
Van 12:00 – 22:00 uur