Hills & Mills. Voor mensen die iets nieuws willen ontdekken. Eet je ongezond en heb je hier geen problemen mee? Dán kun je beter ergens anders gaan eten. Een frituur? Kennen we niet. Hills staat voor de Himalaya, een pure inspiratiebron. Mills staat voor de ‘Nederlandse’ windmolen. Ver weg en dichtbij, exotisch en lokaal, een mooie combinatie…

Op een donderdagmiddag besloten we hier eens te gaan lunchen. Het klinkt namelijk als een healthy hotspot, dus dat willen we eerst meegemaakt hebben!

Hills & Mills – het concept

gezond uit eten

Hills & Mills is makkelijk bereikbaar – een zijstraatje in het centrum van Delft – vlakbij de Nieuwe Kerk. Wanneer je langs loopt denk je niet direct aan een restaurant, maar aan een sap/smoothie-bar. Zodra je binnen bent en door de smalle ruimte naar achteren loopt, kom je in een gezellige knusse ruimte met zo’n 8 tafeltjes.

Hills & Mills staat voor pure gerechten, verse ingrediënten en maakt gebruik van seizoensproducten. Daarnaast komen de producten uit de buurt, zijn biologisch én fairtrade. Leuk om te vermelden: de kok (Papa Kazmi) heeft een kookboek geschreven met daarin de heerlijke recepten.. Het boek wordt binnenkort uitgebracht en is verkrijgbaar bij Hill & Mills en enkele winkels in Delft én Amsterdam.

Het eten

We bestelden eerst een verse jasmijnthee en een ‘Puur’ biertje. Bij de thee werd een klein heerlijkheidje geserveerd. Ik proef dat er dadel en cacao in zit. Leuk! De kaart ziet er gevarieerd uit, je kunt kiezen voor een salade, soep of broodjes. Daarnaast kun je ook genoeg zoetigheid voor bij de thee kiezen. Er is dus genoeg keus, ook vegetarisch en veganistisch. Wanneer je één of meerdere allergieën hebt is dat geen enkel probleem voor dit restaurant.

De prijzen lopen uiteen. Een wat prijzige keuze zoals de burger met huisgemaakt volkoren (!) platbrood is ook gelijk een volledige maaltijd. Hier ga je in ieder geval niet een lege maag deur uit.

gezond uit eten

We bestelden de goed gekruide veggie burger van bonen, linzen en kikkererwten met rode ui, quinoa, tomaat, paprika, munt-yoghurtsaus en chiazaad. De yoghurt-muntsaus is niet overheersend en vond ik een prima hoeveelheid. Omdat ik flinke trek had bestelde ik er wat extra volkoren platbrood bij.

gezond uit eten

Mijn oordeel als diëtist – healthy hotspot?

Maar hoé gezond kun je hier eten, is Hills & Mills écht een healthy hotspot?

Wat biedt de kaart aan gezonde opties?

  • Vier salades met diverse groenten als basis, waarvan 2 met vis, 1 met peulvruchten en 1 met quinoa en noten. Allen bevatten ze pitten/zaden. Salades boordevol gezonde vetzuren, vitamines & mineralen en vezels dus
  • Drie rijk gevulde soepen: verschillende soorten vis, peulvruchten of groenten. Alles zonder vreemde toevoegingen en vers
  • Het platbrood is volkoren!
  • Bij elk gerecht met volkoren platbrood wordt salade geserveerd (o.a. spinazie, tomaat, komkommer e.d.)

Wanneer je dus eens iets anders wilt proberen dan een standaard broodje met kaas of vlees kun je hier bij Hill&Mills echt je hart ophalen; verse salades, soepen, volkorenbrood, pure ingrediënten, alles op smaak met heerlijke kruiden en specerijen. Kortom een perfecte healthy hotspot voor liefhebbers van gezonde en (h)eerlijk gerechten.

Adres

Hills & Mills
Oude Langendijk 6
2611 GK Delft

Openingstijden:

elke dag van 11:30- 22:00 & op zaterdag van 10:00- 22:00.

Vergeet ze niet te volgen op Facebook en Instagram!

Jouw Healthy Hotspot ook in deze rubriek? Mail ons voor de mogelijkheden